Meclis 1’nci Başkan Vekili Kudret Arslan, “2022 yılında alacağımız kararlar, Ataşehirimize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Gündem öncesinde yoklama ve önceki dönem tutanakları okundu.

CHP Grubu adına söz alan grup başkan vekili İlhami Yılmaz, AK Parti Grup Başkan Vekili Av. M.Naim Yağcı, MHP’li Belediye Meclis Üyesi Hakan Arıkaya ve İYİ Parti’li belediye meclis üyesi Oğuz Sarul gündem dışı söz alarak konuşma gerçekleştirdiler.

Konuşmacılar; MHP Ataşehir İlçe Başkan Yardımcısı Gökhan Yılmaz’a taziye, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cenan Arslan’a, CHP ve İYİ Parti İlçe Başkanlarına covid-19 nedeniyle tedavi görmelerinden dolayı geçmiş olsun dileklerini ileterek, yeni yıl’da birlik mesajının yanısıra ve ocak ayına dair öne çıkan konularla ilgili kısa konuşmalar gerçekleştirdiler.

“BURADAKİ SINIFLANDIRMAYI NEYE GÖRE YAPIYORSUNUZ”

Yağcı, Kayışdağı Mahallesi’nde bir parkta yaşanan olayı Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin verdiği röportajdan alıntıları okuyarak;“Geçtiğimiz ay içerisinde AtaşehirKayışdağıMahallesi’nde bir bölge ile ilgili bir iki günlük süren bir sıkıntılı süreç yaşandı. Bir park alanında ağaçların kesilmesi ve sökülmesi ile ilgili vatandaşlar haklı olarak tepkilerini dile getirmek üzere orada toplandılar. Burada taşınmaz 500 metrekare kadar bir alan zamanında Ataşehir Belediyesi'nin mülkiyetinde iken 2017 Haziran meclisinde Ataşehir Belediye Meclis toplantısında satışı ile ilgili gündeme gelmiş ve AK Partili meclis üyesi arkadaşlarımızve bölge halkının karşı çıkmasına rağmen ihale ile bir vatandaş burayı satın almış. Sayın Başkan hep yeşil alan diyor. Burayı neden sattınız? Neden park alanına eklemediniz? Ayrıca ATAPARK Konutlarını kiraya verdiniz şimdi ise sattığınız için kiracılara tebligat gönderdiniz. Orada dönüşüm daha tamamlanmadan, hala gecekondularda oturan vatandaşlarımız var. Neden onları buraya alarak dönüşümü gerçekleştirmiyorsunuz? Buradaki sınıflandırmayı neye göre yapıyorsunuz?” sorularını yöneltti.

“BURDAN SİZE EKMEK ÇIKMAZ”

Bu eleştirilere cevap veren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; “ Buradan size ekmek çıkmaz. Bahsettiğiniz Ali Nihat Tarlan parkı, burası 10 bin metre karelik bir alan. Bahsedilen yer parkın köşesinde küçük bir alan. Yasal olarak belediye hakkını kullanmıştır. Vatandaşta burasını satın almıştır. Burası Kadıköy döneminde İmarlı olan bir bölgedir. Biz olmazsak bizden sonrakiler satacaktı. Burası satılan bir yer. Burada ağaç katliamı yoktur. Toplamında 500 ağaç kesiliyor ve bir başka yere naklediliyor. Yaygara yapmaya gerek yok. Parkı mı katletmişiz. Parkın kenarında 500 metre karelik bir alan. Burayı alan vatandaş kendi yasal hakkını kullanarak inşaatını yapacaktır. Bunu tartışmaya gerek yoktur. Yarın seçim olursa alın size malzeme kullanırsınız. Ataşehir de belediye olarak hangi yetkimizi kullandık şu ana kadar. 13 yıllık görev süremde ben ve arkadaşlarım 1 metre bile yeşil alanı imara açmadık. Nerede bir yeşil alan imara açılmışsa Büyükşehir, TOKİ ve Çevre Bakanlığı tarafından açılmıştır. 10 bin metre karelik bir alanın, 500 metre karelik bir alanında vatandaş yasal hakkını kullanmış inşaatını yapacaktır” diye konuştu.

