Memleket Partisi Ataşehir Belediye Başkan Adayı Reşat Şahin Öztürk yapmış olduğu basın açıklamasında çok sert konuştu. Bir gece içinde yüzlerce pankartının kasıtlı olarak kesildiğini belirten Öztürk; “Pankartlarımızı keserek, Trol hesaplardan saldırarak, adaylıktan çekilmemi isteyerek, tehdit ederek beni ve arkadaşlarımı yolumuzdan döndüremezsiniz” dedi.

Memleket Partisi Ataşehir Belediye Başkan Adayı Reşat Şahin Öztürk, İlçe Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında çok sert konuştu. Öztürk bir gecede Ataşehir’in mahallelerine astıkları pankartların kasıtlı olarak kesildiğini belirterek bu emek hırsızlarını Emniyete şikayet ettik. Sanmasınlar ki bizi bu şekilde durdurabilecekler. Kesilen her bir pankartın yerine 3 pankart asacağız diyerek şu açıklamalarda bulundu.

PANKARTLARIMIZ ORGANİZE BİR ŞEKİLDE BİR GECEDE KESİLİYOR

Seçim sürecimizi başlatırken siz basın mensuplarıyla zaman zaman bir araya gelerek projelerimizin ayrıntılarını açıklayacaktık fakat gündemimiz sadece bundan ibaret olmadı diyen Öztürk; “Gönül isterdi ki, bu ülkenin her bir yurttaşı, her bir insanı, barış, huzur, kardeşlik, sağlık ve mutluluk içerisinde omuz omuza kardeşçe yaşayabilsin. Genel Başkanımız Muharrem İnce'ye geçmişte yapılan siyasi ayak oyunlarının bir küçük ölçeği aday olduğumuz ve içinde yaşadığımız ithal gelmediğimiz Ataşehir’imizde bize de yaşatılıyor. Pankartlarımız organize bir şekilde kesiliyor. Biz emniyet güçlerimize gerekli şikayetleri görüntüleriyle birlikte yaptık.

Biz Memleket Partisi olarak hazineden yardım almayan, arkasına kamu gücünü almayan ve hakkıyla siyaset yapmayan, tüy bitmemiş yetimin hakkına en uzatmayan bir partiyiz.  Bu partinin astığı her bir afiş, pankart, dağıttığı broşür ve küçük ikramlar, bu partinin üyelerini kolektif fedakarlıklarıyla ortaya koyduğu, emek verdiği, çocuğunun rızkından kendi rızkından artırarak fedakarlıklarla ortaya koyduğu ürünlerdir.  Bir gece içerisinde Memleket Partisi’nin 102 tanesinin kasıtlı olarak, organize bir şekilde kesiliyor. Bu memleketin dörtte üçü kameralarla kayıt altına alınıyor. Bizde bu görüntüleri gerekli makamlara ileterek suç duyurumuzu yaptık. Adli makamlar gereğini yapacaktır.

ATATÜRK’ÜN YOLUNDA, İLKELERİNİN IŞIĞINDA YAZAN PANKARTLARIMIZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETTİ

Öztürk; “Atatürk'ün Yolunda İlkelerinin Işığında” yazan pankartlar Ataşehir'de birileri de çok rahatsız etti. Atatürkçü siyaseti savunamadıkları için, yaraları olup gocundukları için ve bu partinin adayı yani ben onları çok rahatsız ettiğim için organize bir saldırıyla karşı karşıyayız. Halkın karşısında görünür olmamız engellenmek istiyor.

KAMU ARAÇLARIYLA, PERSONELİYLE BİZ BU İŞLERİ YAPMIYORUZ

Öztürk biz belediyenin vinçleriyle, kamu personelini gücüyle, kamuoyuna iş yapan ajansların gücüyle bu işleri yapmıyoruz diyerek; “Bizler partimizin gençleriyle, meclis üyesi arkadaşlarımla, kadınlarımızla vaktimizi ayırıp, bütçemiz ölçeğinde bu pankartları Ataşehir’in mahallelerine astık. Bizim siyaset yapma hakkımız yok mu? Bizim doğruları söylememize kim engel olabilir? Bizim sesimizi kısmamıza kim engel olabilir? Güçleri yetmeyecek, izin vermeyeceğiz. Buradan kamu personeli arkadaşları uyarıyorum. Video görüntülerini aldık. Ben bu güne kadar bunları dile getirmedim. Ama bu ahlaksızlıktır. Eşit rekabet koşullarında yarışmadığımızı bildiğim halde dile getirmedim. Ama sen benim partilimin emekli maaşından arttırdığı, benim gençliğimin harçlığından arttırdığı, benim mücadele arkadaşımın evinin rızkından attırdığı ve kampanyaya koydu Atatürkçülerin sesini duyurmak için kampanyaya koyduğu emeği sana yedirtmem. “

