Oldukça hareketli geçecek olan 25 Ocak haftasına giriş yapıyoruz. Haftaya 28 Ocak’ta gerçekleşecek olan Aslan Burcu Dolunay’ı damgasını vuracak görülüyor. Genişleten ve büyüten etkisi ile Jüpiter’in de eşlik edeceği Dolunay, yoğun spekülatif ve manipülatif etkiler taşımakta. Bu etki ile gerek bireysel hayatlarınızda gerekse ülke ve dünya gündeminde beklenmedik olaylar aydınlanarak gün yüzüne çıkacak gibi duruyor. Özellikle sabit burçlar olan Aslan Burçları, Kova Burçları, Akrep Burçları, Boğa Burçları ve bu burçların 0 – 18 dereceleri arasında kişisel gezegenleri olanları (Güneş, Ay, Yükselen vs.) 10 gün kadar bazı sonlanmalar ve krizler zorlayabilir. Koç’lar, Terazi’ler, İkiz’ler, Yay’lar ve bu burçlarda kişisel gezegeni olanlar ise pozitif sonuçlanmalar alabilecekler.

Dolunay’a Satürn de Etki Ediyor;

Kısıtlayan, zorlayan, küçülten, disipline eden ve edinilmesi gereken bazı deneyimleri zorlayıcı yollarla da olsa uygulamaya sokan Satürn Dolunay’a eşlik ediyor olacak. Bu görünüm üzerinizdeki baskıyı arttıracaktır. Kısıtlandığınızı, engellendiğinizi düşünebilirsiniz. Çalışma ortamlarınızda mobbinge maruz kalmanız veya uygulamanız söz konusu olabilir. Bir kısmınız harita potansiyellerine göre verilen sözlerin tutulmayışına üzülerek şahitlik edebilirsiniz. Önümüzdeki 10 gün boyunca çevrenizden tutulamayacak sözler almanız veya abartıyla verilen güvencelerle karşılaşmanız söz konusu olduğundan, güvenilir olmayan iş ve ilişkilere girmeniz riskli taşıyabilir. Gezegen etkilerini sağlıklı kontrol edebilmek adına gündeminize gelen konularda mübalağadan uzak kalmak, kendinizi manipüle etmemek, itimat etmediğiniz kişi, konu, durum ve olayları mümkünse ertelemek veya en mütevazi şekilde tamamlamaya çalışmak makul olacaktır. Potansiyel olarak yaşanabilecek birçok sonlanmada dahi gerginlikten uzak kalmak ve asla egoya yenik düşmemek de yapıcı tercih olabilir.

Dolunay Günü Venüs – Plüto ile Kavuşacak;

İlaveten tüm hafta etkisini hissettirecek olan Venüs – Plüto kavuşumunun da tesiriyle her türlü ilişkinizde ve maddi konularda baskıcı, kontrolcü ve kıskanç davranmak sarsıcı sonuçları doğurabilir. Beklenmedik olaylar vasıtasıyla yaşanacak yüzleşmeler bazı ilişkileri kopma noktasına getirebilecektir. Olayların kontrolünüzden çıkmaması ve takıntılı bir hale dönüşmemesi için var olan ilişkilerinizde bağlılıklarınız ve bağımlılıklarınız arasındaki dengeyi bulmanız gerekebilir. Yine olası ilişkilerinizde güç savaşına girmek muhtemelen savaşı başlatan tarafın bertaraf olmasına sebep olacaktır. Karşı tarafları manipüle etmek, bu yolla kontrol etmeye ve dönüştürmeye çalışmak da hatalı bir davranış olur. Venüs – Plüto kavuşumunun etkisini öncelikle kişisel değerinizi belirlemek ve özdeğer duygunuzu dönüştürmek için kullanmanız faydalı olacaktır. Her türlü ilişkinizde derinliği sağlamak, sağlıklı ve tutarlı değişimleri hayatınıza sokmak rahatlatıcı olacaktır. Bu enerjiyi zorlayıcı ve mecbur bırakıcı olarak kullanmak yerine olası krizleri yönetmek için kullanmak da mantıklı olandır.

Merkür Retro’su Başlıyor;

Dolunay gerçekleştikten bir gün sonra, etkileri oldukça yoğun ve nispeten kontrolsüz devam ederken Merkür de Durağan Pozisyona geçecek ve konuları iyice içinden çıkılmayacak noktaya getirebilecektir. 3 gün sürecek olan kritik Durağan günlerden sonra Retro yapmaya başlayacak olan Merkür, 19 Şubat’a kadar Retro yaptıktan sonra bu sefer düz harekete geçmek üzere durağanlaşacak ve 22 Şubat 2021’de süreci sonlanacak. Retro dönemler pozitif kullanımda, bu güne kadar süregeldiğiniz davranışlarınızın ve aldığınız kararların doğruluğunu kontrol etmenize imkan sağlayacaktır. Gezegen Retroları yaşanırken yeni başlangıçlar iyi bir gelecek vaat etmezken, geriye dönük iş ve ilişkilerin etüdünün yapılması içinse oldukça destekleyicidir. Süreç boyunca “Şu ana kadar neleri başardım”, “Benim tutum ve davranışlarım, hatta kararlarım başkalarını nasıl etkilemiş olabilir”, “Kararlarım bana olumlu – olumsuz anlamlarda neler kattı” gibi değerlendirmeler yapmak oldukça verimli ve yapıcı olacaktır. Var olan davranış modellerinde sabitlik gösterenler ve egosal tutumlarında ısrarcı olanlar içinse Dolunay’a eşlik eden Satürn katı bir öğretmene dönüşebilir.

Dolunay’da Türkiye Gündemi;

Dolunay ülke haritamınız salgın hastalıkları, borçlanmaları, para piyasalarını, borsaları, bazı gizli anlaşmaları anlatan alanında gerçekleşirken, üst düzey yöneticileri anlatan Güneş’ine de sert etkiler veriyor olacak. Bu kombinasyonlardan yola çıkarak ilgili konulardan dolayı idarecilerin zor durumda kalması söz konusu olacaktır. Merkür’ün de bu alanda Retro yapacak oluşu ile sertleşen ve restleşen açıklamalarının gündemde olması, bazı gizli bilgi ve belgelerin aydınlanması gündeme gelebilir. İlaveten bazı anlaşmalar sonucu ülke güvenliğini tehdit eden kişilerin iadesi, bazı kaçakların yakalanması gibi konular da basında yer alabilir. Bu alan ilaç sektörünü de anlatması bakımından Retro dönemde aşı ile ilgili olumsuz gelişmeler ve salgında beklentilerin üstünde yaygınlaşma, üzerinde tartışılacak konular arasında olacaktır.

Kavuşumda bulunan Venüs ve Plüto’nun ülke haritamıza yansıması gereği muhalefet partilerinde bazı gizli temalar sebebi ile sıra dışı gelişmelerin devam edeceğini düşünebiliriz. Yine muhalefeti ilgilendiren bazı anlaşmaların iptali veya ertelenmesi söz konusu olabilirken, enerjinin doğru yönetilmesi ile hızlı gelişmeler eşliğinde yeni anlaşmalara girilmesi ve bunların daha güçlü, derin bağlantılar taşıması olası olacaktır.