2008 Yılında Ataşehir’in ilçe sınırlarının belirlenmesi ile birlikte; Yenişehir Mahallesi kuruldu. 31 Mart 2009 seçimlerinde; İstanbul’un ve Ataşehir ilçesinin en genç muhtarı olarak seçilen Mustafa Arı; gençliğin vermiş olduğu heyecan ve gayret ile Yenişehir Mahallesi’nin 3 dönemdir muhtarlık görevini başarıyla yürütüyor.

Ataşehir’in henüz genç bir belediye olmasına rağmen, Ümraniye Belediyesi döneminde yeterli hizmetleri alamayan Yenişehir Mahallesi, Mustafa Arı’nın muhtarlık döneminde birçok hizmeti mahalle halkının hizmetine sunulmasını sağladı.

2009 – 2014 Yılları arasında; Ataşehir Belediyesi ile ortaklaşa; birçok hizmeti bir arada tek çatı altında sunulması amacıyla, muhtarlık hizmet binası, PTT, Sağlık Ocağı ve belediye biriminin açılmasını sağladı. Mahalle sakinlerinin %30’nun ikamet ettiği, 1976 inşaatı başlayan ve 1980 yılında insanların yaşamaya başladığı İmar İskân Blokları’nın yeniden dönüşümü kapsamında; o dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ, İBB ve Ataşehir Belediyesi yetkilileriyle görüşerek, halkın katılımıyla ortak toplantılar organize etti. Mahalle’de bulunan devlet okullarının depreme dayanıksız olması nedeniyle, süreçlerin takibini yaparak Valilik – İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında velilerin taleplerini ilgili kurumlara iletti. Yetkili kurumların gelen talepler ve değerlendirmeler doğrultusunda bir özel eğitim ve ortaokul binası yeniden yapılarak, öğrencilerin hizmetine sunuldu. İmar İskan Bloklarındaki hak sahiplerinin doğru bilgilendirilmesi amacıyla bilgilendirmeler gerçekleştirdi.

2014 – 2019 Yılında tekrardan Yenişehir Mahallesi Muhtarı seçilen Mustafa Arı, mahalle sakinlerinin özellikle site yöneticilerinin her türlü bilgi sahibi bilgi sahibi olabileceği sosyal dayanışma ağlarını ve iletişim ağlarını kurdu. Burada yetkili kurum temsilcileri ve bölge site yöneticilerinin bizzat taleplerinin ilgili kurumlara doğrudan iletilmesini sağladı. 2019 Yılından sonra; Ataşehirli ve Yenişehir mahallesindeki ihtiyaç sahibi vatandaşların yararlanabileceği Ataşehir Belediyesi Sosyal Marketin mahalle’de muhtarlığın yanında hizmete açılmasına destek ve katkı sundu.

2020 Yılının başında tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi sürecinde; muhtarlık ve sponsor desteği ile tüm mahalle sakinlerine ücretsiz maske dağıtımı ardından yetkili kurumların desteği ile hijyen kiti, hasta ve talepte bulunan mahalle sakinlerine gıda kolisi, ilaç desteği ve hijyen setleri dağıtımı gerçekleştirildi. Ayrı zamanda; hasta olan vatandaşların filyasyon ekipleri aracılığıyla hastanede tedavilerini sağlaması amacıyla sivil araçlarla lojistik destek sağladı.

6 Şubat merkezli depremler başta olmak üzere selden ve yangından etkilenen bölgelere yardım malzemesi, gıda yardımları ve ihtiyaç malzemelerinin mahalledeki dayanışma ağı ile toplanarak, AFAD ve AKOM aracılığıyla ulaştırılmasını, deprem bölgesine giderek yardımların ulaştırılmasını sağladı.

2023 – 2024 Eğitim ve öğretim döneminde ve önceki yıllarda; ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye, öğrenci çantası ve kıyafet yardımında bulundu. Mahalle sakinlerinin banka hizmetlerinden yararlanması için ATM taleplerini ileterek, yeni ATM noktaları konulmasını, İBB Halk Ekmek ile görüşerek Halk Ekmek büfesini açılmasını sağladı.

Cumhuriyetin 100.Yılına özel; Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yurt içi ve yurt dışında giymiş olduğu kıyafetler ve onların hikâyelerini anlatan bilgilerin yer aldığı sergi’yi 19 – 22 Ekim 2023 tarihlerinde Ataşehir’de ziyaretçileriyle buluşturdu. Sergi’yi 4 gün boyunca 220 bini aşkın ziyaretçi, ünlü oyuncular, sanatçılar ziyaret etti.

Ataşehir Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle mahallenin düzenlenen toplantılarda; parklar, ulaşım, alt yapı ve üst yapı sorunlarının giderilmesi amacıyla görüşlerini paylaşarak süreçlerin takipçisi oldu. Mahallenin alt yapı sorunlarının giderilmesinin ardından asfalt, kaldırım, aydınlatma çalışmalarının tamamlanmasını sağladı. İETT ile görüşerek, yakın zamanda hizmete giren metro hatlarına ve kamu hizmet merkezlerine ulaşımın sağlanması amacıyla yeni otobüs hatlarının ve ek seferlerinin konulmasını sağlayarak, Ataşehir Belediyesi ile görüşülerek ring seferlerinin başlatılması girişimlerini hızlandırdı.

Mustafa Arı, "31 Mart Yerel Seçimlerimde; başta mahallem Yenişehir, İlçem Ataşehir ve İstanbulumuz için; her zaman hizmetinizdeyim" dedi.