Kısa adı ATA EĞİTİM DER olan Ataşehir Eğitim Derneği olağan kongresinden sonra Ataşehir basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Zuhal İlgün Çakır, kongreden sonra dernek binasında düzenledikleri kahvaltıda yeni yönetimini tanıtarak,“Eğitim gönüllüleriyle öğrenciler arasında bir köprü kuruyoruz”dedi.

Dernek binasında verdiği kahvaltıya yeni seçilen yönetim kurulu başkan ve yönetimi ile basın mensupları katıldı.

“MAKAM VE MEVKİ GİBİ BİR DÜŞÜNCEMİZ YOK BU İŞİ GÖNÜLLÜ OLARAK YAPIYORUZ”

Yeni seçilen dernek başkanı Zuhal İlgün Çakır, basın mensuplarına teşekkür ederek dernek çalışmalarıyla ilgili şu bilgileri paylaştı: “ Yönetim kurulu arkadaşlarımızla bu yola çıktığımızda tamamen çocuklarımızın yanında olmayı, kütüphanesi olmayan okullara Ataşehir’den başlayarak ülkemizin çeşitli okullarına kütüphaneler ve müzik odaları yaptık. İhtiyaç sahibi çocuklarımıza giyim ve kırtasiye malzemelerini dağıttık. Atatürkçü ve geleceğimiz olan ihtiyaç sahibi çocuklarımıza bir şekilde elimizi uzattık, uzatmaya da devam edeceğiz. Kurucu başkanımız Turgay Kılıç başladığımız bu yolda ekip arkadaşlarımızla aynı ruhla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Turgay Kılıç başkanımdan devir aldığım bu bayrağı 2 yıllık görevim süresince aynı ruhla çalışmalarımıza devam ederek sonrasında bir başka arkadaşıma bu bayrağı teslim edeceğim. En büyük emelimiz ve dileğimiz, burs verdiğimiz öğrencilerimizi üniversiteden mezun edip, iş sahibi yaptıktan sonra bu bayrağı, dernek yönetimini onlara teslim edip kenara çekilmek. Makam ve mevki gibi bir düşüncemiz yok. Bu işi gönüllü olarak yapıyoruz” diye konuştu.

“EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİYLE ÖĞRENCİLER ARASINDA BİR KÖPRÜ KURUYORUZ”

Zuhal İlgün Çakır, en başta kütüphane olmazsa olmamızdır diyerek; “ Ataşehir ve Ataşehir dışındaki okullarla bu konuda görüşmelerimiz var. Özellikle kız çocuklarına pozitif ayırımcılık yapıyoruz. Gerçekten onların buna ihtiyacı var. Başarılı bir kız çocuğu üniversiteyi bitirene kadar destek olma en büyük dileğimiz. Bu konuda birçok kriterimiz var. Şu an bu kriterlere uyan 37 evladımız var. Bunların giyim ve kırtasiye ihtiyaçlarını da karşılıyoruz. Destek olmak isteyen güzel insanlar var. Bizde bu insanlarla öğrenciler arasında bir köprü vazifesi görüyoruz. Hiç birimizin bu konuda egosu yok. Hep birlikte bu yolda yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Konuşmalarının sonunda Onursal başkan Turgay Kılıç’a dernek çalışmalarında göstermiş olduğu başarılı ve özverili çalışmalarından dolayı plaket takdim edildi.

“BİZİ BU YOLA MOTİVE EDEN ÇOCUKLARIMIZDI”

Plaket takdiminden duyduğu memnuniyeti dile getiren eski başkan Turgay Kılıç; “ Biz gönüllü arkadaşlarla Ataşehir de ne yapabiliriz diye yola çıktık. Bizi bu yola motive eden kesinlikle çocuklarımızdı. Bu işi yaparken yönetim kurulundaki tüm arkadaşlarımızın bu derneğe başkanlık yapabilecek kabiliyette olduklarını zaten biliyorduk. Zuhal başkanın bu mütevazı söylemlerinden dolayı teşekkür ederim. Zuhal İlgün Çakır başkan olduktan sonra 26 olan burslu çocuğun sayısı bir anda 37’ye çıktı. Buda değişikliğin önemli olduğunun göstergesidir. 4 kütüphaneye daha başladık. Şu an Ataşehir de Piri Reis ve Hasan Leyli okullarında görüşmelerimiz devam ediyor. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın bu konuda gönüllü çalıştıklarından başarılı olacağımıza gönülden inanıyorum” şeklinde konuştu.

Ataşehir Eğitim Derneği Yönetim Kurulu'nda yeni dönemde; Zuhal Çakır Başkanlığında Turgay Kılıç, Sevil Kurtoğlu, Gülümser Olgun, Şerare Genca, Aylin Kırca, Nimet Kişin, Rüya Duruk ve Okan Kılıç yönetim kurulu üyesi olarak görev yapacak.