Anma ve basın açıklaması etkinliğine; Gelecek Partisi Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Habibe Çiftçioğlu Başar, İstanbul İl Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, İl Kadın Kolları Başkanı Perihan Togay, Ataşehir İlçe Başkanı Av. Onur Sönmez'in yanısıra diğer ilçe yöneticileri ve il yönetim kurulu üyeleri ile vatandaşlar katıldı.


GELECEK PARTİSİ OLARAK SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ!

İl Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, “Bugün burada birkaç gün önce cani bir olaya kurban giden mimar Başak Cengiz kardeşimizi anmak için buradayız. Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanlığı olarak süreci yakından takip ettik. Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’da süreci yakından takip ediyor. Bu menfur cinayeti şiddetle kınıyoruz. Yapanın yanına kar kalmaması için, failin farklı şekilde kurtulmasının sağlanmaması için biz kamuoyunda sonunda kadar takipçisi olacağımızı buradan paylaşmak istiyorum. Kötü gerici ve kanımızı donduran bir olay. Burası İstanbul’un en güvenli yerlerinden bilinen bir yer. İstanbul’un en güvenli yeri olarak bildiğimiz bir ilçede böyle bir cinayet işlenebiliyor. Bu açıdan da düşünmek gerekiyor.” Dedi.

ARTIK ANNELER VE BABALAR AĞLAMASIN İSTİYORUZ!

İl Başkanı Av. İsa Mesih Şahin son olarak; “Bizim site sakinlerinden edindiğimiz bilgiye göre; Cinayeti işleyen kişinin daha önceden farklı rahatsızlıklar ve şikâyetleri olduğunu söylüyorlar. Tamda kolluk hizmetinin yetersiz kaldığı notu önümüze düşüyor. Bu kişiyle ilgili de daha önceden kolluk kuvvetlerine ilgili şikâyetler gitmiş. Ama anladığımız kadar bu şikâyetler yeterince araştırılmamış. Birde suça meyilli bir kişinin evinde çok sayıda suç unsuru olabilecek bıçak ve diğer şeyler olduğunun bilgisini aldık. Suça meyilli olan bir kişinin bu kadar suç unsuru oluşturabilecek bir şeyi alabilen kişinin daha önceden tespit edilememiş olmaması, bu kadar şikâyete rağmen bu konuya bu kadar gerçekten duyarsız kalınması ayrı düşünülmesi gerekiyor. İstanbul’un en güvenli yerlerinde bile can güvenliği sorunu olacaksa bütün toplumun bunu düşünmesi gerekiyor diye düşünüyoruz. Bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Biz anneler, babalar artık böyle bir olaylarla artık ağlamasın istiyoruz. Ben başak Cengiz kardeşimizin annesi hepimizin annesidir. Hangi annenin yüreği böyle bir acıyı kaldırabilir ve babanın yüreği böyle bir acıyı kaldırabilir düşünmemiz gerekir. Tamda burada onlara başsağlığı ve sabır diliyorum. Bir daha ülkemizde böyle bir olayların gelişmemesi gerekiyor, toplumumuzun bilinçlenmesi ve eğitilmesi gerekiyor. Bunu düşüncemizin merkezine alalım. Önleyici kolluk hizmetlerinin daha da sağlıklı çalışması için önümüzdeki süreçte takip etmemiz gerekir diye düşünüyoruz. Biz bu olayı Gelecek Partisi olarak tekraren kınıyor, failin gereken en ağır cezayı alması için en azından kamuoyunun kısmende olsa vicdanının rahatlaması ve soğuması için sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. “ ifadelerini kullandı.

CİNAYETİN İŞLENDİĞİ SOKAĞIN ADI MİMAR BAŞAK CENGİZ SOKAK OLSUN!

Barbaros Mahallesi Muhtarı Keziban Üreyil'in başlatmış olduğu "Karanfil Sokak isim değişikliği" teklifine destek nitelikte bir açıklama geldi. Şahin son olarak; Gelecek Partisi olarak bu sokağın adının “Mimar Başak Cengiz Sokak” değiştirilmesi talebimiz olacak, bu talebimizi de buradan yetkililere iletmiş olalım. Ayrıca dilekçe olarakta taleplerini yetkili makamlara ileteceklerini belirtti.

KARANFİL BIRAKTILAR

Konuşmanın ardından Başak Cengiz için Kent Plus sitesi istinat duvarında oluşturulan köşeye karanfiller bırakan Gelecek Partisi yöneticileri alandan ayrıldılar.