ÖRNEK BİR SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

ASKIDA MAMA İLE PATİLERE CAN OLUYORLAR

Avrasya Yapı Marketleri, Patika Doğa ve Yaşama Saygı Derneği ile beraber Nisan ayında başlattıkları “Sepete Mama Koy & Bir Patiye Can Ol” sosyal sorumluluk projesi ile sahipsiz, bakımsız sokak hayvanlarına can olmayı sürdürüyor.

Proje Koordinatörü Recep Ali Aksoylu, “Askıda Ekmek projesinden hareketle geliştirdiğimiz sosyal sorumluluk projemizde gördük ki, aslında insanımız duyarlı, ona bakıma muhtaç patilere omuz vermesini anımsattığınızda gereken desteği sağlıyor. Bir hevesle evimize, bahçemize alıp sonra sokağa terk ettiğimiz patilerin evcilleştiğini, doğada kendi başına avlanıp beslenemeyeceklerini unutuyoruz. Onların insanoğlunun desteğinin olmadan yaşayabilmeleri mümkün değil” diyor.

Avrasya Yapı Marketleri’nin “Askıda Ekmek” ten esinlenerek geliştirdiği “SEPETE MAMA KOY & BİR PATİYE CAN OL” sosyal sorumluluk projesi kapsamında 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü münasebetiyle grubun Kavacık Şubesi'nde gerçekleştirilen farkındalık gününden sonra PATİKA Derneği rehberliğinde Beykoz Ormanlarında bakıma muhtaç, sahipsiz hayvanlara besleme yapıldı.

COVID-19 tedbirleri kapsamında hayvan dostlarının gönüllü ya da zorunlu evde kalması, yeme içme mekânlarının da faaliyetlerinin geçici olarak durdurulması sonucunda sokaklardaki hayvanlar daha da bakımsız ve sahipsiz kalınca, İçişleri Bakanlığı 5 Nisan 2020 tarihinde 81 İl Valiliğine yayınladığı genelgeyle vatandaşların bu konuya hassasiyetlerinin artırılmasını istemişti. Öteden beri sokak hayvanlarına karşı hassas olan Avrasya İnşaat & Yapı Marketlerinin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mikail Akyıldız’ın mağazaları da bakanlığın bu çağrısını takiben askıda mama uygulaması ile sahipsiz hayvanlara haftada 2 kez besleme yapmaya başladı.

MİKAİL AKYILDIZ, “ASKIDA MAMA PROJEMİZE DESTEK OLAN DEĞERLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ.”

Akyıldız açıklamasında, “İstanbul’un en geniş ormanlarının olduğu ve diğer ilçelerden de hayvanların getirilip bırakıldığı yaşadığımız Beykoz İlçesinde patilerin ne denli bakıma, desteğe muhtaç olduğunu çok iyi bilmekteyiz. Grubumuz bünyesinde önceleri sadece dost ve müşterilerimizle sınırlı olarak yürüttüğümüz askıda mama uygulamasını daha çok patiye can olabilmek için sosyal sorumluluk projesi olarak geliştirip projeye dâhil ettiğimiz çözüm ortaklarımızla sürdürülebilir düzeye getirdik” diyerek projeye katkıda bulunan, destek veren kişi ve kurumlara teşekkür etti.

Akyıldız, “İnşaat ve yapı malzemeleri konusunda yarım asrı aşan depoculuğumuzun yanında son 10 yıldır Beykoz İlçesinde Kavacık, Hisar ve Küçüksu semtlerinde açtığımız Yapı Marketler ile tüm İstanbul geneline hizmet veriyoruz. Koronavirüs nedeniyle insanlar zorunlu evde kalmaya başlayınca mağazalarımıza beslenmek için gelen kedi ve köpek sayısındaki artış dikkatimizi çekmişti. Bakanlık da o günlerde sokak hayvanlarına sahip çıkılmasını kamudan isteyince kapımızda baktığımız onlarca hayvandan daha fazlasına, bize gelemeyenlere de can olabilmek için mağazalarımız bünyesinde ki AVRASYA PATİ CORNERLARDA Askıda Mama uygulamasını başlattık. Proje umduğumuzdan fazla ilgi görünce küçük olsun bizim olsun diye düşünmeyip hayvan konusunda deneyimli başka STK’ları da projemize dâhil edip daha etkin şeklide kampanyamızı geliştirerek başarıyla sürdürüyoruz” diyerek hayvan severleri, duyarlı insanları hem Askıda Mama’ya destek vermeye, hem de bakıma muhtaç hayvanları sahiplenmeye davet ediyor.