TROL HESAPLARDAN DEĞİL, BELGELERLE KARŞIMA ÇIKSINLAR

Biz Anadolu insanıyız, aile bizim için kutsaldır, namus yaşam sebebimizdir diyen Öztürk; “Trol hesaplar üzerinden saldıracağınıza, mertçe kimliğinizi açıklayarak karşıma çıkın. Ben korkak değilim. Onun reklamını yapmak adına da burada iddiaları açıkça cevaplandıracağım. Benim boşandığım eşim FETÖ'den hüküm yemedi, Yargıtay kararıyla beraat etti ve devlette tazminat ödedi. Benim çocuğumun annesi hakkında atılan iftiraları yutmayacağım. Bu kentin gazetecilerini ekmeğiyle tehdit edenlere sesleniyorum. Bu belediyenin her hizmetinden bütün vatandaşlarımız gibi o arkadaşlarımızda kanun ve nizam çerçevesinde yararlanması en doğal haklarıdır. Efendim benim firmam Ataşehir Belediyesi’nden ihale almış. Evet benim firmam sadece Ataşehir Belediyesi’nden değil, Türkiye’nin 91 kamu kurumundan ihale alıyor. Bunların içinde Türk Silahlı Kuvvetleri de var, farklı belediyelerde var. İhaleler elektronik ihale ortamında yapılır. Teklifi verirsiniz en iyi teklifi veren alır. 2023 yılında Ataşehir Belediyesi’nden ortağı olduğum bir firma iş aldı. Oradan kazandığım parayı da SMA hastası 39 çocuğa bağışladım. Sayın Onursal Adıgüzel senin adına trol bir hesap insanların ailesine, namusuna, şerefine, hakaret ediyor. Senin karın bizim kardeşimizdir. Senin çocuğun bizim evladımızdır. Ona birisi bir şey dese ilk başta karşısında ben dururum. Seni burada göreve davet ediyorum. Ben avukat arkadaşlarıma gereken talimatı verdim. Bu hesap senin adını kullanarak sana zarar veriyor. Benim hakkımda ki iddiaları trol hesaplar üzerinden değil, karşıma çıkarak yapın” dedi.

MECLİS ÜYESİ ARKADAŞLARIM TEHDİT EDİLİYOR

Öztürk; “Sayın aday bizim seçim standımıza gelerek meclis üyesi arkadaşlarımızı genel başkanımız üzerinden tehdit ediyor. ‘Ben bir konuşursam sizin genel başkanınız sokağa çıkamaz’ diyor. Konuşmayan şerefsizdir, biliyor ve susuyorsan çık ve konuş. Benim genel başkanımın bir ayıbı varsa ve ispatlayamıyorsa gereğini yap. Ama biz bu ülkede iki seçimi, Atatürkçülerin, devrimcilerin, aydınların, kazanacağı seçimi bile bile senin yüzünden kaybettik. Sen ne yüzle o sokaklarda geziyorsun. Senin haddinde değildir hukukunda değildir benim genel başkanım hakkında konuşmak.

Muharrem İnce bu ülkedeki Atatürkçülerin, vatanperverlerin, bu ülkeyi sevenlerin öz evladıdır. Muharrem İnce 1919 ruhu taşıyan CHP'nin öz evladıdır. Bizi o partiden dışarı çıkmak zorunda siz bıraktınız.  Şeyh Said’e hain diyemeyenlerle bizim işimiz olmaz. “

BİZ KURUCU BELEDİYE BAŞKANINA HAKARET EDECEK BİR PARTİ DEĞİLİZ

İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve hoş olmayan olay hakkında da konuşan Öztürk; “ Battal İlgezdi bu ilçenin kurucu Belediye Başkanıdır. 15 sene önce bir masa bir sandalyeyle burayı yaşanır bir ilçe haline getiren Belediye Başkanına hakaret edecek bir parti değiliz. Orada buluna arkadaşımız CHP adayı sahneye davet edilince neden diğer parti adayları yok diye sitemini dile getirmiştir. İçerenköy’de esnaf olan ve bizim bilgimiz dışında dükkânları elinden giden arkadaşımız tepkisini hoş olmayan bir şekilde dile getirmiştir. O tepkiyi de doğru bulmuyoruz. 15 yıl bu ilçeye hizmet etmiş, mücadele vermiş bir belediye başkanını yuhalatacak, hakaret ettirecek, kansızlıkta değiliz.  Onu ancak kendi yol arkadaşları arasında arasın. Net söylüyorum biz bu kente 15 yıl belediye başkanlığı yapmış abimizin hakkında MK odalarında farklı, salonlar da farklı konuşup sırtından vuranlardan olmadık, olmayacağız” şeklinde ifade etti.

TÜRKİYE’DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Kısmet olurda Ataşehir Belediye Başkanı olursak bu hafta ki projemizi açıklıyorum diyen Reşat Şahin Öztürk; “Türkiye’de bir ilki gerçekleştireceğiz. 1/1'lik uygulama imar planı içerisinde göreve geldiğimizde ilk meclisi toplantısında uygun yerlerde demografik yapının talebine göre Cemevi ibadethane alanı resmi ibaresini koyacağız. Cem evleri resmi ibadethanedir. Alevi inancını yaşayan vatandaşlarımızın ibadethane ve sosyalleşme alanıdır. Ataşehir Belediyesi olarak isterlerse mahkemeye versinler, isterlerse yargılasınlar, 1/1000’lik uygulama planı içerisinde Cem evlerini ibadethane olarak alacağız. Buraların giderlerini de belediyemiz bütçesinden camilerimiz nasıl karşılanıyorsa karşılayacağız. Herkesin ibadetini özgürce yapmaya hakkı vardır. Diğer aday arkadaşlarıma sesleniyorum. İsterseniz bu projemi çalabilirsiniz. Yeter ki seçildiğinizde yerine getirin” dedi.