18 Ocak 2021 tarihinde İmar İskan Blokları 1.Etap İhalesi kapsamında; 513 Adet Konut (28 Adet Dükkan), 1 Adet Cami ve Şadırvan, 1 Adet Sosyal Tesis ve Zemin İyileştirme İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihaleye verilmiş ve kısa sürede; yer teslimi yapılarak 1.Etap bölgesindeki binaların yıkımı ve yeniden yapım süreci başlamıştı.

GEÇTİĞİMİZ EKİM AYINDA TAHLİYELER TAMAMLANDI

TOKİ tarafından 2 ve 3'ncü etapta oturan hak sahiplerine geçtiğimiz eylül ayında tahliye yazısı gönderilmiş ve ekim ayı itibariyle tahliye işlemleri hak sahipleri tarafından yapılarak, yer teslimleri TOKİ'ye sağlanmıştı.

HAYALET ŞEHRE DÖNDÜ

TOKİ'ye teslim edilen 2 ve 3'ncü etaptaki binaların camları, bacaları, kapıları, iç donanım malzemeleri kimliği belirsiz kişilerce kısa sürede talan edildi. Ancak Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün almış olduğu önlemler nedeniyle; 1'nci etaptaki gibi yaralanma, hırsızlık ve hak sahiplerine yönelik darp, yaralanma gibi durumlar söz konusu olmadı. Geceleri ışıkların olmadığı binalar adeta hayalet şehir görüntüsüne sebep oldu.

2 ve 3'ncü ETAP İHALELERİ ŞUBAT AYINDA

İstanbul ili, Ataşehir ilçesi, Şerifali Çiftliği GÖB Alanı 2. Etap 718 Konut ve 70 adet Dükkan ve Sosyal Tesis İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi için TOKİ, 16 Şubat 2022 günü saat 14:00'te, 3. Etap 211 Konut ve 23 adet Dükkan ve Sosyal Tesis İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi için 21 Şubat 2022 tarihinde saat 14:00'te ihaleye çıkacağını https://www.toki.gov.tr/ihale-tarihleri adresinden duyurdu.

İmar İskan Blokları kentsel dönüşüm kapsamında; 1,2 ve 3'ncü etapların tamamlanması ile birlikte toplam; 1442 konut, 128 adet dükkan inşaa edilmiş olacak.