Bu projeyle 81 il genelinde açık öğretim liseleri ve halk eğitimi merkezleri, kadınlara yönelik hem diploma hemde mesleki beceri kazandırılması amaçlanıyor. Ayrıca yurt dışında yaşayan vatandaşlar ve soydaşlarda 'Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa ve Balkanlar Programı'ndan istifade edebilecek.

Ataşehir İlçe Halk Eğitimi Merkezi tarafından 10 farklı okulda eş zamanlı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü yetkililerince toplantıya katılanlara hayat boyu öğrenmenin öneminden ve halk eğitimi merkezlerinin işleyişinden bahsedildi.

İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından ayrıca; Millî Eğitim Bakanlığının, kadınların yarım kalmış eğitimlerini açık öğretim liseleri, olgunlaşma enstitüleri, mesleki eğitim merkezleri gibi çeşitli programlar aracılığıyla tamamlamaları için gerekli her türlü imkânı sunacağını, özellikle açık öğretim sınavlarına erişimi artırabilmek için yurt içi ve yurt dışı açık öğretim sınavlarını dijital platformlar aracılığı ile çevrim içi olarak yapacağına dair sunum gerçekleştirildi.

Bilgilendirme toplantılarında; “Okullaşma ve okuryazarlık oranlarında son 18 yılda önemli artışlar sağlandığını ifade ederek "TÜİK verilerine göre, 6 yaş üzeri kadın nüfus içerisinde okuryazarlık oranı 2002 yılında yüzde 79,9 iken 2020'de bu oran yüzde 95,5'e yükseldiği özetle bu projeden yararlanmak isteyen kadınların, eğitimlerini yarım bırakmış olan kadınların çok rahat bir şekilde eğitimlerini tamamlayabilecekleri” vurgulandı.

Bilgilendirme eğitimleri; Abdurrahman Şenyüz(Ata İlkokulu), Saffet Yılmaz(Cemile Besler İlkokulu), Ayşegül Şen(Ali Nihat Tarlan İlkokulu), Fatma Aşnaz(Kanuni Sultan Süleyman İlkokulu), Abdurrahim Kaşgari(İçerenköy Hasan Leyli Ortaokulu), Emine Demiröz(Kayışdağı Arifpaşa İlkokulu), Necla Kolçak(Halil Atamavcı İlkokulu), Şengül Mete(Fetih İmkb İlkokulu), Muharrem Göker(Çağrıbey İlkokulu) ve Kudret Gümüş(Sare Selahattin Uzel İlkokulu) tarafından verildi.