MERKÜR GÜNEŞ’İN KALBİNDE;

Haftaya Kova Burcu’nda gerileyen Merkür’ün Güneş ile kavuşumuyla başlıyoruz. Düşünce süreçlerinizi, zihin dünyanızı, iletişim şeklinizi ifade eden Merkür, benliğinizi, varlığınızı temsil eden Güneş ile kavuşacak ve aklınızdan geçenlerin veya dilinizden dökülenlerin gerçeğe dönüşme ihtimalini yükseltecek. Üstelik bu kavuşuma Asteroid Pallas da eşlik ediyor olacak. Pallas da tıpkı Merkür gibi zekayı, aklı, derin düşünceyi ve tefekkürü temsil eder. Ayrıca Merkür’ün aksine kurnazlık yerine bilgeliği, iç görüyü, akl-ı selimi, kalp gözüyle görüp hareket etmeyi anlatır. En kritik zamanlarda bile süreci çoğunluğun hayrına yönetme kabileyi verir. Pallas anneden alınan sezgisellik ve babadan geçen bilgeliği temsil etmesi açısından da önemlidir.

8 Şubat Pazartesi günü 16:46 ve 17:10 saatleri arasında yaşanacak bu nefes aldırıcı kavuşum ile öncelikle babası (ve otorite figürler) ile uzlaşma sağlayamadığını düşünenler ve onları memnun etmeyi hedefleyenler harekete geçebilirler. Hazır Merkür de Retro pozisyonda eski sorunları yeniden ve daha sağlıklı şekilde düzenlemeniz için fırsat veriyorken gerek ailevi gerekse sosyal bağlarınızdaki sorunları akılcı bir diplomasi ile düzeltmek için çaba gösterebilirsiniz.

Genel olarak hayatınızdaki problemleri çözme yönünde ilham verici ve zekice fikirler bulabileceğiniz bu zaman diliminde daha önce kaybettiğiniz veya bulamadığınız eşyalarınız için de tekrar bir göz atabilirsiniz. Görüşmediğiniz ve eksikliğini hissettiğiniz arkadaşlarınızla iletişime geçmek için de kullanılabilir. Çok istediğiniz konularınıza konsantre bir şekilde odaklanmak, hayalini kurmak, dua etmek veya rütieller yapmak da uygun olacaktır.

Ayrıca ve önemli olarak bu zaman dilimi gelecekle ilgili planlamalar yapmanız, oluşumlarınızı zihinde kurgulamanız ve notlar almanız için harika etkiler taşırken, bunları ilan etmek, paylaşmak veya başlangıç yapmak için uygun olmayacaktır. Her türlü plan, organizasyon ve oluşumlarınızda harekete geçmek için 23 Şubat’ta Merkür Retrosunun bitimini beklemeniz daha akılcı olacaktır.

VENÜS JÜPİTER KAVUŞUMU

11 Şubat 2021Perşembe günü Kova Burcu’nda bulunan Venüs ile Jüpiter kavuşacaklar. Bu kavuşum “Kutlu Yıldızların Kıran-ı” veya Kıran-ı Sadeyn olarak adlandırılır. Ceren Aksoy’un çalışmasına konu olan “Tercüme-i Ahkâm-ı Nücûm, Hüseyin b. Sefer tarafından 1 Safer 1032‟de (5 Aralık 1622) istinsah edilen astroloji bilimine ait bir ahkâm kitabında bu konu yer almış ve anlatılmıştır. Eser, gezegenlerin insanların gündelik işlerine, hayvanlara, bitkilere, madenlere etki ettiğine dair inanışları ve astronomi ilmine ait bilgileri ihtiva etmektedir Aktarılan kadim bilgiye göre “Kutlu Yıldızların Kırânı olduğu zamanlarda insanlarda, hayvanlarda, madenlerde olabilecek değişikliklerden bahsedilmektedir” (2.bab 22a)

