Selamlar;

Geçtiğimiz hafta boyunca gerek Ataşehirhaber.com sayfamızdan gerekse sosyal medya hesaplarımdan yoğun olarak Meral Sümer kimdir? Soruları aldım. Kısaca Meral Sümer 13 Temmuz, İstanbul doğumlu ve bir Ataşehir’li diyebilirim. Yine Ataşehir, Küçükbakkalköy’de işletmesini yaptığım bir kırtasiyem var ve günün büyük kısmını orada geçirmekteyim. Astrolojiyle ilk tanışmam 2012 senesinde oldu. Birkaç sene kendi çabalarımla araştırıp öğrenmeye çalıştıktan sonra ünlü Astrolog Didem Şarman’dan 2015 yılında eğitim almaya başladım. Temel – Orta – İleri – Master Seviyeleri bitirdikten sonra, Sinastri, Rektifikasyon ve Astrokartografi eğitimlerimi de aldım. Ocak 2019’da Astroloji Eğitim Danışmanı olarak çalışmaya başladım. Yine aynı tarihte Didem Şarman’a ait olan Gökyüzünesor Tek Soru Danışmanlık Sitesinde hayat planlarınızda merak ettiklerinizi öngörmeye çalışıp, özenle cevaplayan kişiyim. Aralık 2020’de Satürn – Jüpiter kavuşumu ile başlayan büyük dönüşümün kendi hayatıma yansıması gereği geleceğe farklı yapılanmalar ile yürümeyi planlayarak Didem Şarman’la olan çalışmamı sonlandırdım ve ilk adım olarak Ataşehirhaber’de başlangıç yapmış bulunuyorum.

Ocak 2021 Gezegen Geçişleri;

2021 senesine gezegenlerin burç geçişlerinin üzerimizdeki enerjileri değiştirmesiyle başlıyoruz. İlk değişimi 7 Ocak 2021’de Mars’ın Boğa Burcu’na geçişi ile yaşayacağız. Mars 28 Haziran 2020’den bu yana oldukça uzun bir süre Koç Burcu’nda, Asaleten güçlü şekilde hareket etti ve stresli zamanlar yaşamamıza sebep oldu. Mücadeleci, yer yer düşüncesiz ve bencil hatta inatçı ve kavgacı ruhu ile her birimizi farklı konularda yordu. Mars’ın Boğa Burcu’na geçişi ile beraber daha uyumlu ve barışçıl bir enerjiye geçmiş olacağız. En büyük risk ise atalet duygusu olabilir. Mars’ın bu seyahati boyunca 7 Ocak – 3 Mart 2021 tarihleri arasında genel motivasyonunuzda kararlılık ve sabır hali, somut sonuçlar alabileceğiniz materyalist girişimlerde bulunma isteği olacaktır. Başladığınız işlerde sonuca ne zaman ulaşacağınızla ilgilenmeden ustaca, eksiksiz şekilde ve ısrarcı tutum sergileyebileceksiniz. Fakat tepkileriniz yavaşlayacağından harekete geçmekte zorlanmalar yaşamanız, sorunlarınızla yüzleşmekten kaçarak keyif ve konfora yönlenmeniz, var olan değerlerinize sahip çıkmak adına yeni konulara atalet göstermeniz de kişisel haritalarınız gereği negatif etkileri olabilir.

Bir sonraki değişim hemen ertesi gün 8 Ocak 2021’de Venüs’ün Oğlak Burcu’na ve Merkür’ün Kova Burcu’na geçmesi ile gerçekleşecek. Ayrıca gökyüzünde Astrolojik olarak özel bir durum da yaşanıyor olacak. Mars ile Venüs arasında teknik olarak “Karşılıklı Ağırlama” (Mutual Reception) dediğimiz bir kombinasyon gerçekleşmiş olacak. Bu durum kısaca "gezegenlerin karşılıklı olarak birbirlerinin güçlü hareket ettikleri burçlarda yerleşmiş olduğunu ve birbirlerine güç vererek hareket edeceklerini" ifade eder. Toprak Elementi olan Boğa ve Oğlak Burç’larında yaşanacak gökyüzü planında maddi kazanımlar, yatırım ve toprak konuları, finansal güvence ve düzenleme arzuları ön planda olacak görülüyor. Hayatınızdaki konulara oldukça reel yaklaşımlar geliştirirken, hedef odaklı, hırslı, beklenmedik ve şaşırtıcı çıkışlarla konulara yön vermek isteyebileceksiniz. Kişisel tercihlerinizde duygusal bir ciddiyet ve kararlılık hakim olabilecek. Bazen dışarıdan soğuk ve hoşgörüsüz görünmenize karşın eylemleriniz almayı planladığınız sorumlulukların habercisi gibi olacak. Dikkat edilmesi gereken ise inatçı tavırlarla hırslarınızın kurbanı olmamaya özen göstermek olabilir. Çünkü yaşayacağınız kriz ve hayal kırıklıkları çok çabuk melankoli yaşamanıza sebep olabilir.

