Ataşehir Eğitim Derneği tarafından Türkiye genelinde 15'nci kütüphane olma özelliğini taşıyan Turan Bozdağ Anısına Zübeyde Hanım Kütüphanesi yapılan çalışmaların ardından törenle hizmete açıldı.

ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI

Eğitimci - İş İnsanı Turan Bozdağ anısına Zübeyde Hanım Kütüphanesi açılışına; İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday ve Şube Müdürü Abdurrahman Şenyüz, Ataşehir Belediyesi Meclis 1'nci Başkan Vekili Kudret Arslan, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Der, Orhan Çerkez, Birim Müdürleri Necati Bozkurt, Battal Sarıkaya, Burcu Der Hasanoğlu, Kızılay Ataşehir Şube Başkanı Talha Keleş, Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP İl Başkan Yardımcısı Serpil Beşok, CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Seval Düzenli, CHP Ataşehir İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, mahalle temsilcileri, Hasan Leyli'nin torunu Cem Cesur, Ataşehir Eğitim Derneği kurucusu Turgay Kılıç, Dernek Başkanı Zuhal Çakır ve yönetim kurulu üyeleri, merhum Turan Bozdağ'ın kızı Ataşehir Hayat Ağacı Platformu kurucusu Kadriye Didem Bozdağ'ın yanısıra eşi, oğlu ve diğer kızı, diğer bağışçılar, okul yönetimi ve davetliler katıldı. Yakın zamanda yaşama veda eden Turan Bozdağ'ın adının yaşatıldığı kütüphanenin açılışına katılım oldukça yoğun oldu.

KÜTÜPHANEMİZ HAYIRLI OLSUN

Okul Müdürü Hasan Yılmaz, "Bakanlığımızca kütüphanesiz okul kalmasın kampanyası kapsamında okulumuzun kütüphanesinin yapılmasına katkı sağlayan Ataşehir Eğitim Derneği ve Turan Bozdağ'ın ailesine, bağışçılarımıza ve destekçilerimize teşekkür ediyorum. Kütüphanemizin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

BOZDAĞ AİLESİ ÇOCUKLAR İÇİN GÜZEL BİR KÜTÜPHANEYİ KAZANDIRMIŞ OLDULAR

Ataşehir Eğitim Derneği kurucu başkanı Turgay Kılıç, "Okulun kütüphane eksikliği konusunda okul müdürü, öğretmenlerle görüştüğünü kütüphaneyi yapabileceğimizi söyledim. Ardından Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday'la görüştüklerini ve manevi katkılar sunduğu için kendisine teşekkür ediyorum. Kütüphanenin yapımınak karar verdikten sonraDidem hanımla görüştüğümüzde babasının adına çok anlamlı olacağını diyerek kütüphanenin yapımını üstlendi. Turan amcayı geç tanıyan, kaybından derin üzüntü duyanlardan biriyim. Bu kütüphanenin yapılmasına katkılarını esirgemeyen eşi ve çocuklarına çok teşekkür ediyorum. Kendileri çocuklar için yine güzel bir kütüphaneyi kazandırmış oldular." ifadelerini kullandı.

TURAN BOZDAĞ'IN ANISINI YAŞATMAKTAN SON DERECE MUTLUYUZ

Dernek Başkanı Zuhal Çakır ise, "2 Ekim 2017 Yılında kurulan derneğimiz, eğitim alanında çalışmalar yapmak üzere kurulmuştur. Okullarımıza destek, öğrencilerimize burs ve sosyal yardımlarla bu yolda büyürken bugün eğitimci değerli büyüğümüz Turan Bozdağ'ın anısını yaşatmaktan son derece mutluyuz. Bozdağ ailesine diğer sponsorumuz Özgün Baytekin'e, desteklerinden dolayı ilçe milli eğitim müdürümüz İsmail Günday ve Şube Müdürlerimize teşekkür ediyor, okullarımıza katkılarımızı sunmaya devam edeceğiz. Turan Bozdağ anısına yaptırmış olduğumuz kütüphanemiz okulumuza hayırlı olsun" dedi.

2 AİLEYİ BİR ARADA GÖRMEKTEN MUTLU OLDUM

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday'da, "Kütüphane açılışının hayırlı olmasını dileyerek, hem Turan Bozdağ'ın varisleri hemde Hasan Leyli'nin torunun aynı açılışta görmekten son derece mutlu olduğunu" belirtti.
Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez'in de kısa selamlama konuşmasının ardından Kütüphane'nin yapımına katkılarından dolayı okul yönetimince; Özkan Bozdağ ve çocukları'na teşekkür plaketi verildi.

BABAMIN GÖSTERDİĞİ İLKELER DOĞRULTUSUNDA İNSANLAR OKUSUN DİYE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİM

Turan Bozdağ'ın kızı Kadriye Didem Bozdağ ise, "Hayatı boyunca okumayı, öğrenmeyi ve öğretmeyi bir babanın evladı olmaktan hep gurur duydum. Vefatından sonra bir kez daha dedimki, iyi ki bu babanın kızıyım. Hayatı boyunca herkese dokunmuştu babam. Ve bende bundan sonraki süreçte onun öğretmiş olduğu ilkeler doğrultusunda adını yaşatmak için elimden geldiğince herkesin hayatına dokunmaya çalışacağım. Ataşehir Eğitim Derneği ile beraber babamın adını yaşatmak için yapmış olduğumuz bu kütüphanenin hazırlanmasında başta Turgay Kılıç abim olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Babam bana hep, çocuklar geleceğimiz, biz bireyler onlara doğru yolları göstermeliyiz. Onlar için elimizden geleni yapmalıyız. Bilgi hep senin hep en büyük gücün olsun derdi babam. Okumayı ve insanlar okusun diye elimden geleni yapmaya devam edeceğim ve yapmaya söz veriyorum baba. Seni özlemle anıyorum, şuan bizimlesin mekanın cennet olsun. Tüm öğrencilerimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Kadriye Didem Bozdağ'ın konuşmasının ardından kütüphanenin duvarlarının yapılmasına katkılarından dolayı Özgün Baytekin'e, kütüphanenin hazırlanmasında ciddi emekleri bulunan Turgay Kılıç'a katılımcılar tarafından plaketler takdim edildi.


Konuşmaların ardından 30 m2'lik yeni kütüphanenin kurdele kesimin ardından kütüphane hizmete açılmış oldu. Kütüphane içerisinde Eğitimci-İş İnsanı Turan Bozdağ'ın adına oluşturulan köşe'de katılımcılar fotoğraf çekindi.

TURAN BOZDAĞ KİMDİR?

3 Aralık 2021 yılında ani kalp krizi sonucunda yaşama veda eden eğitimci - iş insanı Turan Bozdağ, 1941 Yılında Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesinde doğdu. Eğitim hayatını tamamladıktan sonra öğretmen olarak göreve başladı. 5 Yıl öğretmenlik görevini sürdürdükten sonra ticarete atılan Turan Bozdağ, ticaretin yanısıra eğitim gören öğrencilere yönelik burslar ile ihtiyaç sahibi ailelere yardım eli uzattı. Emekli ve 3 çocuk babası Turan Bozdağ'ın adı Ataşehir Eğitim Derneği'nin Ataşehir'deki 6'ncı Türkiye genelinde 15'nci kütüphanesinde ölümsüzleştirildi.