CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel, öncülüğünü Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Köse'nin yaptığı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile düzenlenen sahur programıyla bir araya geldi.

40E4Dac3 3004 4B1F 8348 Cdc62F4C0Dfe

Taç Spor Tesislerinde gerçekleşen sahur programına; CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ayhan Özoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Köse, Belediye Meclis Üyesi Adayları, İl - İlçe ve Köy Dernek Başkanları ve aileleri katıldı.

Cf4Ce9E2 D291 4Aa8 952C A5Ad889C0359

Sizlerin desteğine ihtiyacımız var
Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Köse, “Bugün sahur yapalım dedik, sahur programımıza katılımlarınızdan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biz zaten büyük bir aileyiz. Bugün bizleri yalnız bırakmayan; Gümüşhane, Bayburt, Giresun, Erzincan, Refahiye, Ordu, Mesudiye, Sivas, Amasya ve Batı Karadeniz kısmından Bolu, Çankırı, Kastamonu, Sinop,  Çorum ve diğer il, ilçe ve köy dernek başkanlarımız burada. Katılımlarınızdan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ederken; bizler zaten biliyorsunuz, sizlerle her zaman beraberiz. Her zaman birlikte çalışıyoruz. Zaten seçime gidiyoruz ve seçimde sizlerin desteğiyle kazanacağız.” İfadelerini kullandı.

E05E69B3 9236 4F64 Aca6 43Bb30326D33
CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel, “Ekrem başkan'a bu güzel organizasyon için çok teşekkür ediyorum. Sizlere de geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Ayaklarınıza sağlık sizinle bu güzel ortamı paylaşmak bizim için büyük bir mutluluk. Ramazan dönemine gelen bir seçim süreci yaşıyoruz. Bizim için de bu uzun bir aradan sonra ilk defa yaşanan bir durum bundan kaynaklı olarak zamanı iyi değerlendirebilmek için böyle bir davette bulunmuştuk sizler de bizi kırmayıp katıldınız.” Diyerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü;
 

Enerjimiz yüksek, gençliğimiz var! Ataşehir için güzel projelerimiz var
B72265F5 Dad0 4C03 B958 Ca75B025D1A6

Saatin, mekânın hiçbir önemi yok. Önemli olan sizin gibi dostlarla Ataşehir'i oluşturan asıl unsurlarla bir arada olmak. Onun için sizlerle birlikte olmanın keyfini yaşıyoruz. Adaylığımız açıklanalı 57 gün oldu. Her gün sahada çalışıyoruz, adaylarımız açıklandı. Dün gece üçe kadar yine böyle bir çalışma yapmıştık. Sabah sekizde de Ferhatpaşa'da yine bir çalışmayla güne başlamıştım, o saatten beri de koşmaya devam ediyoruz. Ama enerjimiz yüksek, gençliğimiz var. Ataşehir için güzel projelerimiz var. Şimdi seçime kadar koşuyoruz ama emin olun bir nisandan sonra çok daha fazla çalışıyor olacağız. Ataşehirimizi daha yeşil yapabilmek için, sizler için daha yaşanabilir daha erişilebilir bir kent yapabilmek için çok çalışıyor olacağız.

İmar problemleri bitti, sırada gündemimizde deprem var
Güzel projelerimiz var, özellikle Ataşehirimizin kronik sorunları var. Bunlardan biri 3 mahallemizin mülkiyet - tapu meseleleriydi. Mimar Sinan - Yeni Çamlıca ve Mevlana mahallelerimize yıllardır süren sorunlar; Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi, İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu, Meclis üyelerimizin çalışmaları sayesinde tapu basımlarının basılmasıyla çözüm noktasına geldi. Yine Ataşehir ve İBB Başkanlarımız sayesinde; Ataşehir’imizin üç mahallesinin imar problemi dışında başka imar problemi kalmadı. Bu üç mahallemizin imar çalışmaları ise başladı. Şimdi depreme karşı Ataşehirimizin daha dayanıklı yapabilmek için güçlendirme ve kentsel dönüşüm çalışmalarına hız vermemiz gerekiyor.Aynı zamanda depreme karşı hazırlıklı olmanın bir tarafı da özellikle deprem günü bilinçli bir şekilde koordineli bir şekilde toplanma alanlarımızda oluşturacağımız çeşitli konteynırlarla deprem anında da hazırlıklı olmaktan geçiyor. Bunun için de planlamalarımız var. Bugün Ataşehir'de deprem toplanma alanlarımızın kapasitesi 100.000 insanımıza hizmet verecek seviyede.