Merkür ise 8 Ocak’ta gireceği Kova Burcu’nda Retro yapacağı için 15 Mart 2021’e kadar kalacak. Durağan günleri ile beraber 30 Ocak – 22 Şubat 2021 tarihleri arasında yapacağı Retro ile alakalı ayrıca bilgi yazacağım. Merkür’ün Kova Burcu geçişi için kısaca “Merkür Kova Burcu’nu sever” diyebiliriz. Teknik olarak Asalet durumu olmamasına karşın, düşünce süreçlerinizin ve fikir dünyalarınızın yöneticiliğini yapan Merkür, geleceğe dönük olan Kova Burcu’nda rahat eder. Bu geçiş süresince dünya genelinde yenilikçi, sıra dışı, isyankar ve aşırılıkçı görüş ve eylemler izleyebiliriz. Kova Burcu Sabit Nitelikte bir burç olduğu için bu görüşlerde olan kişilerin de fikirlerinde sabitlikle hareket etmesi olağan olacaktır. Öne sürülen fikirler ise kesinlikle insan odaklı, düşündürücü ve zekaya dayalı olacaktır.

Gezegen geçişlerinin Türkiye Haritamıza yansımaları incelendiğinde mücadele gezegeni Mars’ın parlamentoyu temsil eden alanda yer aldığı görülmekte. Bu alan milletvekillerini, bakanları, kabineyi, belediyeleri, müttefik olduğumuz birlikleri de temsil eder ve aldığı açılar sebebi ile bu konularda zorlanmalar yaşanacağını, yanıltıcı durumların oluşacağını, bazı bakanlık veya belediyelerde değişimlerinin gündeme gelebileceğini ifade ediyor. Yine bazı kalkınma planlarının hayata geçmesi, maliyeyi ilgilendiren ve halkın beklentilerine yönelik ek adımların atılması da söz konusu olacaktır. 3 Mart 2021’e kadar olan dönemde büyükelçilikler, diplomatlar, arabulucu kişilerle ilgili yenilik, değişim ve haberler sıkça duyulabilir. Venüs ve Merkür geçişleri de konuya eklendiğinde muhalefetle ilgi krizlerin gündemde olacağı, ülke gündeminde evlenme – boşanma ve ölüm oranlarının, bu oranlardaki farklılıkların ve olası gizemlerin sıklıkla konuşulacağını düşünebiliriz. Ülke gündeminde müttefiklerle yapılan bazı anlaşmalarda bozulmalar, bu sebeple oluşacak spekülatif borsa iniş – çıkışları da dikkat çekebilir. Ayrıca, özellikle deniz kuvvetleri ile alakalı yeni anlaşmalar, uzlaşmalar, oluşacak yeni paktlar da konulara eklenebilir. Son olarak topluma mal olmuş bazı kişilerin veya bazı büyük iş adamlarının vefat haberlerini duyabiliriz.

