ŞUBAT AYI GENEL YORUMLAR;

Senenin en kritik ayına geldik. Ocak ayı boyunca sıkışan gökyüzü devrimsel değişimlerin ayak seslerini dünyanın her yerinden getirmeye başladı. Özellikle 11 Şubat’ta yaşanacak olan (+/- 3 gün) Yeniay ile başlayacak süreçte ise dalga dalga büyüyecek olan isyanlar tüm dünyada otoriteleri zorlarken, para piyasaları bir ay içinde birden fazla şok yaşayabilir. Şubat ayı genel olarak başkaldırılar, arızalar, uzlaşılamaz konular, kesintiler, iptaller, müdahaleler, hecklenmeler, uçak kazaları, denizcilikle ilgili sorunlar, doğa olayları ve ani hava değişimleri şeklinde karşımıza çıkmaya devam edecek. Bu temalar 17 Şubat’ta Satürn – Uranüs karesi ile zirveye ulaşacak ve aslında tüm Şubat ayına da damgasını vurmuş olacak. Ayrıca Şubat ayı içinde yaşanacak olayların benzerlerini Haziran ve Aralık 2021’de tekrar yaşayacağız. 27 Şubat'ta Başak Burcu'nda gerçekleşecek Dolunay ile ayı tamamlayacağız. (Yeniay ve Dolunay'ı ayrıca yazacağım)

Şubat ayına hem haftanın hem ayın ilk günü olan 1 Şubat 2021’de, saat 17:06’da Venüs'ün Kova Burcu’na geçişi ile başlayacağız. Merkür zaten Kova Burcu’ndaydı ve 29 Ocak’ta Retro yapmak üzere Durağanlaştı. 31 Ocak’ta Retro yapmaya başladı ve böylece gökyüzünde var olan Kova Burcu Stelyumu oldukça güçlendi ve vurgulanmaya başladı. Venüs, 25 Şubat’a kadar Kova Burcu’nda kalırken, Merkür Retrosu Durağan günleri ile beraber 22 Şubat’ta sonlanacak. (Şubat ayı içinde gökyüzünde Güneş, Satürn, Jüpiter, Merkür ve Venüs Kova Burcu’nda bulunacaklar.)

VENÜS KOVA BURCU’NDA;

Venüs haritalarda cinsel çekiciliği, romantizmi, hırsı, aşkı, ilişkileri, zevki, parayı, finansmanı ve güzelliği, estetiği sembolize eder. Yine arzu, istek, tutku ve tercihlerinizi yönetiyor olan ilişkiler gezegeni Venüs, Kova Burcu etkisiyle var olana bağlılık hissetmekte sizleri zorlayacaktır. Ayrıca özgür kalmayı seven Kova enerjisi, çeşitlilik seven yapısıyla, her türlü ilişkinizde yenilik arayışı verecek veya var olan ilişkilerinizden kopma isteğinizi tetikleyecektir. Tamamen yeni olana duyulan özlem ve kavuşma dürtüsünü Kova Burç’ları ile beraber Aslan, Akrep ve Boğa Burç’larında gözlemleyebiliriz. Kova’daki Venüs’ün sıra dışı olanı yaşama ve alışıldık olanın dışına çıkma enerjisini en kışkırtıcı şekilde hissettireceği günler 4 - 5 – 6 – 7 Şubat, 11 Şubat, 16- 17 – 18 – 19 Şubat tarihleri olacaktır. Bu tarihlerde beklenmedik şekilde, spekülatif hatalarla veya ani kararlarla hayatınızın yön değiştirmesi söz konusu olabileceğinden, içinizdeki sıkışmış enerjiyi, arzularınızı ve öfkeyi kontrol etmeniz önemli olacaktır. Merkür Retrosunun da etkisi ile özellikle özel hayatlarınızda bazı uyanışlar ve farkındalıklar yaşamanız da olasıdır.

Şubat ayı genelinde çalışma standartlarınızda, fiziksel görünümlerinizde, alışveriş alışkanlıklarınızda da alışılmadık tutumlar sergilemek isteyebilirsiniz. Sıradan olmayı sevmeyen Kova enerjisi ile günlük hayatın içinde rutin kurallara uymak da oldukça zor gelebilir. Fakat gökyüzü enerjilerinin gergin olması sebebi ile bu konularda radikal değişimler yapmamak doğru tercih olabilir. Özellikle fiziksel görünümlerinizde yapacağınız keskin değişimler beğenmediğiniz sonuçları getirebilir.

