İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı yaptığı açıklamada; Geçtiğimiz ay yaşanan siyanür ile intihar vakalarını aynı elem ve keder duyguları içerisinde takip ettik. Bu intiharların son olmasını temenni etmiştik fakat iki gündür aldığımız intihar haberleri ile yine aynı acıyı duyuyoruz. Oğluna okul pantolonu alamadığı sebebi ile intihar eden İsmail Devrim’i, Antalya, İstanbul’da intihar eden aileleri şimdi de evladından özür dileyerek hayatına son veren bir baba takip etti.

Son 24 saat içinde Denizli, Kocaeli ve Çorum’da 4 ayrı intihar vakası daha meydana geldi. Yaşanan bu intihar vakalarının toplum psikolojisinde açtığı derin yaraların kapanması için psikolojik destek merkezlerinin arttırılması ve Türk ekonomisinin bir an önce düzelmesini temenni ediyoruz.

“Komşusu açken tok yatan bizden değildir” Hadis-i Şerif’ini gönlünde taşıyan Müslümanlar ne yazık ki olamadık.

Acılı tüm ailelere sabır ve hayatından vazgeçen vatandaşlarımıza rahmet diliyoruz.

Toplum psikolojisinin çökmek üzere olduğu şu günlerde ayrıştırıcı değil birleştirici söylemlerde toplanmanın önemli olduğuna inanıyoruz.


Ancak yine de bazı rakamsal gerçeklerden söz etmeden geçmek istemiyoruz:


Son açıklanan verilere göre:

İşsizlik oranı: %14,2 oldu,

İşsizlik oranı %26 arttı

İşsiz sayısı %27 arttı ve istihdam edilenler %3 düştü.

Genç işsizlik ise %27,4 yani artık her 4 gençten birinden daha fazlası işsiz.

Öteki tarafta ise Ziraat Bankası 500 milyon dolar borcu olan “Simit Sarayını” satın almaya kalkıyor.

Genç Müslüman Kadınlar için Liderlik Programına ise 1 milyon 163 bin TL harcanıyor.

İktidar kanadında gerçekleşen asgari ücret görüşmelerinde ise öngörülen rakam 2086,80 TL iken 4 kişilik bir aile için hesaplanan yoksulluk sınırı 6849,62 TL. Biz bu aradaki uçuruma karşıyız. Ve İYİ Parti iktidarında tüm bunların düzeleceğine eşit ve adaletli ücret dağılımı olacağını vaat ediyoruz.

İktidara sesleniyoruz:

Halk cebinde ekmek alacak parayı bulamıyorken alınan saraylara bir de simit sarayı eklemek, 150 hanımın toplandığı toplantıya milyonlar harcamak yerine asgari ücretliyi düşünün.
Ekonomik tabloyu incelediğimizde; psikolojik desteklerin yetersizliği, geçim sıkıntısı günün sonunda bizleri intihar eden ailelerin hazin tabloları ile baş başa bırakıyor.

Bu hazin olayların tekrarlanmamasını ümit eder. Saygılarımızı sunarız.

İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı