Takvim'in 16 Şubat tarihli haberine göre; CHP'li Kadıköy Belediyesi ile işçiler arasındaki 8 aydır yürütülen Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde Kadıköy Belediyesi işçilerin taleplerini kabul etmeyince 2.300 işçi greve gitti Binaya grev pankartı asıldı. İşçilere istedikleri zammı vermeyen ilçe belediyesinin ise CHP'li İlgezdi'nin, "Sendikalara sakın taviz vermeyin. İki üç gün bağırır susarlar." sözleriyle hareket ettiğini öğrenildi.

Haber detayında; "Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, ilçe belediye başkanları ile yapılan toplantıda sendikalar konusu gündeme gelince, "Sendikalara sakın taviz vermeyin. İki üç gün bağırır susarlar" demişti. İlçe belediye başkanlarının da CHP'li İlgezdi'nin bu sözünden hareketle işçilere zam yapmadığı öğrenildi" ifadeleri yer almıştı.

Başkan İlgezdi O İddiaları Red Etti ve Yasal İşlem Sürecinin Başlatılacağını Açıkladı

Resmi twitter hesabı üzerinden Takvim Gazetesi'nin haberindeki iddialarla ilgili kısa açıklama yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; "Bir haber sitesinde, belediyelerimizdeki toplu iş sözleşmelerine dair bir haber yayınlanmıştır. İddia edildiği gibi bir toplantı yapılmadığı gibi, söylemediğim sözler gerçekmiş gibi yansıtılmıştır. Sendikal mücadele bir haktır. Yasal işlemleri başlatacağımı kamuoyuna bildiririm." dedi.