Adaylığını bir kez daha basın mensupları huzurunda paylaşan Merdan Özer, “Battal İlgezdi ile çalışma fırsatı buldum. 3 dönem ilçemize yapmış olduğu hizmetler için teşekkür ediyorum” dedi.

“DEPREM ÖNCESİ VE SONRASI YAPILMASI GEREKEN İHTİYAÇLAR VAR”

Merdan Özer Belediye meclis üyeliği, üretken olmak, kenti marka yapmak, belediye başkanı ile uyumlu çalışmak için kendimi geçmiş dönem tecrübelerimle beraber bu dönemde yeniden aday olmaya karar verdim diyerek; “Bu dönemki belediye başkan adayımız Onursal Adıgüzel ile birlikte projeleri hayata geçirmek, kentin imar, tapu sorunlarına çözüm bulmak. Mahalleler arasındaki yapılaşma, farklılıklardan dolayı kentsel dönüşüm, deprem master planları yapılması gerekiyor. Olası 7 ve üzeri beklenen, büyük İstanbul depreminde kentsel dönüşümü hızlandırmak, 1999 öncesi binalar için değerlendirmeler yapılarak dirençli binalar yapmak gerekiyor. Deprem öncesi ve sonrası yapılması gereken ihtiyaçlar var. Temel ihtiyaçlar, konteynerler, suyun gelmesi gibi alt yapı çalışmalarına ağırlık verilmesi gerekiyor. Ülkemizde toplanma alanları imara açılırken, Ataşehir'de yeni toplanma alanları açmak gerekiyor. Barınma sorunları yanı sıra çocuklara okul, kreşlerle annelere destek olunacak. Kent lokantalarının Ataşehir'de de hayata geçmesini önemsiyorum” diye konuştu.

“ATAŞEHİR MEKÂNSAL PLANLARIYLA ÖRNEK BİR ŞEHİR OLACAK”

Sosyal tesislere çok önem vermek gerekiyor diyen Merdan Özer; “ Spor tesisleri, kültürel tesisler, bilime ışık tutan kütüphaneleri çoğalmak gerekiyor. Girişimcilik ve marka şehir olabilecek bir Ataşehir düşünüyoruz. Türkiye de vizyonu olan 15 yıl öncesi ve sonrasında farklılığı olan, planlarda olan aksaklıklar 1/5000'lik 1/1000'lik planların zamanında çıkmaması yapılaşmaların gecikmesine neden oluyor. Belediyecilik bilime ve teknolojiye dayalı, olduğu zaman ancak kendini ortaya koyar. Marka ve güvenli bir kent olacak. Mekânsal planların yapılacak. Ataşehir gerçektenmekânsal planlarıyla örnek bir şehir olacak. Hal arazisi, sanayi ve İETT alanlarının bölge dışına taşıyarak, buraları mekânsal planlar haline dönüştüreceğiz. Trafik sorunu noktasında bazı kesişim noktalarında alt geçit, battı - çıktı, kavşak çalışmaları ile trafik sorununu İBB ile ortak proje ile çözebiliriz. Turizm noktasında, Kayışdağı’na seyir kulesi, teleferik gibi hatlar ile ulaşım rahatlayabilir. Hayvanlarla ilgili, barınakları hayata geçirmek gerekiyor. Yaşlı vatandaşlarımıza sağlık, konaklama, ekipman çalışması gerçekleştirmek istiyoruz. Basın mensuplarına yönelik, basın lokali ve konaklama alanı hayata geçirmek benim hayalim. İmar planları birlikte 1/5000'lik ve 1/1000'lik planları birlikte yapılması lazım. Ataşehir'i ikiye bölüyoruz. Güneş alan ve güneş almayan iki farklı yapı var Ataşehir'de. Ataşehir ve İBB planlarının koordinasyon ile çıkması gerekiyor” şeklinde ifade etti.

“ATAŞEHİR’İ MARKA KENT YAPAN BELEDİYE BAŞKANIMIZ BATTAL İLGEZDİ ‘YE TEŞEKKÜR EDERİM”

Özer şöyle devam etti: “Bir kenti marka değerinin yüksek olabilmesi için 1 milyon m² alana sahip Ataşehir'e yeni yeşil alanlar eklememiz ve kazandırmamız gerekiyor. Kentin yoğun nüfusunu karşılayabilecek, otopark çalışmaları ile otopark sıkıntısını gidermeyi amaçlıyoruz. Yaya yolları, kaldırımların engelli dostu olması gerekiyor. Bizde meclis üyesi olarak bizde bu sürece katkı sunmak istiyoruz. Banklar, yeni oturma alanları ile yayaların gündelik hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyoruz.Ataşehir'e 15 yıl boyunca hizmet veren, Ataşehir’i marka kent yapan Belediye Başkanımız Battal İlgezdi ‘ye teşekkür ederim.”

“22 OLAN MECLİS ÜYELERİNE YENİ SAYILAR EKLENMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Merdan Özer konuşmasının sonunda şunları söyledi: “Bayrak değişimi er ya da geç olacaktı. Onursal Adıgüzel'de bu bayrağı devir alarak, bu kente en iyi şekilde hizmet edeceğinden şüphem yoktur. Önemli olan Ataşehir'de Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarıdır. 15 yıldır Battal İlgezdi benim belediye başkanımdır. Onursal Adıgüzel partimizin adayıdır. Önemli olan burada partimizin bayrağının yeniden dalgalanıp, belediyemizi kazanmak amacımız. Parti içerisinde kırgınlıklar olabilir. Parti için belli bir zaman herkes parti için mücadele verip 40 yıl CHP, üyesi olan Battal İlgezdi'nin süreci baltalayacağını düşünmüyorum. Ben önümüzdeki süreçte 22 olan meclis üyelerine yeni sayılar eklenmesi için çalışacağız. Pazar günü ön seçimden sonra çalışmalarımızı herkes görmüş olacaktır” diyerek basın mensuplarının sorularını yanıtlamasıyla program sona erdi.

MERDAN ÖZER KİMDİR

1958 yılında Ordu - Mesudiye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve liseyi Ordu'da, Üniversite eğitimini Mimarlık olarak Almanya'da tamamladı. 1996'dan bugüne 1400 konut inşaa etti. Aile şirketinde çalışmaları devam etmektedir.

STK'lar kapsamında Karadenizliler Vakfı, Çekmeköy Gönüllüler, Ordu Mesudiyeliler, Arık Musa Derneği başta olmak üzere çeşitli STK görevi devam etmektedir. Mesudiye Çevre derneğinin aktivisti olarak, çevre konularında çalışmalar yürütmektedir. 2014-2019 yıllarında mimar olarak, encümen ve belediye meclis üyesi olarak komisyonlarda görevler yaptı. Almanca bilmektedir.