Türkiye'deki 68 kuşağının simge isimleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan bundan tam 49 yıl önce 6 Mayıs'ta sabaha karşı idam edildi. Her yıl binlerce insanın ziyaret ettiği üç fidanın kabirleri'ndeki anma etkinliği dışında Ataşehir'de üç fidan için anma etkinliği düzenlendi.

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın'ın yanısıra ana kademe, kadın kolları ve gençlik kolları yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla Deniz Gezmiş'in adının yaşatıldığı Mustafa Kemal Mahallesi'ndeki anıt önünde anma etkinliği gerçekleşti.

Deniz Gezmiş Anıtı'na karanfil bırakılmadan önce CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

İlçe Başkanı Celal Yalçın konuşmasında; "Yıl önce bu ülkenin devrimci kuşağının genç önderleri; Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan bundan tam 49 yıl önce 6 Mayıs'ta asıldılar. 49 Yıl geçti, onların isimleri hala yaşıyor. Onları asanlar kötü anılıyor ve lanet ediliyorlar. Bu devrimci önderler ABD emperyalizmine 6.filonun ülkemize girmesine karşı durdular. Bizim mevcut İktidar bugün ermeni yasa tasarısı kabul edilince yeni yeni farkına varıyor. Onlar çünkü ileri görüşçüydü. Dünde amerikaya katil diyorlardı. Bugün bu gerçeklik günümüzde bir kez daha ortaya çıktı. Bu ülkenin devrimcilerine, genç beyinlerine, ileriye taşıyacak nesillerine kıydılar. Ama biz CHP örgütleri olarak onları saygı ile anıyoruz. Ataşehir'de Deniz Gezmiş Parkı'nda onun adını taşıyan parkta onun adını anıyoruz. Burada Ataşehir'e Deniz Gezmiş Parkı'nı kazandıran Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi'ye teşekkür ediyor, gidenleri saygı ile anıyoruz." dedi.

Konuşmanın ardından CHP Ataşehir İlçe Örgütü anıta karanfilleri bıraktılar.