ÖSYM dışında Milli Eğitim Bakanlığı'nca Türkiye'de her ilçede bir e-Sınav merkezi projesi kapsamında Ataşehir İlçesi'nin ilk e-sınav merkezi, İçerenköy Mahallesi'nde bulunan Halil Atamavcı İlkokulu'nda açıldı.

Ulaşım kolaylığı açısından bu okulumuzu seçtik

Ataşehir İlçe Millî Eğitim Müdürü İsmail Günday, "İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürlüğü görevini yürüttüğü dönemde ÖSYM'nin Maslak e-Sınav Merkezi dışında İstanbul'un 39 ilçesinde e-Sınav merkezleri olmadığını, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak merkezi lokasyonlarda e-Sınav Merkezleri çalışmalarını hayata geçirmeye başladıklarını ve o dönemde sınava girecek öğrencilerin yaşadıkları sıkıntıları gördüklerini belirtti.
Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine başlamamızın ardından önceden yaşanan sıkıntıları minimize etmek ve o sıkıntıları da göz önüne alarak metro, otobüs, minibüs alanlarına yakın olan Halil Atamavcı İlkokulu'nu e-Sınav merkezi yapmaya karar verdik. Hem Ataşehir hemde yakın çevre ilçelerden sınava girmek isteyen vatandaşların kolaylıkla ulaşabileceği bir merkez oldu. Okul müdürü İlker Yıldız'ın da yer tahsisi konusunda kendilerine ciddi destek verdiklerini belirterek 20 öğrencinin aynı anda sınava girebilecekleri, olası teknik aksaklıklara karşı 2 yedek bilgisayar sisteminin hali hazırda bulunduğunu, sınavlarda görevli olacak personelin ve gözetmenlerinde dinlenebileceği ve hazırlık yapabileceği bir oda, temel lavabo ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri tuvalet, giriş ve çıkış bölümlerinin okuldan tamamen bağımsız olarak hazırlandığını" ifade etti.

Sınav salonunda, kursiyerlerin oturacağı son teknoloji dokunmatik ekranlı ve kameralı bilgisayarlara, kimlik bilgilerinin yansıtıldığını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, ekranındaki fotoğraf ve bilgilerinin, sınav görevlisi tarafından kontrol edilerek kimlik tespitinin yapıldığını vurguladı.

Son teknoloji ile donatılmış e-Sınav Merkezi olarak hizmete açıyoruz

İsmail Günday, "e-Sınav Merkezi'nde Bakanlığın MTSK Sınavlarının yanısıra ilerleyen süreçte, Açık öğretim ortaokul ve lise sınavlarında bilgisayarı olmayan vatandaşların yararlanabileceği bir merkez haline geleceğini, sınav anında soruların Türkçe dışında diğer dil seçenekleri ile sınavların otomatik dönüştürüldüğünü, kopya v.b. durumlara karşı gerek sınıf içerisindeki bilgisayarlarda gerekse sınıfta bulunan sesli ve görüntülü kamera sistemlerinde kopya durumlarına karşı anında manuel ve otomatik müdahalenin söz konusu olduğunu, sınav sonrasında öğrencilerin burada bulunan kioks (akıllı ekranlar) aracılığıyla http://esinav.meb.gov.tr/ arayüzü ile sınav sonuçlarını öğrenebileceklerini" belirtti.

Açılış kurdelesinin kesilmesi öncesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, "e-Sınav Merkezi'nin hazırlanmasında emeği geçen Okul Müdürü İlker Yıldız'a, e-Sınav Merkezi Koordinatörümüz Cengiz Demirbaş'a, Ataşehir Sürücü Kursları Derneği Başkanı Bilgin Diribaş ve yönetimine, katılım sağlayan siz değerli okul müdürlerimize teşekkür ediyorum, e-Sınav merkezimiz ilçemize hayırlı olsun" dedi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Ataşehir'in e-Sınav Merkezi hizmete girmiş oldu.

İsmail Günday Müdürümüz Ataşehir için büyük bir şanstır!


Ataşehir Sürücü Kursları Derneği Başkanı Bilgin Diribaş'ta yapmış olduğu kısa açıklamada; "Göreve geldiği günden bugüne, biz sürücü kurslarının her zaman yanında olan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İsmail Günday'a teşekkür ediyorum. Türkiye'de örneği nadir bulunacak bir 30 bin metrekarelik bir alana sahip sürücü eğitim ve sınav alanı ile e-Sınav merkezini ilçemize kazandırdı. Kendisi ilçemiz için önemli bir şanstır. Hem bürokrasiyi iyi bilmesi, geçmişte de İl Milli Eğitim'de görev alması bizim için büyük bir avantaj. İlçemize önemli kazanımları, sürücü kurslarımıza da eğitim alanında önemli katkıları bulunmaktadır. Bu vesileyle e-Sınav merkezimiz ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Açılışı yapılan e-Sınav Merkezi’mizde hafta içi 18.00’ den sonra ve hafta sonları gün boyunca MTSK Sınavları e-Sınav olarak yapılabilecek. 20 kursiyerin aynı anda sınava girebileceği merkezde, eğitim salonu, bekleme salonu, idari büro, wc, otopark bulunmaktadır.