Atlas Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanlığı’nın yanısıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif görev alan Ferda Altıntaş, 28.Dönem Milletvekili Seçimlerinde CHP’den İstanbul 1.Bölge Milletvekili Aday Adayı olduğunu yüzlerce seveni ile birlikte üyesi olduğu partililerin katılımıyla CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı’nda düzenlemiş olduğu basın toplantısı ile açıkladı.

Siyaset hayatını CHP sürdüren, CHP’de İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcılığının yanısıra CHP Genel Merkezi’nde STK'lardan Sorumlu Koordinatör Ferda Altıntaş’ın Milletvekili aday adaylığı büyük heyecan ve çoşku yarattı.

CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı’nda gerçekleşen toplantıya; Osmaniye Düziçi Yarbaşı Belediye Başkanı Mustafa Kaynar, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, Meclis Başkan Vekili Kudret Arslan, CHP Ataşehir Belediye Meclis Üyeleri Duran Acar, Zekeriya Angi, Ataşehir Belediye Başkan Danışmanı Hakkı Altınkaynak, Şişli Belediye Başkan Danışmanı Rıfat Elmas, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Serpil Beşok, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Seval Düzenli, CHP Ataşehir İlçe Gençlik Kolları Başkanı Erdi Açıkgül ile İlçe Ana Kademe Yöneticileri, CHP Yozgat – Yerköy İlçe Başkanı Hakan Uyar, Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Mustafa Çatak’ın yanısıra STK Başkanları, Mahalle Muhtarları ile yüzlerce vatandaş katıldı.

Cumhuriyetin 2’nci yüzyılında Cumhuriyetin birçok değeri tehdit altında

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, “Cumhuriyetin 2’nci yüzyılını özgürlükçü demokrasi ile taçlandırmaya hazır mıyız?. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun 13’ncü Cumhurbaşkanı yapmaya inanmış kadrolar, hazır mıyız?. Bugün sadece Ataşehir değil, Türkiye genelinde gönül işleri yapan ve örnek sivil toplum kuruluşu faaliyeti sergileyen ve ilçemizde üyesi olan, her zaman gurur ve onur duyduğumuz, ablamız, arkadaşımız ve hepimizin dostu Ferda Altıntaş’a çıkmış olduğu bu yolda başarılar diliyorum. Değerli dostlar; Cumhuriyetimizin kurucusu – ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk 2 emanet bırakıyor. Bunlardan birisi Cumhuriyet bir diğeri ise Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Biliyorsunuz, ülkemizin geldiği düzlemde yüz yıllık geçmişinde Cumhuriyetin 2’nci yüzyılında birçok değeri tehdit altında görülüyor. Hepimiz için çok önemli bir seçimin kritiğindeyiz. Bu kritikte de hepimize çok ulvi görevler düşüyor. Yarın bir diktatörün yıkılmasında benim var diyecek olan örgütümüz, geleceği şekillendirecek noktada olacaktır. Ve bu bütün emeğide bizler, kapı kapı dolaşıp anlatıp başaracağız. Bu düzleminde önemli etkenlerinden biri milletvekillerimiz, aday adaylarımız sahada olacak. Kendisiyle kısmi çalışmalarına katıldığım, Yozgat’ta, Zonguldak’ta, Adana - Aladağ’da, Hakkari’de, Şırnak’ta olan Ferda abla her yerde oldu. Ben kendisine çıkmış olduğu bu yolda çıkmış olduğu yolda her zaman kendisine başarılar diliyorum.” Dedi.

Sana söz veriyorum kesinlikle baharı getireceğiz

CHP İstanbul 1.Bölge Milletvekili Aday Adayı Ferda Altıntaş, “Bugün görüyorum ki, para biriktirmeden çok insan biriktirmişim. CHP Benim ikinci ailem ve ben bu ailenin bir parçası olmaktan çok onur ve kıvanç duyuyorum. Atlas Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı olarak ben ve arkadaşlarım tüm ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza elimizden gelen desteği sunduk. İmkânlarımız dâhilinde, elimizin yettiğince yardımlarda bulunmaya devam ediyoruz. Atatürk’ün kurduğu cumhuriyet, maalesef yüzüncü yılında çok büyük bir yol ayrımına girdi. Yıllardır başımızdaki musibetten kurtulmak için emek ve çaba veriyoruz. Türkiye Cumhuriyetini uçurumun kenarına götüren bu iktidardan kurtulmamıza sayılı günler kaldı. Buradan 13’ncü Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na söz veriyorum, kesinlikle baharı getireceğiz.” İfadelerini kullanarak neden aday olduğunu açıkladı.

İnanıyorum ki, 15 Mayıs’ta İktidara Geleceğiz

Altıntaş, “20 yıllık sivil toplum kuruluşu hizmetlerini TBMM çatısı altında daha da arttırmak, Türkiye’nin 81 ilindeki daha çok ihtiyaç sahibi yurttaşa ulaşmaktırmak istediğini belirterek; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve partimizin mücadelesini görüyorum. Bende mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz. İnanıyorum ki, 15 Mayıs’ta iktidara geleceğiz. Yolumuz açık olsun, geliyor gelmekte olan. Sana söz, söz veriyorum yine baharlar gelecek. Hep birlikte başaracağız” ifadelerini kullandı.



Adaylık konuşmasının ardından Ferda Altıntaş, her zaman yanında olan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der’e, ailesine, arkadaşlarına, partililerine ve yüzlerce katılımcıya teşekkür etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der’de, “Her zaman yanınızdayız, çıkmış olduğunuz bu yolda başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmanın ardından Altıntaş, İlçe Yönetimine çiçek takdiminde bulunduktan sonra tebrikleri kabul etti.

Ferda Altıntaş Kimdir?