Küçükbakkalköy'de bulunan CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı binasının dış cephesine asılan "128 milyar dolar nerede?" yazılı branda pankartlar, savcılık emriyle polisler tarafından kaldırıldı.

Pankartların kaldırılmasıyla ilgili açıklama yapan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın; "Bugün saat:11.00'de İl Başkanlığımızca hazırlananan 39 İlçe'de asılan pankartlarla 128 Milyar Dolar Nerede? diye sorduk. Merkez Bankası'nda rezervlerinde olması gereken 128 Milyar Doların hesabını veremeyenler, korona salgınında esnafı ve vatandaşı mağdur edenler ve cevap veremeyenler, bugün CHP ilçe başkanlıklarımızı işlerini güçlerini bırakıp kolluk kuvvetleriyle bizleri karşı karşıya getirip cevap vermek yerine afişlerimizi sökmek için gecenin saat 02.00'sinde vinçlerle pankartımızı sökmeye çalışıyorlar. CHP Örgütleri olarak yılmayacağız, korkmuyoruz, baskılar bizi hiç bir zaman yıldıramayacak. 128 Milyar Dolar nerede diye sormaya devam edeceğiz" dedi.

CHP Ataşehir İlçe binasına düzenlenin polis baskınından 2 saat önce CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından şu tweet atılmıştı.

"Ataşehir İlçe Binamıza, buharlaştırılan Milletin parasının nerede olduğunu sormak için astığımız #128MilyarDolarNerede pankartın,Hukuksuz indirilmemesi için İlçe Başkanımız Celal Yalçın ile örgütümüz nöbette."