Ataşehir Belediye Meclisi geçtiğimiz şubat ayında; kamuda tasarruf kapsamında devlet malzeme ofisinden araç alımına ilişkin Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nün teklifini oy birliği ile kabul edilmişti.

Geçtiğimiz kasım ayı Ataşehir Belediye Meclisi'nde ise Ataşehir Belediyesi İştirak Şirketi ATABEL A.Ş. tarafından şartlı araç bağışı belediye meclisinde oy birliği ile kabul edildi.


Devlet Malzeme Ofisi'nden alınan araçlar ve Atabel A.Ş. tarafından alınıp bağışlanan araçlar için Barbaros Mahallesi Kapalı Pazar alanında tören ile araçlar belediyeye tahsis ve devir işlemleri tamamlanmış oldu.

KİRALAMA DEVRİ SON BULUYOR

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, "2009 Yılından bugüne Ataşehirlilere hizmet verdiğimiz araçlarımızın birçoğu kiralama hizmeti karşılığında kullanıyorduk. Artık Ataşehir Belediyesi öz sermayesi ile 139 aracımızı belediyemize kazandırarak, kiralamalara son veriyoruz. Böylelikle; kendi öz sermayemiz ile satın aldığımız araçlarla halkımıza daha iyi hizmetler vermeye devam edeceğiz. Gelecek yılda, Temizlik İşleri Müdürlüğümüzce kullandığımız araçları da satın alarak, ciddi kiralama bedellerinden de kurtulmuş olacağız. 139 Aracımız belediyemize ve hizmetine kullanacağımız Ataşehirlilere hayırlı olsun." dedi.

Başkan İlgezdi ile birlikte; Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Der, Deniz Kutlu, Kalender Özdemir, Sadık Semih Kayhan, Orhan Çerkez'in yanısıra belediye birim müdürleri, Meclis 1'nci Başkan Vekili Kudret Arslan ve belediye meclis üyeleri, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü personelleri araçları yerinde inceleme fırsatı buldu.


Ataşehir Belediyesi 139 aracı satın alarak, kiralama devrine son vermeye devam ediyor.

Ataşehir Belediyesi filosuna; 35 adet sedan tipi binek araç, 25 adet van tipi kamyonet, 5 adet 16+1 minibüs, 3 adet hayvan nakil aracı, 28 adet kamyonet, Devlet Malzeme Ofisi'nden satın alarak, 1 adet frigo kasa panelvan aracını hibe, 42 adet binek aracı da ATABEL A.Ş.'den şartlı bağış yöntemiyle katmış oldu.