Ataşehir Kent Konseyi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Ataşehir İlçesinde görev yapan basın mensuplarıyla buluştu.Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Mustafa Çatak ve yürütme kurulu üyelerinin hazır bulunduğu etkinlik, Ataşehir Belediyesi Ata Kültür Cafe tesislerinde gerçekleşti.

14 AYDA KENTİN SORUNLARINA YÖNELİK ÇÖZÜMSEL ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORUZ
Gerçekleşen etkinlikte; Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Mustafa Çatak, "14 ay önce göreve seçildikten sonra, görev dağılımının ardından ilçemizden görev yapan basın mensubu, meslektaşınız Serkan Şimşek genel sekreterlik görevine seçildi. Göreve gelmemizin ardından kentin ortak sorunlarına yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Basın olarak sizlerinde desteğine her zaman ihtiyacımız var. Yaptığımız faaliyetlerin, kamuoyuna aktarılmasında sizlerin desteği son derece önemli. Türkiye'nin ve ilçemizin gerçeği olan deprem ile ilgili Türkiye'de gösterime giren TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İstanbul Anakent Şubesi İşbirliği ile Derin Uğultu Belgeseli gösterimi ile alanında uzman kişilerin katılımıyla "Depreme Dair Bilgilendirme" sunumları, Alanında uzman kişilerin katılımıyla gıda şenliği ile gıda paneli ve belgesel gösterimi, Ataşehir'de tatürk Kıyafetleri Sergisine desteğin yanısıra sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları ziyaretlerini gerçekleştiriyor ve ortak işbirliği kapsamında deprem, ulaşım başta olmak üzere projeler geliştirmeye devam ediyoruz. Hal arazisinin taşınması ile ilgili de süreci yakından takip ediyoruz. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününüzü kutluyoruz, iyi ki varsınız" dedi.



DEPREM ÇALIŞMALARI, MEYVE ve SEBZE HALİ İLE GÜMRÜĞÜN TAŞINMASI VE İMAR SÜREÇLERİNİN TAKİPÇİSİYİZ
Ataşehir Kent Konseyi Sekreteri Serkan Şimşek, "Göreve geldikten kısa bir zaman sonra 11 ilimizi yakından etkileyen depremde hayatını kaybeden vatandaşları anarak başladığı konuşmasında; deprem bölgelerine yönelik Ataşehir Kent Konseyi öncülüğünde kent konseyine bağlı kuruluşları harekete geçirerek, Ataşehir Belediyesi, AFAD ve AKOM koordinasyonunda deprem bölgelerine gıda, hijyen ve diğer ihtiyaçlarla ilgili yardımların gönderilmesine öncülük ettiklerini belirtti. Ataşehir'de özellikle, hal ve gümrük sorunu olduğunu bu sorunlardan hal arazisinin Tuzla'ya taşınması ile ilgili Tuzla'daki hal arazisini inceleme, Ataşehir'deki dernek yönetimini ziyaret etme imkanı bulduklarını ve önümüzdeki haftalarda İçerenköy'de geniş katılımlı bir bilgilendirme toplantısı yapmayı planladıklarını, kentin kangreni haline gelen gümrüğün taşınması ile ilgili yetkili kurumları ziyaret ederek gümrüğün bir an önce Tuzla'da tespit edilen taşınması için sürecin takipçisi olacaklarını vurguladı. Ayrıca, kentin imar sürecini yakından takip ettiklerini, özellikle kentsel dönüşüm yaşayan Barbaros - Yenisahra mahallelerindeki yıkılan metruk binalar ve dönüşüm kapsamında yıkılan binaların molozlarınında halk sağlığı için Ataşehir Belediyesinin ilgili birimlerince kontrol altına alınması ve temizlenmesi noktasında bilgi paylaşımında bulunduklarını ve siteler çalışma komisyonu kapsamında belediye ekipleriyle birlikte siteleri ziyaret ettiklerini, sitelerin taleplerinin takipçisi olduklarını" ifade etti.Şimşek son olarak, "Ataşehir'de kurulan Ataşehir Dernekler Federasyonu ile ilgili ilerleyen süreçte çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini, federasyonun yanısıra diğer derneklerle işbirliğini arttıracak adımlar atacaklarını" vurguladı.

ÇOCUK MECLİSİ İLE ÇOCUKLARLA GELECEĞİN ATAŞEHİRİNİ PLANLIYORUZ
Ataşehir Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Gülsün Çoşkun, "Ataşehir Kent Konseyi olarak sitelere ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik, afet bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini, çocuk meclisi oluşturduklarını ve çocuklara Ataşehir'de kentlilik bilinci oluşturmak adına oluşturdukları çalıştay'da çocukların Ataşehir'den beklentilerini dinlediklerini ve bunu belediye yetkilileriyle paylaştıklarını çalışmalardan olumlu dönüş aldıklarını, sitelerden ise gelen talepleri yerinde çözüm kapsamında belediye işbirliği ile minimize etmeye çalıştıklarını, ulaşım konusunda İBB - Ataşehir Belediyesi yetkilileriyle, ulaşım toplantısı düzenlediklerini" aktardı.


Etkinlikte, kent konseyi yürütme kurulu üyeleri kendilerini tanıttı. Ardından, basın mensuplarıyla tebrikleşen kent konseyi yönetimi, basın mensuplarıyla birlikte fotoğraf çekindi.