Bu sefer bir Yeniay’a da denk gelecek olan bu özel kavuşumda gökyüzü enerjileri gergin ve marjinal olaylara açık görülüyor. Fakat bu stresi rahatlatacağını düşünebileceğimiz kutlu kavuşumda, kopma noktasına gelen her türlü ilişkilerde uzlaşmacı ve iyi niyetli tutumların sergilenmesine niyet ve cesaret de edilebilecek. İradelerinizin dışında gelişen konularda bile ilahi bir yardım ve bilinçle, içinde bulunacağınız olası şer konuların ardında bir hayır olduğunun bilincine varabileceksiniz. Belki de global anlamda son derece sıra dışı, marjinal gelişmeler ile “geniş aile”, “büyük insanlık” veya “dünyalı” olma zamanının artık geldiğini düşünebileceğimiz ve dinler üstü birleştiriciliği olan konular yaşanabilecek. Yavaş yavaş bazı farkındalıklar, aydınlanmalar, uyanışlar ve hayatımıza girecek yeni enerjisel frekansların olduğu anlaşılabilir olacaktır.

KOVA BURCU’NDA YENİAY

Aynı gün Kova Burcu’nun 23 derece 16 dakikasında bir Yeniay gerçekleşiyor olacak. Kova Takımyıldızında gerçekleşecek olan bu Yeniay’a “Sadalsuud Sabit Yıldızı” eşlik edecek. Gerek ülkemizde gerekse global anlamda etkilerine baktığımızda, olumlu anlamları arasında sel getirmeyen yağışları ve tarımsal açıdan bereketi ifade eden bir yıldızdır. Korku ile baş etmeyi, zihinsel stresi eyleme dökebilmeyi anlatır.

Evliliği ilgilendiren konularda ise zorluk verebilir. İkili ilişkilerde tuhaf koşullarla özel evlilik durumlarını, yalan ve entrikalarla oluşabilecek hareketlilik ve değişiklikleri ifade eder. Mahkeme ve davalarla ilgili konularda ise özellikle uluslararası davaları olanların, bazı gizli durumlar aracılığıyla oluşabilecek anlaşmalara dikkat etmesi gerekebilir.

Dini konularda, ibadet yerlerinde veya din adamlarını ilgilendiren durumlarda da bazı gizli konuların yaratacağı zorluklara, itibar kaybına, gözden düşmeye ve sırların açığa çıkmasına sebep olabilir. Veya bilinmedik, farklı bir inanç sistemi benimseyen kişileri duyabiliriz. Yine bu yıldızın etkisiyle sosyal anlamda (Retro Merkür’ün de etkisi ile) sinsi bir gizlilikle planlanmış ve kolay etkilenen zayıf zihinleri hedef alan rahatsız edici provokasyonları, saptırılmış mantıksız eylemlere denk gelebiliriz.

Yeniay Haritası’nda Yeniay’ın Yöneticisi Satürn’ün sert açılar halinde oluşu, dünya genelinde ve ülkemizde hırçın bir şekilde statükoyu çiğneme arzusu verebilir. Kendinizi bağımsız, azimli ve kararlı düşünme eğiliminde hissedebilirsiniz. Duygusal bir özgürlük içinde olma arzunuz tetiklenebilir. Başkaları adına hareket geçme isteğiniz dürtüsel, anlık kararlarla gerçekleşebilir. Bu özgürlük arayışını bazı gruplarla veya arkadaşlıklarla paylaşmak size en doğrusu gelebilecektir. Hayatınızdaki kişi, konu, durum ve olaylara tezahür ettirmek istediğiniz yenilikler için tam zamanı olduğunu düşünmeniz de olasıdır. Fakat gökyüzü enerjileri sizleri kendinize ve hayatınıza daha sakin ve soğukkanlı bakmanız konusunda uyaran etkiler içinde bulunuyor. Bu enerjileri kendinize içsel yansımalar olarak kullanmak, sosyal etkileşimlerinizi gerçekçi bir iletişimle pekiştirmek, sağduyulu ve saygın yollar benimsemek doğru olacaktır.

BURÇLARA ETKİLERİ

Koçlar ve Yükselen Koç Burçları: Venüs – Jüpiter kavuşumu ve Yeniay etkilerini sosyal gruplar, arkadaşlıklar, gelecekle ilgili hedeflerinizi anlatan alandan almaktasınız. Kim olmak istediğinizle ilgili kararlar verebileceğiniz bir Yeniay süreci sizi beklemekte. Özgürlük ve bireysellik düşünceleri sizi tetiklerken var olan olası sorunların sosyal çevrenizden veya bazı gruplardan kaynaklandığını fark edebilirsiniz. Kariyer gelirlerinizi arttırmak için harekete geçmek, dikkatli planlamalarda geleceğe dair kalıcı değişimleri başlatmak için doğru zaman olabilir.

