19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Ataşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü Ataşehirli muhtarlar onuruna yemek programı düzenlendi.

Ataşehirli Muhtarlar için düzenlenen yemek programına; Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları, belediye birim müdürleri, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın ile ilçe yöneticileri katıldı.

Yemekte muhtarlarla bir araya gelen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi “Her yıl Ataşehirimizde 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyoruz. Devletimiz ile milletimiz arasında köprü vazifesi gören muhtarlarımız demokrasimizin temel yapı taşını oluşturmaları nedeniyle son derece önemli görev ve sorumluluklara sahip. Muhtarlık İşleri Müdürlüğümüz düzenli aralıklarla toplantılar gerçekleştirerek yurttaşlarımız için çözüm odaklı çalışmalar yürütüyor. Muhtarlarımızın neye ihtiyacı varsa belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz. Siyasi parti ayrımı gözetmeden ilçemizin yararına olan çalışmaları, ortak bir anlayışla gerçekleştiriyoruz. Ataşehirimizi geliştirmek ve güzelleştirmek için uğraş veren tüm muhtarlarımızın gününü kutluyor, hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

Cumhuriyet Meydan’ındaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasından sonra Ataşehir Belediyesini ziyaret eden mahalle muhtarlarını Belediye Başkanı Battal İlgezdi öğle yemeğinde ağırladı.

Ataşehirli Muhtarlar için düzenlenen yemek programına; Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları, belediye birim müdürleri, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın ile ilçe yöneticileri katıldı.

Yemekte muhtarlarla bir araya gelen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi “Her yıl Ataşehirimizde 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyoruz. Muhtarlarımız devletimiz ile milletimiz arasında köprü vazifesi gören, demokrasimizin temel yapı taşını oluşturmaları nedeniyle son derece önemli görev ve sorumluluklara sahip. Muhtarlık İşleri Müdürlüğümüz düzenli aralıklarla toplantılar gerçekleştirerek yurttaşlarımız için çözüm odaklı çalışmalar yürütüyor. Muhtarlarımızın neye ihtiyacı varsa belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz. Siyasi parti ayrımı gözetmeden ilçemizin yararına olan çalışmaları, ortak bir anlayışla gerçekleştiriyoruz. Ataşehirimizi geliştirmek ve güzelleştirmek için uğraş veren tüm muhtarlarımızın gününü kutluyor, hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

Gece gündüz demeden çalışan, sorunlara çözüm üreten ve güler yüzlü şekilde halkın yararı için hizmet veren muhtarlardan güncel talepleri dinleyen Başkan İlgezdi, imar planları hakkında da muhtarlara söylenenlerin doğru olmadığını söyleyerek kısaca şu bilgileri paylaştı.

19 Ekim Muhtarlar Günü sebebiyle Ataşehir deki 17 mahalle muhtarıyla bir araya gelerek günlerini kutlayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi imarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

* Yeni Çamlıca, Mimar Sinan ve Mevlana Mahallelerin de oturanlara mülkiyet sorunlarının çözülmesi üzerindeki çalışmalarımız son nokta gelmiş durumda ve tapuları yılbaşında verileceğinin müjdesini verdi.

* Yenisahra ve Barbaros Mahallelerinin imarı çıktı. İnşaat ruhsatlarını vermeye başladık. Müteahit firmaların %90'ı iflas etmiş. İnşaat firmaları ile belediyede bir toplantı gerçekleştireceğiz. Bu mahallelerde oturan vatandaşlarımızla bir bilgilendirme toplantısı yapacağım.

* Yeniden mahalle toplantıları için çalışmalarımıza başlıyoruz. İmarlarla ilgili ortak masa'da partileri buluşmaya davet ediyorum. Kim imar planlarını çıkarmıyormuş, vatandaşta bunu öğrensin. Partilere açık çağrım var, gelin bu sorunu birlikte çözelim.

* İçerenköy ve Küçükbakkalköy planları hala Büyükşehir Belediye meclisinden geçmeyi bekliyor. Meclis çoğunluğu AK parti grubunda. Birlikte çaba gösterirsek bu sorunun da çözüleceğini düşünüyorum. Bu konuda AK Parti grubunun da çaba göstermesi gerekir.

*Ferhatpaşa Mahallesinde şu an imar planı çalışmaları yapılıyor.

*Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahalleleri için emsal 1,5 çıktı biz itiraz ettik. Bu mahallelerin imarının 2,5 emsal olması için uğraşıyoruz. AK Parti beleediye meclis üyelerinden destek bekliyoruz.

*Esatpaşa ve Örnek Mahallesi'nde TOKİ ile ilgili vatandaşın tapu sorunu var. TOKİ fiyatları aşağıya çeksin, yetki devrini de belediyeye yaparak tapularını vatandaşlarımıza verelim. Hatta tapularını kim dağıtmak istiyorsa onlar versinler.

* Mahalle muhtarları belediye meclis toplantılarına katılma taleplerine de olumlu yanıt veren İlgezdi, bundan sonraki toplantılara muhtarlarımızda katılabilirler.

* Hayvan barınağı konusunda yerimiz yoktu. Sağolsun Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız bize bu konuda yer tahsisi gerçekleştirdi. Bizde 130 dönüm üzerine hayvan barınağı inşaa edeceğiz.

Başkan Battal İlgezdi son olarak, İmar konusunda biz üzerimize düşeni yapıyoruz. İBB imar komisyonuyla görüşmelerimiz sürüyor. AK Parti gurubu da üzerine düşeni yaparsa bu sorun çözülür.