İYİ Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Ali Coşkun ve İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu birlikte 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden vatandaşlar için İçerenköy Semt Pazarı girişinde lokma dağıtımı gerçekleştirdi.

İYİ Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Ali Coşkun, lokma dağıtımı sonrasında şu ifadeleri kullandı:

Bugün, kalbimizin derinliklerinde yer eden bir acıyı anmak için buradayız. 6 Şubat'ın 1. yıl dönümünde, geçtiğimiz yılın dehşeti hala belleğimizde ve acı bir hatıra olarak duruyor. Ama bu vesileyle toplum olarak en çaresiz anlarımızda birbirimize sarılmanın kıymetini anladık. Depremin yıkıcı gücü karşısında çaresiz hissettik. Kayıplarımızı yaşadık ve gözyaşlarına boğulduk. Ancak, bu zorlu anlarda insanlık, en parlak ışığını yaktı. Birlikte üşüdük, birlikte yorulduk, enkazdan çıkanlarla birlikte mutlu olduk. Farklı coğrafyalardan hüznümüze ortak bulduk.

Şimdi burada, geçmişi hatırlamak ve geleceğe umutla bakmak için bulunuyoruz. Bu yıldönümü, kayıplarımızı anmak ve onların hatırasını yaşatmak için bir fırsat. Ama aynı zamanda, yeniden inşa sürecimizin de bir dönüm noktasıdır.Yasa boğulduğumuz karanlık günlerde, emeği geçen herkese minnettarız. Kurtarma ekiplerine, sağlık çalışanlarına, gönüllülere. Emeğini, yüreğini, bedenini esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz.

Kayıplarımızı anıp geçmişe saygı gösterirken bu büyük travmanın, bizler için acı tecrübeler içerdiğini de unutmamalı, gereken dersleri çıkarmalıyız. Deprem üssü olan ülkemizde ve özellikle de İstanbulumuzda ileride yaşanması muhtemel benzer sarsıntılara hazırlıklı olmayı, gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakma sorumluluğumuzu unutmamalıyız.Bugün, geçmişi anmak için değil, geleceği inşa etmek için bir fırsattır. Birlikte hareket ederek, geçmişin acılarından dersler çıkarmalı ve daha güçlü bir toplum inşa etme kararlılığımızı göstermeliyiz. Çünkü, geçmişimizi unutursak geleceğimizi karanlığa boğarız.

Bundan sonraki süreçte birbirimize destek olmalı, umudumuzu canlı tutmalı ve birlikte daha güzel bir gelecek kurmalıyız.Ne kelimeler tarif edebilir, ne cümleler tasvir edebilir 6 Şubat’ta yaşanan trajediyi. Allah bir daha o kara geceyi, o kara günü milletimize yaşatmasın! Vefat eden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; ailelerine sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun…"

Lokma dağıtımı sonrasında İYİ Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Ali Coşkun pazarcı esnafı ve vatandaşlarla buluşarak hem miraç kandillerini kutladı hemde kendisini tanıttı.