Koç Burçları ve Yükselen Koç’ları “Neler Bekliyor” derseniz;

Mars’ın Boğa Burcu geçişini maddi kazanımlarınızı anlatan alanda karşılarken, Venüs kariyer alanınızda, Merkür ise sosyal çevre ve gelecek planlarınızı ifade eden alanınızda hareket ediyor olacak. Bu etkiler ile kariyer gelirlerinizi ve diğer kazanımlarınızı geleceğe yönelik olarak küçük adımlarla bile olsa değerlendirmek isteyeceksiniz. Bazı Koç Burç’ları bu dönem yeni iş başlangıçları ile para kazanmaya başlayabilecekler ve böylece sosyal çevrelerinde de değişimler yaşanabilecek. Ocak ayında verecekleri mantıklı kararlar ve alacakları ciddi sorumluluklar ile dikkat çekebilirler. Senenin ilk ayı gergin enerjiler söz konusu olduğundan dengeli ilerlemek makul olacaktır, herhangi bir konunun olması gerekenden fazlasını hedeflemek zarar verici sonuçlar getirebilir.

Boğa Burçları ve Yükselen Boğa’ları “Neler Bekliyor” derseniz;

7 Ocak 2021’de Mars sizin burcunuza yerleşmiş olacak. Venüs eğitim konularınıza, seyahatlerinizi, uluslararası işleriniz anlatan alanda bulunurken, Merkür ise kariyer konularınızda sıra dışı fikirler veriyor olacak. Bu etkiler ile hayatınızın birçok alanında harekete geçmeniz, ertelediğiniz işlerinize hızlıca geri dönüşler yapmanız ve bu sefer oldukça kararlı bir tutum sergilemeniz beklenebilir. Kendinizi işiniz ve aileniz arasında stres altında hissetseniz bile yaratıcı çözümlerle hayata odaklanmanız kolay olacaktır. Bu dönem aklınıza gelen farklı fikirleri not almak ileride işinizi kolaylaştırabilir. İkili ilişkilerde geçmişten gelen sorunların sizi öfkelendirmesine izin vermeden geleceğe odaklanmak makul seçim olacaktır.

İkizler Burçları ve Yükselen İkiz’leri “Neler Bekliyor” derseniz;

Mars sizlerin kapalı bir alanınızda hareket ediyor olacağından gergin ama oldukça güçlü aydınlanmalar yaşayacağınız etkiler alacaksınız. Arkanızdan dönen bazı işleri öğrenmeniz, bazı gerçeklerle yüzleşmeniz veya aldatıcı durumlarla karşılaşmanız söz konusu olabilir. Venüs ortaklaşa kazanımlarınızı, paylaşımlı mallarınızı, vergi, sigorta konularınızı anlatan alanda yerleşmiş olacak ve Merkür ise hukuki konuları, bir yerden bir yere taşınmayı ve hayata yaklaşımlarınızı anlatan alandan size farklı fikirler veriyor olacak. Bu etkiler ile geçmişten gelen fakat sizin yeniden deneyimleyeceğiniz konulara bu sefer fiili ve akılcı çözümler bulabileceksiniz. Olası çözümler maddi anlamda yeni düzenlemelerle ilgilenmenizi de gerektirebilecek. İradenizin dışında gelişen olaylarla yaşayacağınız bazı sonlanmalar yerine açılacak yepyeni kapılara odaklanmanız makul seçim olacaktır.

Yengeç Burçları ve Yükselen Yengeç’leri “Neler Bekliyor” derseniz;

Mars 7 Ocak 2021’de sizlerin sosyal çevre, gruplar, işbirlikleri ve ekip halinde yapılan işleri anlatan alanınızda seyahat etmeye başlayacak. Bu konularda oldukça hareketli ve motive olabileceksiniz. Ufak tefek stresleri yönetmeniz de gerekebilir. Venüs ikili ilişkiler, anlaşmalar, ortaklıklar alanınızda bulunurken, Merkür ise ortaklaşa gelirlerinizi, borçlarınızı anlatan alanda ve bazı yapılanma krizlerini çözümlemeniz için sıra dışı fikirler veriyor olacak. Bu etkiler altında yeni yatırım ve ortaklıklara kalkışmanız, ertelediğiniz projelerinizi hayata geçirmeye başlamanız söz konusu olabilir. Rekabet gerektiren durumlarda hedef odaklı kalmanız fayda getirecektir. Adli konuları olanlar ve özellikle paylaşımlı bir konuda mahkemesi olanlar ise sonuçlanmalar yaşayabilirler.

