İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek seçimler öncesi Ataşehir Belediye Başkan Adayı Ali Coşkun ve meclis üyesi adayları ile basın mensuplarıyla buluştu. 

İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu, "31 Mart 2024 yerel seçimlerine doğru, 32 gün kaldı. Bugün sizlerle belediye başkan adayımız ve meclis üyesi adaylarımızla birlikte buluşmak istedik. Saha çalışmalarıyla ilgili ise sahada tepkilerle arada denk alıyoruz. İYİ Parti olarak, ayrı kurumsal kimliğimiz var. Amacımız bu ucube sistemi değiştirmekti. Sonuçta aynı sistemle değişimin mümkün olmadığını görünce, hür ve özgür seçimlere girme kararı aldık. Meclis üyeleri 9 kadın aday, evrak revizyonu ile toplamda 10 kadın meclis üyesi adayı olacak" dedi.

Ataşehir'i ortak akıl ile kadrolarımızla yönetmek için hazırız

İYİ Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Ali Coşkun, Ataşehir'de görev basın mensuplarının ne kadar önemli bir görev üstlendiğini biliyoruz. Ayrıca yerel basın olarak çeşitli zorluklarla karşılaştığınızı ve mücadele verdiğinizi biliyoruz. 1 Nisan'dan itibari ile 5 yıl boyunca yöneteceğimiz Ataşehir Belediyesi'nde sizlerin her zaman yanında olmaya çalışacağım. Sizler ilçemizin dünyaya açılan penceresisiniz. Ataşehir Evimiz, ve evimizin huzurlu, güvenli, sağlıklı olduğunu aktarmak zorundayız. Sizler bizim için çok değerlisiniz. Ben elimden geldiğince ve Ataşehir belediyesi olarak sizlerin yanında olacağız. Beraber çalışacağız. Bugün burada meclis üyesi adaylarımızda burada. Meclis üyelerini seçerken, ortak akılla Ataşehir yönetebileceğimiz kişiler olmasına özen gösterdik. Ataşehir'in dinamik kadrosunu kuracağız. Belediye başkanlığım döneminde tüm kadromuzla Ataşehir'e hizmet edeceğiz.

Ataşehir'e hizmet eden Battal İlgezdi'ye teşekkür ediyorum 

Ataşehir'de yaşanmış olan en büyük problemler imar ve mülkiyet problemleriydi. Birçoğu çözüldü. 1 Nisan'dan sonra Ataşehir'e neler yapabileceğimizi görmüş olacağız. 15 Yıl boyunca ilçemize emeği geçen Ataşehir Belediye Başkanımız Sn. Battal İlgezdi ve belediye meclis üyelerine teşekkür ederim. Ataşehir'li komşularımızın haklarını koruyarak, hizmetler edeceğiz.

Belediye meclis üyesi adaylarımız arasında değerli bir isim var. Ataşehir 2009'da kurulduğunda ne oda vardı, nede başka birşeyi vardı. O dönemde kirada şuan ki, Tapu Müdürlüğü binasındaydı. Şimdi kendi hizmet binasında vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Bugün Ataşehir imkansızlıklar ve zorlukluklarla 15 yılda bu noktaya geldi. Ataşehir Belediyesi ilk kurulduğunda belediye meclis üyeliği ve başkan yardımcılığı yapmış olan İsmail Kabakçı ile göreve geldiğimizde belediyecilik deneyimlerinden yararlanmış olacağız. Ataşehir'i doğru planlamak amacıyla ekibimiz var. Zaman içerisinde yeni ekibimize dahil olacak insanlar olacaktır. 

Ataşehir'de meclis çoğunluğunu alacağımıza inanıyorum

Meclis üyeliği kadrosunda kadın meclis üyesi adaylarımız var. Kadın ve erkek eşitliğine dikkat ederek meclis üye listesini belirterek, %25 kadın kotamıza uyduk. Belediye meclis üyeliği konusunda en az 100 bin oy alarak, meclis çoğunluğuna ulaşacağımıza inanıyoruz. 

Ataşehir'de seçmendeki yılgınlık ve yorgunluk yaşadığını gördüm 

Adaylığım, 25 Ekim'de açıklandıktan sonra, Ataşehir'li komşularımızın 15 yıl boyunca mevcut yönetim ve iki partili adaylık sürecinde yılgınlık ve yorgunluk yaşadığını gördüm. CHP ve AK Parti arasında seçmenler sıkıştırılmıştı, bizde üçüncü bir yol açtık. Sağcısı, solcusu demeden Ataşehir'i birlikte yönetmek istiyoruz. Aday olduktan sonra sahada, pazarda olumsuz bir durumda karşılaşmadım. 

Meclis üyeleri listesinde ufak tefek kırılmalar olabilir. Bunuda hep birlikte,  aşacağız ve birlikte sahada olacağız. 

Ataşehir'deki komşularımızın dertleriyle dertlendim 

28 Şubat, toplum olarak ortak akıl ile yürüdüğümüzde böyle durumlarla karşı karşıya kalmayacağız. Geçmişte olduğu gibi bugünde darbelere karşıyız. Ataşehir'in cadde ve sokakları, Ataşehir'li komşularımızın dertleriyle dertlendim. 

Ataşehir'de kararsız seçmenler vardı, artık kararlarını vermiş durumdalar 

25 Ekim'de kararsız seçmen vardı. Bugün artık kararlı seçmenler var. Bütün Ataşehir'li komşularımızı 1 Nisan sabahı kahveye davet ediyoruz. Ataşehir belediye meclis üyesi adaylarımızı belirlerken, demografik yapılara dikkat ettim. Ataşehir'i tüm sivil toplum kuruluşları ve diğer bileşenleri ile ortak akılla yöneteceğiz.