Ataşehir Cengiz Hasbal Ortaokulu Kütüphanesi açılışına; Ataşehir İlçe Millî Eğitim Müdürü İsmail Günday, Şube Müdürü Abdurrahman Şenyüz, Esatpaşa Mahallesi Muhtarı Hüseyin Altun, Ataşehir Eğitim Derneği Başkanı Turgay Kılıç ve dernek yönetim kurulu üyeleri, Kütüphane Bağışçıları, CHP Ataşehir İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Çağlayan, Ataşehir Kastamonulular Derneği Başkan Vekili Yılmaz Sağlamdemir, Ataşehir Hayat Ağacı Platformu Kurucusu Kadriye Didem Bozdağ, Şehit Cengiz Hasbal Ortaokulu Okul Müdürü Ozan Akyıldız, Müdür Yardımcıları, Öğretmen ve öğrencilerinin yanısıra öğrenciler, Okul Aile Birliği üyeleri ve okul müdürleri katıldı.

Saygı duruşu'nun ardından okul müdür yardımcısı aynı zamanda müzik öğretmeni Nazan Polat yönetiminde İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı'nın ardından konuşmaların ilkini Okul Müdürü Ozan Akyıldız gerçekleştirdi.

Okulumuzun önemli bir ihtiyacı karşılandı
Okul Müdürü Ozan Akyıldız; "Okulumuz için önemli bir eksiklik olan kütüphanemiz için öncelikle okul müdürü odası olarak planlanan odamızı kütüphane yapımına tahsis ettik. İlçemizde ve ülke genelinde farklı eğitime katkıları olan Ataşehir Eğitim Derneği Başkanı Turgay Kılıç'ın da destekleriyle kütüphanemizi okulumuza kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Kütüphanenin yapılmasında emeği geçen Ataşehir Eğitim Derneği Yönetimine, bağışçılarımıza, öğretmenlerimize, öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

6'ncı Kütüphanemizi eğitime kazandırdık
Ataşehir Eğitim Derneği olarak 6'ncı kütüphaneyi eğitime kazandırdıklarını belirten Ataşehir Eğitim Derneği Başkanı Turgay Kılıç konuşmasında; "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “ Eğitimdir ki; Bir milletin ya hür, bağımsız, şanlı yüce bir toplum halinde yaşatır veya bir milleti esaret ve sefalete terk eder” sözünü kendimize ilke edinerek dernek olarak eğitimde fırsat eşitliğine büyük önem veriyoruz. Derneğimiz ihtiyaç sahibi çocuklara eğitim bursu, ülke genelinde ve Ataşehir’de okullarımıza kütüphane yapıyoruz. UNESCO tarafından yapılan; Kütüphaneler, bilgi için geçiş kapısı ve eğitim için yaşayan bir güçtür” açıklaması konunun önemini özetlemektedir. Hiçbir kütüphanenin kapısı kilitli kalmamalıdır temennisiyle açılışını yapacağımız kütüphanemizin çocuklarımıza yeni ufuklar açması dileğiyle okulumuza hayırlı olsun.” İfadelerini kullandı.

Dijitalleşmeye karşı kütüphanelerin önemli bir yeri var!
Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday'da; "Kütüphanesiz okul kalmasın sloganıyla hayırsever kurumlar, derneklerimiz aracılığıyla Ataşehir'deki okullarımıza Z Kütüphane ve normal kütüphaneler kazandırmaya gayret gösteriyoruz. Ataşehir Eğitim Derneği, Kızılay Ataşehir Şubemiz gibi kurumlar sayesinde ilçemizdeki okullarımızın kütüphane eksiklikleri gideriliyor. Özellikle teknoloji ile birlikte binlerce kitap, milyonlarca bilgi USB belleklerde saklanabiliyor. Ancak kitap okumanın, sayfa çevirmenin yerini bir tutmuyor. Öğrencilerimizin kütüphanelerdeki kitapları okuması, kütüphanelerde vakit geçirmeleri son derece önemli. Okulumuza kütüphanenin kazandırılmasında emeği geçen dernek yönetimi ve bağışçılarımıza teşekkür ediyor, okulumuza ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Bağışçılara plaket takdim edildi
Konuşmaların ardından; Ataşehir Eğitim Derneği öncülüğünde okula kazandırılan Zübeyde Hanım Kütüphanesi'ne katkı sunan bağışçılar; Ebru Akan Görkem, Hayati Olgun, Nafiye Şenol Özcan, Suat Keçecioğlu, Ayşe ve Süleyman Asıl'ın ailelerinin yanısıra Ataşehir Tenis Spor Kulübü adına katılan yöneticilere protokol tarafından plaket takdim edildi.

Plaket takdimi ardından Ataşehir Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, Okul Müdürü Emre Akyıldız, Dernek Başkanı Turgay Kılıç, Bağışçılar ve Öğrenciler birlikte açılış kurdelesi kestiler. Kurdele kesiminin ardından kütüphaneyi inceleyen katılımcılar, kütüphane içerisinde fotoğraf çekimi sonrasında okul aile birliğince hazırlanan kokteyl'e geçiş yaptılar.