Boğalar ve Yükselen Boğa Burçları: Venüs – Jüpiter kavuşumu ve Yeniay etkilerini kariyer, statü ve iş konularınızı anlatan alandan almaktasınız. Kendinizi var olan işinize ait hissetmekte zorlanmanız olasıdır. İçinde bulunduğunuz olası kaotik durumlar ve belirsizlikler size yeni çözümlerle birlikte fırsatlar sunabilir. Sizler için alışkanlıklarınızdan uzaklaşmak zor olsa bile bir an önce harekete geçmek daha fazla saygınlık sağlayabileceğiniz fırsatları doğurabilir.

İkizler ve Yükselen İkizler Burçları: Venüs – Jüpiter kavuşumu ve Yeniay etkilerini inandığınız değerleri, yargılarınızı ve eğitim konularınızı anlatan alandan almaktasınız. Bu tür sebeplerle yerleşim değişikliği yaşamanız, seyahatler planlamanız söz konusu olabilir. İletişim becerilerinizi kullanarak başkalarıyla etkileşime girmeniz, güvendiğiniz kişilerden fikir alarak hareket etmeniz sizi ön plana çıkaracaktır. Fakat bazı gizli düşmanlıklara ve dedikodulara maruz kalabilirsiniz.

Yengeçler ve Yükselen Yengeç Burçları; Venüs – Jüpiter kavuşumu ve Yeniay etkilerini ortaklı konularınızı ve ödemelerinizi anlatan alandan alacaksınız. Krediler, vergiler, sigorta konuları, miras türü paylaşımlı mallar gibi maddi kaynaklarınızı ifade eden bu alanda, alma verme dengenizde stresli gelişmeler yaşamanız söz konusu olabilir. Kaynaklarınızın adil dağıldığından emin olmanız rahatlatıcı olacaktır. Bu dönem biraz daha içe dönmek ve daha az paylaşımcı olmak isteyebilirsiniz.

Aslanlar ve Yükselen Aslan Burçları; Venüs – Jüpiter kavuşumu ve Yeniay etkilerini özel hayat konularınız ve ilişkiler alanınızdan almaktasınız. Her türlü ilişkinizde rekabet ve mücadele isteyen durumlara maruz kalabilirsiniz ve bazı bilgileriniz öğrenilebilir. Cesaretinizi kaybedebileceğiniz durumlara karşı sabır göstermeniz ve kendinize olan inancınızı yenilemeniz daha iyi sonuçlar verecektir. Odaklanmak istediğiniz her türlü ilişkinizde yaşanabilecek bazı sonlanmalar daha iyilerine fırsat sunacaktır. Bazı gelişmeler kariyer veya yerleşim değişikliğine sebep olabilir.

Başaklar ve Yükselen Başak Burçları; Venüs – Jüpiter kavuşumu ve Yeniay etkilerini günlük düzeninizi ve sorumluluklarınızı anlatan alandan almaktasınız. Bu alanlarda kendinizi baskı altında hissedebilir ve bazı sorumluluklardan kurtulmayı hedefleyebilirsiniz. Birlikte çalıştığınız kişilerle veya sorumluluğunu taşıdığınız insanlarla bağlarınızda olası gerginlikleri soğukkanlılıkla çözümlemelisiniz. Tansiyon ve dolaşım sistemi hastalıklarına daha fazla dikkat etmeniz gereken 15 günlük bir süreç olabilir. Uzun vadeli hedeflerinizde daha metodik düşünmeniz ve biraz daha emek vermeniz gerekebilir.

Teraziler ve Yükselen Terazi Burçları; Venüs – Jüpiter kavuşumu ve Yeniay etkilerini yaratıcılığınızı anlatan alandan almaktasınız. Aşk hayatınız ve çocuklarınızla ilgili gelişmeler dikkat çekici olabilir. Bu Yeniay size diğer burçlara göre daha olumlu etkiler vermekte. Bu süreçte kendinize iddialı hedefler belirlemek isteyebilirsiniz. Yeteneklerinizi veya bazı hobilerinizi maddi kazanca çevirmek için güzel zamanlama olabilir. Kişisel harita potansiyellerine göre bazı Teraziler yatırımlarının değerlendiğine şahit olabilirler. İlişkilerde ise doğru yönetilmesi gereken krizler yaşanabileceğinden uyum ve işbirliği önem kazanmakta.

