Ataşehir Ardahan İl Derneği Yönetimi ve Ardahan İli Çıldır İlçesi Öncül Köyü Derneği Yönetiminin ortak almış olduğu karar ile Pendik'te gerçekleştirilen piknik organizasyonuna yaklaşık 800 kişi katıldı.

Ataşehir Ardahan İl Derneği Başkanı Ertuğrul Bulakbaşı'nın sunumunu gerçekleştirdiği piknik etkinliğinde etkinliğe katılım sağlayamayan partilerin telgraf ve mesajları okundu. Ardahan'ın 30'ncu kuruluş yıl dönümünü şiirle kutlayan dernek başkanı Ertuğrul Bulakbaşı, Ataşehir Ardahan İl Derneği ve Öncül Köyü Derneği yönetimini onurlandırdı. Esenyurt Öncül Köyü Derneği Başkanı Selim Kala, Öncül Köyü Derneği Başkanı Çetin Çalışkan, Dernek Kurucularından Mustafa Bingöl duygu ve düşüncelerini paylaştılar.



Pikniğe katılanlar Derneklerin kadın kollarınca hazırlanan keteler ikram edilirken, etkinlikte yöresel sanatçılar sahne alarak katılımcılara eğlence dolu bir gün yaşattılar.

Ayrıca Ardahan yöresi, halk oyunlarını davetlilerin oynaması için davul-zurna'nın yanısıra yetişkin ve çocuklar için süpriz oyunlar düzenlendi.

Sırasıyla; Aşık atma oyunu, yumurta taşıma, halat çekme, çuval oyunu ile davetliler oldukça keyif dolu anlar yaşadı.



Etkinlik kapsamında Kafkasya'dan Anadolu'ya uzanan 17 asırlık bir gelenek olan Şah Kaldırma geleneği sergilendi. Bu sayede derneğe bağış yapmak isteyen davetliler bağışlarını yaparak geleneğin sürdürülmesine katkı sundular.

Türk bayrakları ile donatılmış etkinlik alanında; etkinliğe katılan tüm herkese 2 derneğin şapkası ve atkısı ücretsiz dağıtıldı. Davetliler, aileleriyle birlikte hem köylüleriyle özlem gidermiş oldu. Hemde piknik sezonlarını açmış oldular.

Etkinliğe ailelerin yanısıra Ataşehir Hayat Ağacı Platformu Kurucusu Kadriye Didem Bozdağ, Ataşehir Haber Ajansı İmtiyaz Sahibi Serkan Şimşek'te katılırken, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin de çelenk gönderdiği dikkatlerden kaçmadı.