Mili görüş ideolojisinin kurucusu olan Necmettin Erbakan’ın 13. ölüm yıl dönümünde Ataşehir Saadet Partisi teşkilatı Küçükbakkalköy Mahallesi’nde helva dağıttı.
Anma etkinliğine katılan Saadet Partisi Ataşehir Belediye Başkan adayı Av. Alev Sezen gerek iktidar, gerekse yerel belediyecilik anlayışına ilişkin açıklamalarda bulundu. Milli görüş belediyeciliğiyle Ataşehir’i tanıştıracaklarını vurgulayan Alev Sezen, “Gardiyan devlet anlayışı değil, garson devlet anlayışıyla hizmet odaklı çalışan bir belediyeciliktir milli görüş belediyeciliği” ifadelerini kulandı.
Yerel Seçim maratonunda Saadet Partisi “biz de varız” dedi. İlçenin tek kadın adayını çıkaran Saadet Partisi Ataşehir teşkilatı, Ataşehir’e kadın elinin değmesi gerektiğine inanarak başkanlarına tam destek vermeye devam ediyor. Milli görüş anlayışıyla siyaset dünyasında iz bırakmış merhum Necmettin Erbakan’ın 13. ölüm yıl dönümü dolayısıyla teşkilat helva dağıtarak Erbakan'ı andı.
Gerçekleşen etkinlikte gazetecilere açıklama yapan Saadet Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Metin Bayraktar yerel seçim iddialarını yineledi. Bayraktar, “Erbakan Hocamızın ölüm yıl dönümü bugün. Erbakan hocamız bize milli görüş davasını miras bıraktı. İnşallah biz de hocamızın görüşüyle, ülkemizin ihtiyacı olan milli görüş kadrolarını karşılayacağız. Özellikle sanayiye ihtiyacı var; maneviyata ihtiyacı var ülkemizin. Faiz sistemine hocamız karşıydı. İnşallah milli görüş fişeğini biz Ataşehir’den başlatacağız. İnşallah değerli başkanımız Alev Hanım’la Türkiye’ye rol model olacağız.” dedi.
Bayraktar’ın ardından konuşan Saadet Partisi Ataşehir Belediye Başkan adayı Av. Alev Sezen ise iktidara yönelik eleştirilerde bulundu. Sezen iktidarın milli görüşü kullandıklarını işaret ettiği konuşmasında mevcut iktidarın yönetimine gardiyan benzetmesi yapması da dikkat çekti.
İnsan odaklı belediyecilik anlayışıyla hizmet vermeyi hedeflediklerini belirten Alev Sezen şöyle konuştu:
“SAADET PARTİSİ TÜRKİYE’DE MİLLİ GÖRÜŞÜN TEK TEMSİLCİSİDİR”
“*Erbakan Hocamızın siyasi çizgisiyle yapmak istediğimiz, bu ülkede iktidar olmasını istediğimiz görüş, milli görüş olarak şekilleniyor. Saadet Partisi Türkiye’de milli görüşün tek temsilcisidir. Tabii biz şuan da yerel bazda seçim sürecindeyiz. Yine rahmetli Erbakan Hocamızın ifade ettiği gibi mili görüş belediyecilik inşası gerekli.
*Milli görüş belediyeciliği insan odaklı belediyeciliktir. İnsanın hizmet alması gerekiyor bu anlayışta. Şeffaf olunması gerekiliyor milli görüş belediyeciliğinde. Her şey açık ve net olmalı. Kişiler kendine burada sahip çıkılıyor duygusunu hissetmeli.
“BİZ YÖNETEN, TAHAKKÜM EDEN, DEĞİL HİZMET EDEN BİR BELEDİYE KONUMUNDA OLACAĞIZ”
“MAALESEF BİRBİRİYLE UYUMLU OLMAYAN, MİLLİ DERKEN GAYRİ MİLLİ OLAN MANEVİYATÇI DERKEN, DİNİ KULLANAN BİR İKTİDARLA KARŞI KARŞIYAYIZ”
*Vatandaşlar sosyal yönden desteklenmeli. Yeri geldiğinde ekonomik destekler de yapılmalı. Gardiyan devlet anlayışı değil, garson devlet anlayışıyla hizmet odaklı çalışan bir belediyeciliktir milli görüş belediyeciliği…
*Bu anlayıştaki belediyecilik sisteminde değil daire başkanına, belediye başkanına bile çok rahat bir şekilde ulaşırsınız. Sahada, ‘şimdi buradasınız ama biz sizi başkan olduktan sonra görebilecek miyiz?’ diye sorularla karşılaşıyoruz.
*Biz yöneten, tahakküm eden, değil hizmet eden bir belediye konumunda olacağız. Dürüst belediyecilik nasıl olur, rantiyeye teslim olmadan nasıl belediyecilik yapılır, hepsini göstereceğiz. İnşallah Ataşehir halkımıza bunu yaşatacağız.
*Milli görüş belediyeciliğinde milli ve manevi anlayışı tarif ediyoruz. Yerli duruş hocamızın duruşu. Dolayısıyla milli görüşün temsil edileceği noktada bir duruşumuz olacak.
*Şuan ki iktidarın ve diğer unsurların yerli duruşu her ne kadar sözde olsa da biz bunu maalesef özde göremiyoruz. Sadece millilik için değil maneviyatçılık için de böyle. Milliden yola çıkarak dini kullanan, İslam’ı kullanan kesinlikle İslam’a hizmet etmeyen bir iktidarla karşı karşıyayız.
*En son Aksa Tufanı olarak bildiğimiz Filistin Gazze’de de söylemler var (!) Ama maalesef eylem yok. Hala gemiler gidiyor. En stratejik malzemeler, barut, çelik gidiyor. Bunların nerelerde, kimlere karşı kullanıldığı malum.
*Maalesef birbiriyle uyumlu olmayan, milli derken gayri milli olan maneviyatçı derken, dini kullanan bir iktidarla karşı karşıyayız. Bunun aynı paraleli olan adaylar yerelde seçildiğinde aynı zihniyeti biz buralarda göreceğiz."