Ataşehir Mevlana Mahallesi'nde bulunan 5390 metrekarelik İstanbul Sitespor Sahası'nın İBB'den Gençlik ve Spor Bakanlığına yurt alanı olarak devredilmesi ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

31 Mart ile 23 Haziran seçimleri arasında 5390 metrekarelik İstanbul Sitespor Sahası'nın İBB'den Gençlik ve Spor Bakanlığına yurt alanı olarak devredilmesinin ardından bu karar büyük bir tepki toplamış, özellikle Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve Ataşehir Amatör Spor Kulüpler Birliği Başkanı Ekrem Köse, Kulüp Başkanı Cihan Bilgin bu konuda yetkilileri yaptıkları toplantıda ağırlayarak gençler ve mahalleli için son derece önemli olan sahanın devredilerek yurt alanı olarak belirlenmesi kararının ardından iptali için gerek Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyon Başkanı, İASFK Başkanı ve TFF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez olmak üzere kaymakamlık ve belediyelere gerekli itirazı yapmışlardı.

10 Ekim'de Ankara'da gerçekleşen Amatör Spor Haftası dolayısıyla 81 ilin amatör spor kulüp yöneticileri ve federasyon başkanlarının katıldığı etkinlikte Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve Ataşehir Amatör Spor Kulüpler Birliği Başkanı Ekrem Köse, Kulüp Başkanı Cihan Bilgin ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyon Başkanı, İASFK Başkanı ve TFF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez, etkinliğe katılan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na konuyu sözlü olarak aktararak bu konuda alınan kararın iptali için adım atmasını istemişti.

Bakan Kasapoğlu'nun talimatı ile 9047 metrekarelik İstanbul Sitespor Sahasıyla ilgili bugün önemli bir gelişme yaşandı. Genel Müdür Vekili Süleyman Şahin imzalı yazıda; "Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğünün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğüne 25.10.2019 tarihli 133349544-756.01(020).E-1221454 Sayılı Tahsis Amacı Değişikliği Talebi yazısında ;"Ilgi yazı ıle Maliye Hazinesine ait Istanbul ili, Ataşehir ilçesi Yukarı Dudullu Mahallesi, 7290 parselde kayak 5.930,00 m2 yüzelçame sahip taşınmaz " Öğrenci Yurdu Yapılma üzere" idaremıze tahsis edilmiştir. Bakanlığımız tarafından yeniden yapılan değerlendirme sonucunda bahse konu taşınmaz üzerine spor tesislerinin yapılması planlanmakta olup; taşınmazın tahsis amacının değiştirilmesi hususunda; Bılgilerinizi ve gereğini arz ederim." denildi.

Böylelikle İstanbul Sitespor Sahası alanı yurt yerine spor tesisi yapılmak üzere tahsis edildi.