Ataşehir’in yeni yeşil alanlarıyla 280 bin insanımıza barınma alanı oluşturacağız
Bizim hedefimiz yeni yeşil alanlarla bu rakamı 280 bine çıkarmak. Hal bu yılın içinde tuzla'ya taşınıyor. Hal, 2024 Eylül ayından sonra Tuzla’ya taşınıyor ama en önemlisi halin yerine 62.000 metrekarelik yeşil alan kazandırıyoruz. Ayrıca İçerenköy’deki hal arazisine;  Belediye hizmet binası, kültür merkezi, cami alanı, itfaiye alanı, bir meslek okulumuz var. Böylece 80 küsur bin metrekarelik halin %80'i yeşil alan oluyor hatta şehrimiz büyük bir meydana kavuşuyor. Bu arada bizim de deprem toplanma alanlarımızın metrekaresini arttırma fırsatımız oluyor. Aynı zamanda yine bir nisandan sonra Ataşehir'e hangi binayı yaparsak deprem’e karşı bir kriz merkezi olarak kullanılabilecek şekilde tasarlıyor olacağız.

Ataşehir’deki metro 2025’te açılıyor, yeni 2 hat ise Ataşehirlilere hizmet verecek
Göztepe – Ataşehir – Ümraniye metrosu vardı. Ekrem Başkan 2019'da seçildiğinde bir kilometresi sadece kazılmış gerisi bekleyen bir hat 33.000 metresi yani 33 kilometresi tamamlanmış bir şekilde 2025'te hizmete açılıyor. Yine hız ray projesi 2 durağı ile Ataşehirimizden geçiyor. Biri Mevlana, biri Barbaros Mahallesi Finans Merkezi durağı. Yeni doğan’dan Söğütlü çeşme’ye giden yeni bir hatta yine Ataşehirlerimizle buluşuyor.

0F0C3A17 D3Ff 4080 A543 3Ad9C6B0D46A

Daha çok sosyal tesis ve spor alanları yapacağız
Ataşehir sosyal ve spor tesisleri yapmak istiyoruz. Burada sporcu dostlarımız çok. Daha çok, çok amaçlı spor merkezleri yapmak istiyoruz. Havuz istiyor bizden Ataşehirliler. İstanbul Büyükşehir Belediyemiz İçerenköy'de bir Spor kompleksi yapıyor. Olimpik çok model bir tesis olacak. Yeni dönemde bu Spor tesislerinin ve havuzların sayısı artırıyor olacağız.

Ataşehir Belediyesi'nin kendi işlettiği sosyal tesisler olacak, sahurdaki bu kahvaltıları önümüzdeki dönemlerde ailenizle birlikte de gidebildiğiniz kaliteli hizmete uygun fiyata aldınız Ataşehir Belediyesi Sosyal tesislerinde yapıyor olacaksınız.

Ataşehir yeni nesil belediyecilik ile kart ve uygulamalarla tanışacak
Ataşehir'de yaşıyoruz. Ataşehir'in bütün yükünden payımızı alıyoruz ama katma değerinden de payımızı almamız gerekiyor. Bu çerçevede bir Ataşehir kartımız olacak. Hepimizin cep telefonlarımızda da Ataşehir mobil uygulamamız olacak.Hem belediyenin hizmetlerinden haberdar olacaksınız hem Ata Cafelerimiz ve restoranlarımızda kafeteryalarımızda bu kartla indirim alacaksınız.

Bütün Ataşehirliler bu uygulamanın avantajını yaşayacak ayrıca emekliler ve öğrencilerimiz için biraz daha farklı indirimler olacak. Ataşehir'de emeklilerimiz için emekli evleri, çok amaçlı engelli merkezi yapacağız. Heyecanımız var, çok yapacak işimiz var. Sizlerin desteğiyle güzel işler başaracağız ama sağlık ve eğitim konusunda da Ataşehirlileri yalnız bırakmayacağımıza emin olabilirsiniz.

Kreş, sağlık merkezleri, engelsiz yaşam ve kültür merkezleri açacağız
Ataşehir’in 17 mahallesine kreşler açacağız. Mevcut sağlık merkezlerimize yenilerini ekleyeceğiz. Ataşehir’de çocukların, gençlerin, engellilerin ve yaşlıların yüzü gülecek projeleri hep birlikte hayata geçireceğiz. Asfalt, kaldırım, park, ilaçlama, sokak hayvanları ile ilgili sorunları çözerek; sosyal destek projelerimizle örnek hizmetler vereceğiz. Ataşehir’de sizlere daha iyi hizmet etmek için Onursal Adıgüzel kardeşinize, İstanbul’da ise 16 milyon İstanbulluya eşit, adil hizmetler sunan Ekrem İmamoğlu başkanımıza sahip çıkarsanız; biz Ataşehir’e daha çok hizmeti getirmiş olacağız, İBB yatırımlarının daha çok Ataşehir’e gelmesini sağlayacağız. Yeni dönemde de sofralarımızı paylaşmaya, dayanışmayı hep birlikte sürdüreceğiz.

2D92B3D1 1Ae8 4291 A5Eb De533A8284Be

Adıgüzel, konuşmasının ardından kendisine sahur programına katılan dernek başkanları ile fotoğraf çekindi.