Aslan Burçları ve Yükselen Aslan’ları “Neler Bekliyor” derseniz;

Mars Boğa Burcu sürecine sizlerin kariyer ve toplumsal statü alanınızda başlayacak. Mücadele verip, sabır göstermeniz gereken konular iş hayatınız, kariyer ve ebeveynlik temalarınız ve aile hayatınız olacaktır. Venüs günlük düzeninizi anlatan alanda hareket ederken Merkür ilişkilerinizle alakalı konularda çözümlere ihtiyacınız olacağını anlatmakta. Günlük hayatınızı kökten değiştirebilecek ilişki ve ortaklık kararlarınızı anlatmak ve bu kararlarınızla görünür olmak hoşunuza gidebilir. Çalışma ortamınızda ciddi ve mesafeli tavırlarınız kararlılık gösterdiğiniz konulardaki sürekliliğinizi sağlayacaktır. Eleştirilere kapalı kalmamak ve yapıcı olanları uygulamaya yönlenmek makul seçim olabilir.

Başak Burçları ve Yükselen Başak’ları “Neler Bekliyor” derseniz;

Mars sizlerin il dışı, yurtdışı konularınızı, yüksek eğitimle ilgili gündemlerinizi ilgilendiren alanda seyahat edecek. Eğitim hayatı devam edenler, akademisyenler ve basın, yayın, medya konularıyla ilgilenenler elde etmek istedikleri sonuçlar için kararlılık gösterirken, yoğun zamanlar geçirebilirler. Venüs aşk hayatınızda ve çocuklarla ilgili konularda size ciddi ve sürekliliği olacak kararlar aldırırken, Merkür günlük hayatınızın düzeninde oluşacak değişimlerle beraber eş zamanlı olarak çalışma koşullarınızda da bazı değişimlere gidebileceğinizi işaret etmekte. Birlikte çalıştığınız kişilerle alakalı gelişmelere çözüm üretmeniz ve gerektiğinde artan sorumluluklarınızı şikayet etmeden şansa çevirme gayretinde olmanız makul olacaktır.

Terazi Burçları ve Yükselen Terazi’leri “Neler Bekliyor” derseniz;

Mars sizlerin kredi, vergi, miras, paylaşımlı mallar ve ödeme dengenizi anlatan alanda hareket edecek. Bu konularda sabır göstererek düzenlemeler yapmanız, güvenilir kaynaklarla harekete geçmeniz ve bazı girişimlerinizi uygulamaya başlamanız gerekecektir. Evli olanlar eşlerinin maddi kaynaklarıyla ilgili konulara yoğunlaşabilirler. Venüs ev, aile, yuva, yerleşim ve gayrimenkullerle ilgili konularda ciddi ve özenli kararlar almanızı sağlarken, Merkür aşk hayatınız ve yatırımlarınızla alakalı konularda yaşanabilecek olası krizleri farklı fikirlerle çözümlemenize yardımcı olacak. Bu zaman diliminde yeni bir hobiye başlamak, yeteneklerinizi keşfetmek sizi iyi gelecektir.

Akrep Burçları ve Yükselen Akrep’leri “Neler Bekliyor” derseniz;

Yönetici gezegeniniz Mars sizin ikili ilişkilerinizi, evlilik konularınızı ve yasal düzenlemelerinizi anlatan alanda hareket edecek. Sabır ve kararlılıkla mücadele edeceğiniz bu konularda beklenmedik krizleri çözümlemeniz söz konusu olacaktır. Venüs arkadaşlıklarınızdan ve yakın akrabalarınızdan gelecek desteklerle sizi rahatlatacak ve bazı alım, satım işleri sonucunda şanslı imzalar atmanızı sağlayacaktır. Merkür ise aile hayatınızı anlatan alanda ileriye dönük kararlar vererek yakın geleceği planlamaya başlayabileceğinizi ve bu yönde değişiklikler yapmaya başlayacağınızı anlatmakta. Aile büyükleriyle ilgili alınması gereken bazı sorumluluklar gündeminize gelebilir.