Akrepler ve Yükselen Akrep Burçları; Venüs – Jüpiter kavuşumu ve Yeniay etkilerini aile içi konularınızı anlatan alandan almaktasınız. Ev, aile, yerleşim konuları, köklerle ilişkilerde biraz daha kendinizi ispatlamak ihtiyacı içinde hissedebilirsiniz. Bazı Akrep’ler emlak veya toprakla ilgili konularını artık tamamlamak için tetiklenebilirler. Ortaklaşa konularda stresli zamanlar yaşamanız olasıyken konuları kontrol altında tutabilmek ve denetlemek sizin zaten doğal yeteneğinizdir ve kolay gelecektir. Bu süreçte ufkunuzu genişlettiğinizi, bakış açınızın değiştiğini ve alt bilinçte yenilendiğinizi hissedeceksiniz.

Yaylar ve Yükselen Yay Burçları; Venüs – Jüpiter kavuşumu ve Yeniay etkilerini iletişim konularınızda ve arkadaşlık alanlarınızdan alacaksınız. Akrabalık ilişkilerinizin de dahil olduğu bu alanda üslubunuz gündeminizi belirleyecektir. Bazı kararlarınız kriz yaşamanıza sebep olabilir. Gündelik konularınızda değişime gitmenizi gerektirebilecek kararlarınızın sorumluluğunu değerlendirmeniz önemli olacaktır. Fikir almak, kararlarınızı tekrar sorgulamak daha makul olabilir.

Oğlaklar ve Yükselen Oğlak Burçları; Venüs – Jüpiter kavuşumu ve Yeniay etkilerini maddi kazanımlarınızı ve kişisel kaynaklarınızı anlatan alandan almaktasınız. Bazı yeni yatırımlar veya olası yeni iş konuları içsel bir istekle sizi tetikliyor olabilir. Bu dönem aile içinde yeni fikir ve projelerle alakalı uzlaşmak ve ortak karar almak zorlayıcı olabilir. Sonuçlarını doğru hesaplamanız gereken temalar ön planda olacağından daha fazla fikir almak rahatlatıcı olacaktır. Kendi sınırlarınızı test etmek için doğru hafta olmayabilir.

Kovalar ve Yükselen Kova Burçları; Venüs – Jüpiter kavuşumu ve Yeniay etkilerini kişiliğinizi, benliğinizi, gerçekliğinizi anlatan alandan almaktasınız. Şubat ayı sizin için birçok konuda dönüm noktası olabilir. Kendi hayatınızla ilgili ne istediğinize karar vermeniz ve tercihler yapmanız gerekecek bir süreç yaşayacaksınız. Cesur adımlarla kendinizi yeniden keşfetmek, ufkunuzu genişletmek, yeniye yer açmak ile var olan statünüzü korumaya yönlenmek arasında kişisel tercihleriniz olacaktır. Daha eski başlangıçlarınızla zirveye çıkmak veya arzuladığınız bağımsızlığınızı ilan etmek tercihen yönlenmeleriniz olabilir. Hala 12.Evinizde seyahat eden Plüto, hayat yolunuzda en büyük düşmanın kendiniz olabileceğini anlatıyor olabilir.

Balıklar ve Yükselen Balık Burçları; Venüs – Jüpiter kavuşumu ve Yeniay etkilerini kapalı bir alanda almaktasınız. Anlam veremediğiniz içsel bir hissizlik duygusu gelişebilir. Yalnızlık duygunuz ağır basarken kaygılarınızın tetiklenmediğinden emin olmalısınız. Bazı gizli düşmanlıklar yaşamanız veya bazı sırları öğrenmeniz söz konusudur. Arkanızdan dönem işleri öğrenmek canınızı sıksa da içe kapanmayı tercih etmemek makul olabilir. Kendinizi adadığınız konularda kandırılmışlık hissine yenilip süreci alınganlıkla yönetmek yerine cesaretle hareket etmeniz ve konuların üzerine gitmeniz rahatlatıcı olacaktır. Maddi konularda paylaşımı getirecek bazı stresleriniz doğabilir. Bazı evrak işlemleri ve imzalar söz konusu olacaktır.