Ataşehir İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından 2020-2021 Eğitim-öğretim yılında aktif örgün eğitim kapsamında Şubat - Mart ayını kapsayan "Mantar Yetiştiriciliği" kursu kapsamında 32 kursiyer 88 saatlik eğitimi başarıyla tamamladılar.

32 Kursiyer Mantar Yetiştiriciliği usta öğreticisi Mustafa Yasin Karakurt tarafından mantar yetiştirmenin tüm detaylarını öğrenerek, mantar yetiştirme ve toplama pratik eğitimlerini öğrendiler.

88 Saatlik eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerler için Ataşehir İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından sertifika töreni düzenlendi. Düzenlenen sertifika törenine Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, Halk Eğitim Merkezlerinden Sorumlu Şube Müdürü Abdurrahman Şenyüz, İlçe Tarım ve Orman Müdür V. Hamza Atalay, Halk Eğitim Müdürü Saffet Yılmaz ve kursiyerler katıldı.

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ
Kurs kapsamında ilk konuşmayı yapan İlçe Tarım ve Orman Müdür V. Hamza Atalay; "Mantar Yetiştiriciliği kursu ile eminim ki, güzel ve keyifli bir zaman geçirdiniz. Bizler her zaman sizlerin yanında olduğumuzu kurum olarak üzerimize düşen sorumluluk çerçevesinde her türlü iletişime açık olduğumuzu belirtmeliyim. Hepinize bundan sonraki süreçte başarılar diliyorum" dedi.

HER MAHALLELİ ÖĞRENSİN İSTİYORUZ
Ataşehir’de yeni göreve başladığını ve İlçe Halk Eğitim Müdürü Saffet Yılmaz ile birlikte daha fazla eğitim amacıyla öğrenen mahalle projesi kapsamında her mahalle’de bir halk eğitim merkezleri noktaları oluşturarak vatandaşların ayağına kurs hizmeti götüreceğini belirten İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdurrahman Şenyüz, “Ataşehir’de neler yapabiliriz sürekli bunu düşünüyoruz. Pandemi koşullarında fazla hareket edemesekte bu kurslarımızı yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz. Bu kursu da başarıyla tamamladığınız için hepinizi tebrik ediyorum” dedi.

BENDE SİZLERLE MANTAR TOPLAMAK İSTİYORUM
İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday'da; "Bu tür fırsatları değerlendirmekte fayda var. Eğitimin yaşı ve zamanı olmadığı için müthiş bir fırsat değerlendirdiniz. Bu boyutuyla hepinizi tebrik ediyorum. Mantar konusu ayrıca önem arz ediyor. Ülkemizde her yıl ciddi sayıda insanımız mantar zehirlenmesinden hastanelere kaldırıyor. Maalesef, bir kısmının da hayatlarını kaybettiği ile ilgili haberleri duyuyoruz. Dolayısıyla mantarın çok olduğu ama mantar kültürümüzün zayıf olduğu bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu anlamda çok manidar bir kursu bitirdiniz. İnşallah hayatınıza bir zenginlik katar. Ticaretini yaparsınız. Üretimini yaparsınız. Bunun dışında hobi olarak gelmiş olsanız bile yediğiniz mantarları şüphelenmeden, korkmadan tüketebilirsiniz. Onu toplamanın zevki de çok başkadır. Yemesi bir tarafa ama o ağaçların altında, yaprakların arasında mantarları gördüğünüzde veya üretimini yapıyorsanız, astığınız poşetlerde filizlenmeye başladığında onun verdiği zevke diyecek bir şey yoktur. Pandemi süresince evlere kapanıyoruz. Bazı işleri evden yapıyoruz. Arada fırsat bulup buraya kadar gelmişsiniz. İnşallah, işinize ve ülkemizin faydasına olur. Sizlerle birlikte bende doğada mantar toplamayı, sizlere yardım etmeyi istiyorum. Katılımınızdan dolayı hepinizi kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 88 saatlik eğitimi başarıyla tamamlayan 32 Kursiyer, sertifikalarını alarak eğitimlerini tamamlamış oldular.