Venüs Kova sürecinde sıra dışı yaratıcı çalışmalar yapanlar, özgün işlerle uğraşanlar, teknoloji, internet ağları ve sosyal medya bağlantılı meslekleri olanlar oldukça verimli çalışabilecekler. Ayrıca bilim adamları, sanatçılar, astrologlar, havacılık sektöründe olanlar, radyo, televizyon sektöründe yer alanlar ve mühendisler de ilham verici çalışmalar yapabilecekler. Yine 25 Şubat’a kadar olan dönemde sosyal çevrenizle ilişkilerinizi genişletmek, organizasyonlarda yer almak, arkadaşlarınızla seyahat etmek ve girişimci yönlerinizi öne çıkarmak için güzel zamanlar olacak. Rasyonel şekilde hareket etmenin kolaylaşacağı Venüs Kova sürecinde işlerinizi düzenlemek daha kolay olacaktır. Fakat bu süreç Merkür’ün Retro oluşu sebebi ile planlarınızı daha çok eski arkadaşlarınızla yapmanız veya geçmişte yarım kalan işlerinizle ilgili girişimlerde bulunmanız tamamlayıcı olacaktır.

KOVA ÇAĞININ İLK MERKÜR RETRO RETROSU;

Kova Burcu enerjisi verilen taahhüt ve sözleri tek taraflı olarak bozmakta bir mahsur görmez. Bu sebeple Merkür’ün Kova Burcu’nda ve Retro oluşu verilen sözlerde hassas olunması gereğini vurguluyor. Genel olarak alım, satım konularınızda ve daha ziyade teknolojik ürün alımlarında, nakliye işlerinizde ve emlak konularında attığınız imzalara dikkat etmeniz önemli olacaktır. Sözlü taahhütlere ise pek itibar etmemek gerekebilir.

Retro süreçlerde iradenizin dışında gelişecek olsa bile hayatın içinde eski kişi, konu, durum ve olaylar tekrar masaya yatırılır. Bu sefer yaşanacak Retroda, yoğun Kova etkileri altındanken aslında radikal bir şekilde düşünerek bazı sorunların kendinizden kaynaklanıyor olabileceğini fark edebilir ve kendinizle yüzleşmeler yaşamayı deneyebilirsiniz. Diğer Merkür Retrolarından bağımsız olarak bu sefer yaşanacak olan süreç, aslında önümüzdeki 20 senenin birinci adımı olarak, 2021 senesinde hayatlarınıza nelerin yansıyacağının ana başlıklar halinde önünüze gelmesi durumudur. Konularınıza bu hassasiyetle yaklaşmanız da önemli olacaktır.

Yine Kova Burcu oldukça zeki bir burç olarak kendi kural ve yargılarına güvenir ve bunları mutlak doğrular gibi karşı taraflara dikte etmeyi sever. Venüs de Kova Burcu’na geçtiği için herkes kendince kesinleşmiş yargılarından taraf kalabileceğinden Retro süreç boyunca uzlaşmalar daha zorlayıcı olabilir. Zaten gergin geçecek olan Şubat ayı içinde bu tarz yaklaşımdan uzaklaşmak ayrıca önemli olacaktır. Önünüzü görmekte zorlanacağınız, zihninizin bulanıklaşacağı Retro süreçte tercihlerinizle ilgili olarak güvendiğiniz kişilere kulak vermeniz, üzerinize düşen sorumlulukları almanız, duracağınız yeri bilmeniz veya en azından kontrollü bir değişimi tercih etmeniz makul olabilir.

ŞUBAT AYI BOYUNCA;

Gökyüzünde bu kadar Kova enerjisi yoğunken açık fikirli olmak, evrensel değerleri kabullenen, saygın bir bakış açısı kazanmak daha kolay ve doğru olacaktır. Gruplaşmalardan, statükodan uzaklaşmak, hayatlarınızı dostluklarınızla pekiştirmek de yapıcı olandır. Kime, neye, niye hizmet ettiğinizin farkındalığını yaşamaya çalışmak, tutum ve davranışlarınızın sonuçlarını görmeyi denemek rasyonel olacaktır. Bu dönem zorlayıcı gibi bile görünse, aidiyet duygunuzu geliştirmek, ilişkilerinizin neresinde olduğunuzu dışardan bir bakışla görmek, ailenizi, yakınlarınızı üzmemek ve onları benimsemek de değerli bir tercih olabilir.