18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümü resmi ilçe töreni, Şehit Akın Sertçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşti.

G I9Q D Po Wg A A Zib Y

Tören öncesi Ataşehir Harezmî Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlayıp düzenlediği 18 Mart temalı resim sergisi protokol tarafından kurdele kesilerek açılışı gerçekleştirildi ve ardından sergi dolaşılarak emeği geçenlere teşekkür edildi.

G I9Q D Pi W M A Aej Ll

“ÇANAKKALE SAVAŞI BİR DİRENİŞTİR”

G I9Q D Pi W4 A A Qp K4Buradaki törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Harezmî Anadolu Lisesi Müdürü Serkan Köktürk, günün anlam ve önemi üzerine yaptığı konuşmasında; “Bugün tarihi şan ve şerefle dolu büyük Türk Milleti’nin vatan sevgisinin şehadetle imtihan olduğu Çanakkale’nin 109’cu yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Çanakkale Savaşı bir direniştir. Bu direniş namus bildiğimiz kavramların zedelenmemesi için asil Türk evlatlarının kendilerini feda etmekten çekinmedikleri benzersiz bir meydan okumadır. Bu açıdan Çanakkale Savaşları yalnızca bir askeri başarı değil, sadece direniş değil bir diriliştir. Aziz milletimizin haysiyetimizle oynamak isteyenlere karşı topyekûn ayağa kalktığı milli bir silkeleniştir. Bu vesile ile zafere ulaşarak vatanı ve bayrağı için şehit olan, bugün bizlerin bağımsız bir ülkede hayat ve vücut bulmamızı sağlayan kahraman Mehmetçiklerimizi bir kez daha minnetle, şükranla anıyorum ve tekrar haykırıyorum Çanakkale Geçilmez “ dedi.

Eb8C1C87 9A02 44E5 8Ddc 60371092A1D7

Okul müdürünün konuşmasından sonra öğrencilerin hazırlamış olduğu programın icra edilmesiyle tören sona erdi.