İçerenköy Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Niyazi Yaman, yapmış olduğu örnek çalışmalarla ön plana çıkıyor.

2017 Yılında kurulan dernek, 7 yıllık kuruluşu geri de bırakırken; Dernek Başkanı Niyazi Yaman’ın yönetimiyle beraber kuruluşundan bugüne yaptığı çalışmalar; Ataşehir’in 17 mahallesi arasında İçerenköy’ü farklı kılıyor.


Özellikle; sosyal kültürel faaliyetleriyle ön plana çıkan Dernek Başkanı Niyazi Yaman, çoğu zaman görülmeyen hamleleriyle yüreklere dokunuyor. Sporcuları  destekleme

Sosyal yardımlarla umut oluyor
Pandemi ve Ramazan aylarında; ihtiyaç sahibi vatandaşlara sosyal yardımlar ulaşması noktasında çeşitli kurumlarla işbirliğiyle aracılık eden Yaman, İçerenköy’de ihtiyaç sahiplerine yardımları sessiz bir şekilde ulaştırıyor. İçerenköy’de engelli olan, yatalak olan hasta komşularını da unutmayan Yaman, engelli vatandaşlara engelli sandalyesi, hasta yatağı ve hasta bezi temini sağlayarak engelli ailelere umut oluyor. 

Deprem dayanışması ile takdirleri topladı
Fotoğraf açıklaması yok.
6 Şubat depreminde, İçerenköy’deki dernek merkezi başta olmak üzere Afet Koordinasyon Merkezi’nde kendisi ve yakın dostlarıyla birlikte deprem bölgelerine yardım malzemelerinin ulaştırılmasına katkı sunmasıyla dikkatleri çeken Yaman, özellikle İçerenköy’de iş arayan gençlerin; istihdamı noktasında çeşitli kurumlara yönlendirmeler yaparak iş arayan gençlerin iş sahibi olmalarını sağlıyor.

Dernek olarak kültürel geziler düzenliyor
Dernek Başkanı Niyazi Yaman, dernek yönetimi ile beraber özellikle İçerenköy’de yaşayan komşularına yönelik başta İstanbul olmak üzere Ankara, Çanakkale ve Bursa gezileri düzenleyerek; İçerenköylülerin tarihi mekânlarda rehberler eşliğinde bilgi edinmesini sağlayarak, günü birlik kültür gezileriyle farkındalık oluşturuyor.

Esnaf ve hane ziyaretleriyle komşularının sorunlarını dinliyor
Niyazi Yaman (@85ae3de2ca614e7) / X
İçerenköy’ün ilk yerli ailelerinden olan Niyazi Yaman, İstanbul’un ve Türkiye’nin en çok nüfusuna sahip İçerenköy’de mahalle esnaflarını ziyaretleriyle, hane ziyaretleriyle ise sık sık adından söz ettiriyor. İçerenköy’de yaşayan her bireyi önemseyen Yaman, dernek olarak mahalle esnaflarının ve sakinlerinin yerel yönetimlerden beklentileri, talepleri konusunda adeta köprü görevi görerek; ilgili kamu kurumlarıyla sorunları paylaşarak, yardımcı olabileceği noktalarda komşularının sorunlarının çözülmesine katkı sağlıyor.

Kadınların etkinliklerle buluşmasını sağlıyor

Özellikle; İçerenköy’de yaşayan ancak mahallesinden dışarı çıkma imkânı bulamayan kadınlara yönelik kültür gezileri düzenleyen Yaman, ayrıca kadınların 8 Mart gibi anlamlı günlerinde organizasyonlar yaparak, mahalle içerisindeki dayanışma ve komşuluk ilişkilerinin gelişmesine katkı sunuyor.  Ramazan Ayında ise tarihi mekânlara özellikle; Eyüp Sultan Türbesi ve Sultan Ahmet gezileri düzenleyerek farklı sosyal etkinliklere imza atıyor.

Kamusal sorunların çözümü için gayret gösteriyor
Fotoğraf açıklaması yok.
Dernek Başkanı Niyazi Yaman, özellikle Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi başta olmak üzere Siyasi Parti İlçe Başkanlarınca yakından tanınan bir isim olması nedeniyle mahallesi için başta belediye imkânları olmak üzere diğer kamu kurumları ile diyaloglarını sıcak tutarak; mahalle sınırları içerisinde bulunan okul, cami gibi resmi kurumlardan kendisine gelen şikayetleri de ilgili kurumlarla paylaşarak çözümü noktasında ciddi gayret sarf ediyor.

Düzenlediği organizasyonlarla adından ve mahallesinden sıkça söz ettiriyor
Anadolu Güvercin Yarışması kupa törenine yoğun ilgi
İyi bir güvercin sever olan Dernek Başkanı Niyazi Yaman, farklı alanlarda üstlendiği farklı görevlerinin yanı sıra saygın kişiliği ile düzenlediği organizasyonlarda binlerce insanı bir araya getirme imkânı bularak, hem mahallesini hemde derneğini ön plana çıkarmayı başararak adından sıkça söz ettiriyor.