RECEP ALİ AKSOYLU “DAHA ÇOK PATİYE CAN OLMAK İSTİYORUZ”

Avrasya Grubu adına projeyi geliştirip koordinasyonunu da yürüten, grubun yönetim ve kurumsal ilişkiler danışmanı Recep Ali Aksoylu da “Sepete Mama Koy & Bir Patiye Can Ol” sosyal sorumluluk projesinin Beykoz ve çevre ilçeler haricinde de ilgi gördüğünü, başka illerden de örnek alınarak uygulanmaya başlanmasından memnuniyet duyduklarını belirtti. Aksoylu Askıda Mama uygulamalarını kapsamlı bir sosyal sorumluluk projesi haline nasıl dönüştürdüklerini de şöyle açıkladı:

“Avrasya Yapı Marketlerin müşterilerinin çok büyük oranda evinde veya işyerinde hayvan beslediğini göz önüne alarak kış döneminde mağazalarımızda AVRASYA PATİ CORNER adı altında pet ürünleri bölümü oluşturduk. Bu bölüme bakan arkadaşlarımız Koronavirüs süreci başlayınca sokak hayvanlarının mağduriyetini daha yakından gözlediklerinden bakanlığın çağrısına eş zamanlı olarak biz de bir şeyler yapalım önerisinde bulundular. Müşterilerimizin yönlendirmesiyle de “Askıda Mama & Bir Patiye Can Ol” sosyal sorumluluk projemizi geliştirip Nisan ayı ortasında uygulamaya başladık. Pandeminin ilk döneminde hayvan severlerin Avrasya PATİ CORNER’lardan askıya, sepete bıraktığı veya dışardan temin edip bize bıraktıkları mamalarla arkadaşlarımız haftada 2 kez beslemeye çıktılar.

Sadece sosyal medya hesaplarımızdan desteklediğimiz mağazalarımız bünyesinde uygulamanın ilgi ve destek görmesi, bizi uygulamayı daha kapsamlı bir sosyal sorumluluk projesine dönüştürmeye yöneltti. Daha çok patiye dokunabilmek, can olabilmek için sokak hayvanları konusunda duyarlı ve kakı sağlayabilecek kişi ve kurumlara geldiğimiz noktayı ve hedeflerimizi paylaştık. Pandeminin etkisiyle olsa gerek ilk süreçte dışardan arzu ettiğimiz katkıyı alamasak da nihayetinde hayvan sever kişi ve kurumları projemize dâhil ettik. “SEPETE MAMA KOY & BİR PATİYE CAN OL” sosyal sorumluluk projemizi ve projeye dâhil ettiğimiz paydaşlarımızı normalleşme sürecinin başladığı 1 Haziran 2020 günü Kavacık Mağazamızda düzenlediğimiz toplantı ile Beykoz’a, Türkiye’ye, medyamıza duyurduk. Projeye dâhil olan Beykoz ilçemizde 20 yıla yakın süredir sokak hayvanlarını besleme (ve hatta tedavi) konusunda fedakarca emek veren PATİKA Derneği ile çok daha sağlıklı besleme kabiliyetini de elde etmiş olduk.

Ardından da yoğun yağmura rağmen askıda biriken bir araç dolusu mama ile PATİKA Derneği’nin rehberliğinde Beykoz Ormanı’nın iç kısımlarında binlerce hayvanın bir arada yaşadığı mevkilerde patilere besleme yaptık.

4 EKİM HAYVANLARI KORUMA FARKINDALIK GÜNÜMÜZ

SEPETE MAMA KOY & BİR PATİYE CAN OL sosyal sorumluluk projesinin medyada yer alması, duyarlı insanlarca takip edilmesi sonrasında daha çok kişi ve kurumunda ilgisini almaya başladığının altını çizen Proje Koordinatörü Recep Ali Aksoylu, sözlerini projenin yeni aktivitelerle desteklenerek sürdürüleceğini açıkladı. Aksoylu, “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde de Kavacık Yapı Marketimiz önünde duyarlı konuklarımızla buluşarak toplumda farkındalık ve bilinç oluşturmak, hassasiyeti arttırmak, mevcut sorunların çözümünü kolaylaştırmak amacıyla sahipsiz hayvanların varlık ve yaşam nedenlerinin insan eli olduğu kamuoyuna bir kez daha duyurulmasını amaçladık. Ardından da PATİKA Derneğinin rehberliğinde zamanı uygun konuklarımızla Beykoz Ormanları Öğümce mevkiinde sahipsiz hayvanları besledik. Yine aynı şekilde 24 Ekim’de de BEYOFF Beykoz Offroad Spor Kulübü üyeleri Kavacık Mağazamız önünde araçları ile toplanacak, basın açıklamasının ardından orman çocuklarını beraber beslemeye gideceğiz” dedi.

08 Ekim 2020