23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreni Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organizasyonuyla Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleşti.

Düzenlenen törene Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, Şube Müdürleri, Kamu Kurum Temsilcileri, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri, Muharip Gaziler, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın ve İlçe ana kademe yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları ile eğitimciler, zabıta personeli katıldı. Törende Cumhuriyet Halk Partisi dışında başka parti temsilcilerinin katılmaması dikkatlerden kaçmadı.

Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı'na ilk çelengi Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, Şehit Hasan Akan İlkokulu öğrencileriyle birlikte koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İstanbul Barosu Ataşehir İlçe Temsilciliği, CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı, Ataşehir Mahalle Muhtarları, Derneği Muharip Gaziler Derneği Ataşehir Şubesi, Ataşehir Eğitim Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği Atatürk anıtına çelenk sundular.

Tören çelenk sunumu ve hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

ATAŞEHİR'DE 23 NİSAN ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK
Ataşehir'de Ataşehir Belediyesi 23 Nisan Etkinlikleri kaspamında, Covid - 19 pandemisi tedbirleri kapsamında getirilen sokağa çıkma kısıtlaması dolayısıyla, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yalnızca ses araçları, bando ve animatörlerin yer alacağı bir kutlama planlandı.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda; 1 TIR, 1 otobüs ve 13 ses aracıyla Ataşehir’in 17 mahallesinde 23 Nisan coşkusu yaşatılacak.

TIR ve otobüs, saat 13.00’de Trendist Migros önünden hareket ederek beraberinde 2 özel bando ve müzikler eşliğinde Ataşehir’in ana arterlerini dolaşacak.Evlerinin balkon ve camlarına çıkan çocukları, masal kahramanı animatörler selamlarken, bando ekibi de 23 Nisan’a özel müzikler çalacak.Otobüs, TIR ve ses araçları saat 13.00 – 18.00 arasında Ataşehir’de sokaklarda olacak.