Ataşehir Belediyesi Klasik Müzik Festivali’nin 5’incisi, geçtiğimiz yıl yaşanan üzücü depremler nedeniyle ertelenmesinin ardından bu yıl yeniden sanatseverlerle buluştu. 16 Mart’a kadar sürecek festival, deprem bölgesinden gelen Adıyaman Filarmoni Orkestrası’nın açılış konseri ile başladı.

Ataşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Zuhal Müzik’in piyano sponsorluğunu yaptığı “5. Ataşehir Belediyesi Klasik Müzik Festivali”, 2 Mart akşamı Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde Adıyaman Filarmoni Orkestrası’nın sahne aldığı konserle başladı. Klasik müziğin kalbini Ataşehir’e taşıyacak festivalin açılış konserinde, şef Özgür Oğuz yönetimindeki Adıyaman Filarmoni Orkestrası sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.

Adıyaman Filarmoni Orkestrası’na bu özel konserde, solist olarak Türk Klasik Müziği’nin en kıymetli piyanistlerinden Devlet Sanatçısı Gülsin Onay ve Viyola Sanatçısı Coşkun Coşkundeniz de eşlik etti.

Sanatsal farkındalık oluşturmak ve şehre bir senfoni orkestrası kazandırmak amacıyla 2012 yılında kurulan Adıyaman Filarmoni Orkestrası ve dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay ile Doç. Dr. Coşkun Coşkundeniz, konser salonunu dolduran sanatseverler için keyifli bir dinleti sundular.

Konserde, Adıyaman Filarmoni Orkestrası Barok dönemden sonra uluslararası üne kavuşan ilk İngiliz besteci Edward Elgar, İngiliz Besteci Henry Eccles ile çağlar boyu üstünlüğü tartışılmamış müzisyen, besteci Wolfgang Amadeus Mozart’ın eserlerini seslendirdi. Devlet Sanatçısı Gülsin Onay da Mozart’ın Piyano Concerto No 12 in La Majör K 414 eserine yer verdi. Festivalin açılışında sahne alan sanatçılar konser bitiminde ayakta alkışlandılar.