2012 yılından bugüne Ataşehir Belediyesi Kadın ve Sosyal Hizmetler Birimi ve İstanbul Anadolu Yakası Lions Federasyonu iş birliğinde 70’i aşkın branşla meslek edinme, kişisel gelişim ve hobi programları sunan Kayışdağı Lions Ataevi’nde 30 binden fazla çocuk ve kadına eğitim sağlandı.

Kuruluşunun on birinci yılında Ataevi çocuklarına 23 Nisan hediyesi olarak Çınardibi Lions Kulübünden 11. Bölge Başkanı Müge Koçtürk'ün öncülüğünde Çatalçeşme, Ethemefendi, Mühürdar ve Yeşilbahar Lions Kulüpleri sponsorluğu ve organizasyonuyla, Ataşehir Eğitim Derneği Kurucu Başkanı Turgay Kılıç’ın da katkılarıyla Lions Ataevi giriş katına alan tadilatı ve tefrişiyle kitaplık yaptırıldı.

Kitaplık açılışına Uluslararası Lions 118-Y Yönetim Çevresi İstanbul Anadolu Yakası Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni İnci Otman, Çınardibi Lions Kulübü 11.Bölge Başkanı Müge Koçtürk, Çatalçeşme, Ethemefendi, Mühürdar, Yeşilbahar Lions Kulüpleri yöneticileri ve lionlar, Ataşehir Eğitim Derneği Kurucu Başkanı Turgay Kılıç, Ataşehir Eğitim Derneği Başkanı Zuhal Çakır İlgün, Başkan Yardımcısı Sevil Kurtoğlu, Yazar Ömer Şahan'ın yanısıra çok sayıda davetli ile öğrenciler katıldı.

Açılış Konuşması Kayışdağı Lions Ataevi Sorumlusu Ethemefendi Lions Kulübünden Ayşe Erkahveci ve Ataşehir Belediyesi Kayışdağı Lions Ataevi Yöneticisi Birkan Ateş, 2021-2022 Dönemi 11. Bölge Başkanı Çınardibi Lions Kulübünden Müge Koçtürk ve Bölge Kulüpleri Çatalceşme Lions Kulübü Dönem Baskanı Yasemin Erten, Mühürdar Lions Kulübü Neşe Dişçioğu, Ethemefendi Lions Kulübü Ece Şebnem Bayhan, Yeşilbahar Lions Kulübü Arzu Demirel, 2021-2022 Dönemi Uluslararası Lions Anadolu Yakası Federasyonu Başkanı İnci Otman, Uluslararası Türkiye Lions Çoğul Yönetim Çevresi 118 Konfederasyon Başkanı İsmet Özer Balta kısa selamlama konuşması gerçekleştirdi. Konuşmalarda, Kayışdağı Lions Ataevi'nin kuruluşundan bugüne gelişimine, toplum yararına yönelik faaliyetlerle ilgili genel bilgiler verildi.

Ataşehir Eğitim Derneği Kurucu Başkanı Turgay Kılıç, "Her zaman eğitimi desteklediklerini Ataşehir başta olmak üzere Türkiye genelinde 20'nin üzerinde kütüphaneyi hizmete açtıklarını, eğitimi önemsediklerini ve çocukların eğitimine her zaman katkı sunmaya hazır olduklarını" ifade etti.

Turgay Kılıç'a kitaplığın açılışına vermiş olduğu desteklerinden dolayı teşekkür ve fidan bağış belgesi takdim edildi.

Ayrıca çocuklara Yazar Ömer Şahan'ın yeni kaleme aldığı “Bir Nefes Kadıköy” kitabı ve dünya tatlısı minik yazar Caddebostan Sahil Lions Kulübü üyesi Semra Altan’ın torunu Zeynep Mira Özyurt‘un “Dünyayı Geziyorum” kitabı hediye edildi. Yazar Ömer Şahan, kitabını imzalayarak katılımcı çocuklara verdi.