Ataşehir Örnek Mahallesi'nde bulunan Ali Fuat Cebesoy İlkokulu'na gelen proje ortağı yabancı konuklar önceden planlı bir şekilde hazırlanan Ali Fuat Cebesoy İlkokulu proje ekibi tarafından türk misafirperverliği ile okulda karşılandı. Proje kapsamında yaklaşık 3 gün boyunca misafir olan konuklara İstanbul'un tarihi yerlerinin yanısıra okuldaki eğitim sisteminin yanısıra proje tanıtıldı.

Proje kapsamında Türkiye, Portekiz, Litvanya, Slovenya ve Romanya'dan gelen konuklara "How To Survive in Nature" projesinin tanıtım sunumunun yanısıra Türkiye'nin gelenek-göreneklerini tanıtmak amacıyla okul öğrencilerinden hazırlanan halk oyunları ekibi gösteri sundu. Misafir ülke temsilcilerine Türkiye'nin doğal zenginlikleri ile projenin önemi sunum ile anlatıldı. Proje tanıtım sunumun ardından Ataşehir İlçe Müdürlüğü ve Ataşehir Kaymakamlığı ziyaret edilerek, yurtdışından gelen konuklara hediye takdim edildi.

Portekiz, Litvanya, Slovenya ve Romanya ülkelerinin, proje ortağı okullarından gelen öğretmen gruplarına, beş gün ev sahipliği yapan Ali Fuat Cebesoy İlkokulu Müdürü Ali KANBEROĞLU; projenin her bir aşamasının özveri ile hazırlandığını, bu beş günlük süreçte, proje ortaklarımız ile “ How to Survive in Nature” (Doğada Nasıl Hayatta Kalınır?) projesi ile ilgili sunumlar, ülkeler arası karşılaştırmalar, ortak ülke uygulamaları, atölye ve sergi çalışmaları yapılırken ayrıca Türk misafirperverliğinin gösterildiği, ülkemizin ve İstanbul’un tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtımının yapıldığı geziler gerçekleştirdik. Proje ortaklarımız ülkemizden, ilimizden, ilçemizden ve okulumuzdan çok memnun ayrıldı. Ayrıca okulumuzda iki tane Erasmus+ K229 projemizi aynı anda çalışmaktan dolayı mutlu ve gururluyuz. Ülkemize, şehrimize ve okulumuza hayırlı olsun” dedi.


Litvanya, Romanya, Portekiz, Slovenya ve Türkiye ortaklığında gerçekleştirilecek olan projenin amacını, Proje Koordinatörü ve Sınıf Öğretmeni Nilgün MÜLDÜR ŞEN ; “Günümüzün dört duvar arasına sıkışıp kalan öğrencilerimize doğada ve açık havada eğitim faaliyetleri uygulamak, zamanlarının çoğunu kapalı ortamlarda geçiren öğrencilerin daha sağlıklı yaşamalarını sağlamak, stres seviyelerini azaltmak, okula katılım ve motivasyonlarını arttırmak, çevre ile ilgili olumlu tutumlar geliştirmelerini sağlamak, özgüvenlerini arttırmak, gelişmiş iletişim ve açık hava becerileri kazandırmaktır. Velilerimize çocuklarının açık havada geçirdiği zamanın onlar için çok değerli olduğunun farkına varmalarını ve çocukların doğayı iyi bir öğrenme ortamı olarak kullanmalarının ne kadar önemli olduğu düşüncesini kazandırmaktır. Erasmus+ 2019 yılı Okullar Arası Değişim/Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Projeleri ile dünyanın öbür ucundaki meslektaşlarımızla yenilikçi ve iyi uygulamaların değişimi için işbirliği içinde olmak ve ülkemizi, kültürümüzü Avrupa’daki okullarda tanıtmak ve onların kültürlerini tanımak bizim için büyük bir mutluluk.” diye belirtti. Ayrıca Projemizin ikinci toplantısı 17-21 Mart 2020 tarihinde Romanya’da gerçekleşecek. Bu eğitim faaliyetine kadar partner okullar, eş zamanlı olarak doğada ve açık havada matematik dersleri işleyecek ve doğadaki malzemelerden öğrencilerle matematik dersi materyalleri hazırlayacak. Bu çalışmalar eTwinning üzerinden partner okullarla eş zamanlı uygulanacak ve yapılacak canlı bağlantılar ile öğrencilerimiz Litvanya, Portekiz, Slovenya ve Romanya’daki ortak okullarımızdaki öğrenciler ile bilgi ve deneyim paylaşacak.” ifadelerine yer verdi.

Erasmus+ KA229 programı çerçevesinde T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı ve Avrupa Komisyonu tarafından hibe ile desteklenen Türkiye, Portekiz, Litvanya, Slovenya ve Romanya ortaklığında gerçekleşen “ How to Survive in Nature” (Doğada Nasıl Hayatta Kalınır) adlı proje kapsamında yabancı ülke temsilcileri Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi'ndeki canlıları ve doğayı inceledi. Buradaki incelemelerin ardından buldukları ve keşfettikleri farklı canlıları ve doğanın bitki örtüsünü proje kapsamında kendilerine verilen kriter notlarına farklı gruplar halinde işaretleyerek yorumladılar. Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi yönetimince verilen eğitimin ardından okula dönen proje ortakları "Okul'da verilen doğa eğitimleri" hakkında bilgi aldı.

Ali Fuat Cebesoy İlkokulu, Proje Ekibinde yer alan idareciler Okul Müdürü Ali KANBEROĞLU, Müdür Yardımcısı Banu BOZKURT, Öğretmenler; Proje koordinatörü Nilgün MÜLDÜR ŞEN, Ayşe AKYOL, Zeliha YAZICI, Rabia Tuba DEĞİRMENCİ, Sevgi GÜNEL ve İrem UZUN TUNÇER okul bünyesinde ilk kez gercekleştirilen proje çalışmalarıyla Avrupa’ya uzanan kültür, eğitim ve dostluk köprüsünü kurmuş oldu.