“PARKLARDA OLUŞAN BÜFE YAPILANMALARI İÇİNDE GEREKLİ TALİMATI VERDİM”

İlgezdi; ATAPARK konutlarıyla ilgili olarak; “ Evet buradaki daireler kiraya verilmiştir. Hiçbir isim gözetilmeden tebligat gönderilmiştir. Kiracı olan kişiler 6 ay sonra satın alan vatandaşlarla oturup konuşurlar. Kanuni yollar açıktır. Parklarda oluşan büfe yapılanmaları içinde gerekli talimatı verdim. İncelemeler yapılacak” şeklinde ifade etti.

“KRONİK HALE GELMİŞ İMAR PLANLARININ ÇÖZÜME KAVUŞTURULMASINI İSTİYORUZ”

MHP Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Hakan Arıkaya'da, Geçtiğimiz Cuma günü tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden İlçe Başkan Yardımcımız Gökhan Yılmaz kardeşimize Allah’tan rahmet dilerim. Camiamızın başı sağ olsun diyerek konuşmasına başlayan MHP Meclis Üyesi Hakan Arıkaya; “Test sonuçları pozitif çıkan CHP İlçe Başkanı ve İYİ Parti İlçe Başkanına da geçmiş olsun dileklerimi iletiyor acil şifalar diliyorum. İlçemizin kronik hale gelmiş olan İmar Planları, aradan geçen süre içerisinde hala çözüme kavuşturulmuş değil. Türlü bahanelerle ertelenen planların 2022 yılımızın ilk iş planı olmasının gerektiğini düşünüyorum. 2022 yılının ilçemiz adına imar planlarının tamamlanıp vatandaşlarımızın güvenli ve mutlu bir yaşam alanlarının oluşturulacağı bir yıl olmasını temenni ediyorum. Bununla beraber geçtiğimiz ay yapımına başlanan Bostancı-Kayışdağı alt geçit çalışmalarının ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Yapılacak olan imar plan çalışmalarında kapalı Pazar yerlerinin belirlenip hayata geçirilmesinin hem pazarcı esnafımıza, vatandaşlarımıza hem de bölge trafiğine kalıcı çözümler getireceği kanaatindeyim. İlçemize yakışan modern, yeterli tıbbi araçların bulunduğu, can dostlarımızın güvende ve mutlu olabilecekleri hayvan bakım evinin yapımının acil olarak hayata geçirilmesinde fayda görmekteyiz” dedi.

“2022 YILI ZAM YAĞMURLARIYLA BAŞLADI. YAVAŞ YAVAŞ KENDİMİZE GELİYORUZ”


İYİ Parti Meclis Üyesi Oğuz Sarul, gündem dışı konuşmasında; “MHP Ataşehir İlçe Başkan Yardımcısı Gökhan Yılmaz’ın vefatı nedeniyle MHP ve Yılmaz ailesine başsağlığı dilerim. 2022 yılı memleketimize, insanlığa, sizlere, bizlere hayırlı uğurlu olsun. Gerçi 2022 yılı zam yağmurlarıyla başladı. Yavaş yavaş kendimize geliyoruz. Belediyemizin filosuna kattığı yeni araçlar ve finansmanıyla çok güzel bir çalışma. Bundan dolayı belediye başkanımıza ve yardımcılarına çok teşekkür ederiz. 2022 yılında yeni yapılacak kütüphanemizin, kültür merkezimizin bitirilerek Ataşehirimize yeni yıl hediyesi olarak sunulmasından dolayı ayrıca başkanımıza ve ekibine teşekkür ederiz. İmar sorunlarımız içinde geçen bir televizyon programında muhalefetin grup başkanı planların çıkacağını ima etti. Bu artık partilerin değil milletin hakkı ve hukukunun korunduğu, bir an önce bütün mahallelerimizin imar planlarının çıkması gerekiyor. Bir şahsın kararı ile değil elbirliği ile başta Ataşehir olmak üzere diğer ilçelerinde imar planlarının çıkması gerekiyor. Üzüntü verici. Bunu daha önceleri, geçen senede yapabilirlerdi. Burada birbirimize bir eyler söyleriz ama vatandaşın hakkını ödeyemeyiz. İnşallah bu sene bizimde desteğimizle bu planlar çıkar. İmar planlarının çalışmalarıyla ilgili Belediye Başkanımıza teşekkür ederim. AK Partili arkadaşlarımızda gerekli, desteği verirse Ataşehirimiz için iyi olur”şeklinde konuştu.

