Nevruz etkinliğine; Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Yeliz Gümüş ve Abubekir Uçan, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Hatun Yıldız, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Fatih Yelekoğlu, Vatan Partisi İlçe Sekreteri Ethem Kırca, Ataşehir Eğitim Hizmetlerini Geliştirme, Güçlendirme ve Koruma Derneği Başkanı İsmail Dağ, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Nuri Cıngıllıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan program 24 Mart Perşembe günü okul bahçesinde gerçekleşti. Program ilk olarak Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

“Sevgi Ve Dostluk Bayramı”
Günün anlam ve önemi konuşmasında okul müdürü Osman Karadeniz; “Asırlardır Türk İslam coğrafyasında barışa kardeşliğe kucaklamaya işaret etmektedir. Nevruz ulusal bir gelenektir geçmişten süre gelen, o bir ışıktır geleceği gösteren nevruzun ülkemizin her köşesinde ve ortak kültür coğrafyamızda sevginin ve dostluğun bayramı olarak kutlanması temennisiyle tüm insanlığa güzellikler ve iyilikleri getirmesini diliyorum” dedi.

Ataşehir Nuri Cıngıllıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından okul bahçesinde düzenlenen kutlamalarda, öğrenciler kurulan Türk Devletlerinin bayrak geçişi gösterisini yaptılar. Yapılan etkileyici gösteri büyük alkış alırken devletlerin tanıtımı ve bayram gösteriminin ardından öğrenciler tarafından büyük boy Türk bayrağı açıldı, protokol gösteriyi ayakta alkışladı.

Bayrak gösterisinden ardından Okul bahçesinde baharın müjdeleyicisi olan nevruz ateşi yakıldı. Protokol üyeleri atlaması atlamasından sonra demir dövme ve ağaç dikimi sonrası toplu fotoğraf çekimiyle etkinlik sona ererken, etkinliğin sonunda katılımcılara keşkek ikram edildi.