Yay Burçları ve Yükselen Yay’ları “Neler Bekliyor” derseniz;

Mars birlikte çalıştığınız kişileri ve/veya sizin için çalışanları anlatan alanda hareket ederken bu konularda yaşanacak gelişmelerin bazı gerilimlere sebep olabileceğini anlatmakta. Gün içinde iş arkadaşlıklarınızda sakin kalmaya çalışmak ve kendinizi doğru ifade ettiğinize emin olmak, kişi, konu, durum ve olaylara yapıcı bir tavırla yaklaşmak makul olabilir. Genel sağlık konularınıza da Ocak ayı boyunca dikkat etmeniz doğru olacaktır. Venüs sizlerin değer yargılarınızı anlatan alanda seyahat edeceği süre boyunca, özdeğerinizle alakalı somut kararlar alabileceksiniz. Maddi kazanımlarınızı da anlatan bu alan yeni girişimlerinizde size şans ve bolluk sağlayacaktır. Merkür ise anlaşmalar, sözleşmeler, resmi başlangıçlar alanınızda bulunacak ve girişimlerinizle alakalı olarak arkadaşlıklarınızdan ve akrabalarınızdan alacağınız kavramsal desteklerin ve yapacağınız zihin fırtınalarının verimini size sunacaktır.

Oğlak Burçları ve Yükselen Oğlak’ları “Neler Bekliyor” derseniz;

Mars’ın Boğa Burcu’ndaki seyrini sizler eğlenceli konular, aşk hayatı ve çocukları ilgilendiren temalar alanınızda karşılayacaksınız. Bu konularda kendinizi oldukça aktif hissederken anlık gerilimlere karşılık sizden beklenen hızlı çözümler keyfinizi kaçıracak olabilir. Venüs’ün burcunuzda hareket edecek olmasının avantajı ile her zamanki vakur ve olumlu yaklaşımlarınızla herkes için en doğru ve yapıcı çözümleri üretebileceksiniz. Merkür ise kazanımlarınızı anlatan alanda size ilginç fikirler sunacak ve ileriye dönük adımlarınızla refah düzeyinizi yükseltecek destekleyici etkiler verecektir. Güvenli ve makul olana kolayca ulaşabileceksiniz ve yeni fırsatlar yeni sorumlulukları da size verecektir.

Kova Burçları ve Yükselen Kova’ları “Neler Bekliyor” derseniz;

Mars sizi ev hayatınız, yuvanız, yerleşim konularınız alanından bazı sınavlara tabi tutacak gibi görülmekte. Bu süreçte bazı bilinçaltı korkularınızla yüzleşmeniz de gerekebilecek ve yapmam diye düşündüklerinizi yapacak olabilirsiniz. Venüs kapalı bir alanınızda yerleşeceği için iradenizin dışında gelişecek konularla ilgilenmeniz gerekebilir. Ayrıca ilişkilerle alakalı sizin şimdilik bilinmesini arzu etmediğiniz temalarda ciddiyet içinde hareket etmeniz gereğini vurguluyor. Bazı beklenmedik ilişki krizleriniz oluşabilir ve sırlarınız ortaya çıkabilir. Sizler için zorlayıcı olabilecek Ocak ayı içinde güvenmediğiniz kişilerle iletişiminize sınır koymanız makul olabilir. Merkür ise sizin burcunuzda yerleşmiş olacak ve oldukça radikal kararlarla hayat yolunuzda değişime gidebileceğiniz kararları size aldırtacak görünüyor.

Balık Burçları ve Yükselen Balık’ları “Neler Bekliyor” derseniz;

Mars sizlerin ilişkilerinizi ve anlaşmalarınızı anlatan alanda oldukça hızlı gelişmelere tabi tutacak. Ocak ayı boyunca iletişiminizde sertleşmemeye, restleşmemeye dikkat ederken gerçeklikten uzaklaşmamanız da önemli olacaktır. Sizler için yoğun görüşme trafiği yaşanabilir ve bu bazı istenmeyen dedikodular, hoş olmayan temalar sebebiyle olabilir. Venüs gelecekle ilgili adımlarınızda ve planlarınızda sosyal çevreniz tarafında destek göreceğinizi ve onaylanacağınızı anlatıyor olacak. Merkür ise, kesin kararlarınızı vermeden önce biraz içe kapanmanız gerektiğini ve acele etmeden yaratıcı çözümler geliştirmeniz gerektiğini ifade ediyor olacak. Ocak ayı boyunca içsel yaratım, rüya ve ilhamlar size destek olacaktır.