Dünyayı saran virüs illeti ile mücadele içindeyiz, mevzu bahis yedi milyar insanın hayatı. Dünya top yekun seferber oldu bu illete çare bulmak için. Bizlere evlerden çıkmamayı salık veren Bilim insanları ise laboratuardan çıkmıyorlar. Yani dünya çözümü bilimin ışığında arıyor bilime inanıyor. ateşe, puta, ineğe tapan da bilim ile yol alıyor, Allaha inanan da. Tanısından tedavisine kadar her noktasında bilimsel metotlar kullanılıyor. Biz de ise konu Allah'a havale ediyor onun takdirine bırakılıyor. kimi bunun bir cezalandırma olduğunu dile getiriyor kimi dua ile üstesinden gelineceğine inanıyor. Elbette ki tevekkülü elden bırakmamak gerek ama dua ile virüs tespiti yapılmadı şu ana kadar yada tıbbi yöntemlerle tespit edilen vakalardan dua ile tedavi olan çıkmadı henüz.

Elbette ki kayda değer önlemler uygulamalar hayata geçirildi ve büyük çoğunluğu da yerinde uygulamalar oldu. Toplu halde bulunulan mekanların kapatılması, toplu merasimlerin ertelenmesi, toplu kılınan namazların geçici bir süre iptal edilmesi kayda değer önlemlerin başında gelenlerdi. Ve yine içimizden bazıları cehaletin verdiği güç ile vurdum duymazlığın , sorumsuzluğun cüretkarlığı ile alınan önlemlerin önüne geçip halk sağlığını tehlikeye atmanın yol ve yöntemlerini denemeye giriştiler. Müslümana bir şey olmayacağı tezini savunanlar toplu namaza, virüs salgınından habersiz olduklarını ileri sürerler ise okey masalarında yerlerini almaya devam ettiler. Meleklere güvenip virüsten etkilenmeyeceğini öne sürenler ise cabası. Öyle ki sağlık seferberliğinde bile kutuplaşmayı başara bilen bir millet olup çıkı verdir. Spor müsabakalarının ertelenmesi mi seyircisiz oynanması tartışmaları arasında karşılaşmaların devam etmesine isyan edenleri neredeyse hain ilan ettik. Oysa hesaplanan 3 puan değil insan hayatıydı. Mücadele rakibe karşı değil CORONA’ya karşıydı.

Cennet için umreye gidenlerin karantinaya alındıktan sonra toplum sağlığını riske atacak davranışlarda bulunmaları ne kadar ahlaki ne kadar cennetvari peki. Sahi yüzde kaçı kontrolden geçti, toplum ile temasları ne derece kontrol edildi. sağlık çalışanlarının umreciler geldikten sonra her şey kontrolden çıktı açıklamaları ne kadar doğru ve biz hakikaten uçak biletindeki kdv indirimiyle kurtulacak mıyız bu illetten.

Neresinden tutsan başka bir eksiklik başka bir faydasızlık boy veriyor. Küresel bir sağlık savaşının neresindeyiz. Ne kadar etkiniz belli değil. Dünya şiddetle aşı bulma telaşına düşmüş iken bizler kolonya ve maske ile mücadelenin ön saflarında yer alma gayretindeyiz. 1410 yıl önce vahiy edilmiş “OKU” kelamını okuyamayacak kadar inancından uzaklaşmış bir toplum olup çıkmışız.
OKU ki bilimin ışığında iz süresin, OKU ki toplumuna fayda edesin.
Bu küresel hadise ülkemiz ve milletimiz için bir milat olmalı artık. Şeyten, şıhtan hocadan beklenen alameti bırakmalı bilimin ışığında yürümeyi kendimize rehber edinmeliyiz. Umudu Kore de, Küba da, Çin de değil Anadolu topraklarında yeşertmeli tüm dünya insanlarına umut ışığı olmalıyız.
Unutmayalım ki “ İLİMDEN GİDİLMEYEN YOLUN SONU KARANLIKTIR. ”