İLGEZDİ'DEN ATAŞEHİR İMAR PLANLARI İÇİN GAYRET TEŞEKKÜRÜ

Grup konuşmalarının sonunda Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İmar Planlarının çıkması için gösterdiği çabalardan dolayı AK Parti Grup Başkanı Av. M.Naim Yağcı’ya, meclis üyelerine, İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyelerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür etti.

Gündem dışı konuşmaların ardından 11 gündem maddesinin görüşülmesine geçildi.

Denetim Komisyonuna Üye Seçimine ilişkin Yazı İşleri Müdürlüğünün 27.12.2021 tarihli ve E.2021-1467 sayılı teklifi kapsamında denetim komisyonuna üye seçimi gerçekleştirildi.

DENETİM KOMİSYONU'NA 3 ÜYE SEÇİLDİ

Denetim Komisyonu üyeliğine AK Parti grubu 5 üye seçilmesini önerdi, ancak CHP Grubu oy çokluğu ile bu teklifi red etti. CHP Grubunun önerisiyle 3 üye seçilmesine karar verildi. Kapalı zarf usulü yapılan oylamada AK Parti grubu adına oy sayımı için Merve Çomoğlu, CHP Grubu adına oy sayımı için Sabahattin Barış divan’a önerildi. Yapılan oylama sonucunda; CHP’nin denetim komisyonuna önerdiği Birkan Birol Yıldız (19 Oy), İlhami Yılmaz(19 Oy), AK Parti’nin denetim komisyonuna önerdiği Fatih Kayacı (14 Oy) aldı.

Meclis 2022 Yılı Çalışma Takvimine ilişkin Yazı İşleri Müdürlüğünün 27.12.2021 tarihli ve E.2021-1465 sayılı teklifi teklif karar olarak oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Meclis Üyeleri Huzur Hakkına İlişkin Yazı İşleri Müdürlüğünün 27.12.2021 tarihli ve E.2021-1468 sayılı teklifi hukuk komisyonuna müştereken plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

Belediye Zabıta Personeli aylık maktu fazla mesai çalışma ücretlerinin tespitine ilişkin Zabıta Müdürlüğünün 27.12.2021 tarihli ve E.2021-9377 sayılı teklifi ve İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından yürütülen 2021 Yılı Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı kapsamında Belediyemiz adına sunulan “İstanbul İnovatif Çevre Eğitim Merkezi” isimli projenin kurumumuz tarafından uygulanması için Başkanlık Makamına yetki verilmesine ilişkin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünün 22.12.2021 tarihli ve E.2021-1094 sayılı teklifi hukuk komisyonuna havale edildi.

(II) Sayılı Cetvel: Boş Kadro Değişikliğine (Memur) ilişkin İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 28.12.2021 tarihli ve E.2021-2383 sayılı teklifi teklif karar olarak oy birliği ile kabul edildi.

2022 yılında çalıştırılacak sözleşmeli personel adetleri ve ücretlerine ilişkin İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 29.12.2021 tarihli ve E.2021-2392 sayılı teklifi hukuk komisyonuna havale edildi.

Cari Harcamalarda kullanılmak üzere borçlanmaya ilişkin Mali Hizmetler Müdürlüğünün 29.12.2021 tarihli ve E.2021-6475 sayılı teklifi hukuk komisyonuna müştereken plan ve bütçe komisyonuna havalesine oy birliği ile karar verildi.

Şartlı Taşınmaz Bağışına ilişkin İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 31.12.2021 tarihli ve 2021-7752 sayılı teklifi hukuk komisyonuna havale edildi.

3194 Sayılı İmar Kanunun 23. Maddesi ile yol ve tretuvar tahrip ücretlerine ilişkin Fen İşleri Müdürlüğünün 31.12.2021 tarihli ve 2021-3250 sayılı teklifi tarife komisyonuna havale edildi.

Görev ve Çalışma Yönetmeliği tadilatına ilişkin Mali Hizmetler Müdürlüğünün 03.01.2022 tarihli ve 2022-4 sayılı teklifi hukuk komisyonuna havale edildi.