Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ferhatpaşa Mahallesi'nde geçtiğimiz haftalarda incelemelerde bulunmuş, kaçak ve ruhsatsız yapıların yıkımı için ilgili teknik başkan yardımcısı Cenan Arslan'a yıkım konusunda sürecin hızlandırılması talimatı vermişti.

Ataşehir Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’nün önceden tespit ettiği kaçak ve ruhsatsız yapılarla mücadele kapsamında; Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerinin yanısıra Zabıta Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü’nün desteği ile İSKİ, AYEDAŞ, İGDAŞ ve Emniyet güçlerinin katılımıyla, Ferhatpaşa Mahallesi’ndeki ruhsatsız, kaçak yapıların yıkımı gerçekleştirildi.


Sabahın erken saatlerinde Ferhatpaşa Mahallesi'nde bulunan 13 farklı noktadaki ruhsatsız ve kaçak yapıların yıkımında güvenlik önlemleri sıkı tutulurken, yıkım işlemi öncesinde AYEDAŞ ve İSKİ ekipleri gerekli işlemleri yaparak elektrik ile su bağlantılarının kesilmesini sağladılar. Zabıta ekiplerinin emniyet güçlerince olası can kaybına karşı yıkılan yapılardaki çalışan kişileri tahliye etti.
Geçtiğimiz aylarda olduğu gibi Ataşehir Belediyesi'nin hangar tipi kaçak yapılaşmaların yanısıra bugün izinsiz yapılan istinat duvarları, yola taşan demir doğramalarda belediye ekiplerince yıkımı gerçekleştirildi. Önceden yıkım kararı tebliğ edilen kaçak yapıların bazılarının ise kaçak bölümlerinin yıkım ve söküm işlemi yapıldığı görüldü.

Kaçak yapılaşmayla her zaman olduğu gibi bundan sonra da etkin mücadele edilecek Ataşehir’de, ruhsatsız ve kaçak yapıların yıkımına devam edileceği öğrenildi.