Atatürkçü Düşünce Derneği Ataşehir Şubesi 8.Olağan kongresinin ardından birçok sosyal ve kültürel faaliyetleri aralıksız sürdürmeye devam ediyor. Ataşehir Şubesi, yeni merkezine görkemli tören ile geçiş yaptı.

Geçtiğimiz yıl Esatpaşa Mahallesi’nde dernek merkezi hizmete açılmış, ancak yeni yönetim süreci ile birlikte yönetim kurulu ortak kararıyla dernek merkezinin ulaşım, lokasyon açısındandaha merkezi bir yere taşınması kararını aldı. ADD Ataşehir Şubesi, Küçükbakkalköy Fevzipaşa Caddesi ve Kayışdağı Caddesi keşişim noktasında yeni dernek merkezini taşımasının ardından resmi açılış töreni düzenlendi.


Yaklaşık 120 m2’lik yeni ve merkezi ofise taşınan ADD Ataşehir Şubesi açılış törenine; ADD Genel Başkanı M. Hüsnü Bozkurt, ADD Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Bölge Sorumlusu Önder Polatoğlu, ADD Genel Merkez Yürütme Kurulu Üyeleri ve Başkan Danışmanları, ADD Şube Başkanları ve temsilcileri, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, Siyasi Parti İlçe Temsilcileri ve yönetimleri, Mahalle Muhtarları, STK Başkanları ile davetliler katıldı.


“YILMADAN, YORULMADAN ATATÜRK’ÜN AÇTIĞI YOLDA YÜRÜYECEĞİZ”

Gazeteci aynı zamanda ADD Ataşehir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Derya Arslan’ın sunumunu üstlendiği açılışta; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan ADD Ataşehir Şube Başkanı Seda Günel, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün ilke ve devrimlerine kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti’ne yapılan çirkin saldırıların eğitime, çocuklara, gençlere, kadınlara verilen zararların şiddetlendirildiği bir dönemdeyiz. İşte bunun içindir ki karanlığı aydınlığa kavuşturmak cehaleti ve yobazlığı yok etmek için hep birlikte omuz omuza mücadele etmeliyiz. Yılmadan yorulmadan büyük bir inançla yolumuza devam ederek şanlı bağımsızlığımızı Cumhuriyet tarihimizi öncelikle çocuklarımızı ve gençlerimize akademik sosyal sanat ve kültürel alanlarda yapacağımız projelerle göstereceğiz. En önemli görevimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimlerini ilkelerini toplumda Egemen kılmaktır cumhuriyetimizin batmayan güneşi ile karanlık yobazlığa ışık tutmaya devam edeceğiz” dedi.


“BU MİLLETİN MUSTAFA KEMAL SEVDASI BİTMEZ”

Şube Başkanı Seda Günel’in konuşmasının ardından ADD Genel Başkanı M. Hüsnü Bozkurt, ADD Faaliyetleri ve günümüzdeki sürece dair önemli açıklamalarda bulundu. Kuruldukları günden bu güne bedeller ödeyerek geldiklerini belirten Başkan Bozkurt, 342 şube ve her geçen gün artan binlerce üyeyle aydınlık bir gelecek için Türkiye Cumhuriyetine sahip çıktıklarını, bu milletin Mustafa Kemal sevdasının asla bitmeyeceğini dile getirdi.

Bozkurt’un konuşmasının ardından ADD Ataşehir Şubesi’nin yeni hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi.

Genel Başkan Hüsnü Bozkurt’a şube yönetimince Bandırma Vapuru, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der tarafından da Ataşehir Belediyesi “Bir Diriliş Destanı Çanakkale” eserinin yanısıra Şube Başkanı Seda Günel tarafından onurluk takdim edildi.

Genel Başkan Hüsnü Bozkurt, “Şube merkezinin yeni yerini çok beğendiğini, merkezi bir konumda olmasının büyük bir avantaj sağladığını belirterek, yeni seçilen Şube yönetimini özverili çalışmalarından dolayı tebrik ettiğini” belirtti.

ADD Şubeler toplantısı da Ataşehir Şubesi’nin ev sahipliğinde Ataşehir’de gerçekleşmiş oldu. Ardından 29 Ekim’de Ankara’daki genel merkez işbirliği ile büyük organizasyon yapılmasına karar verildi.