Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in 30 Aralık 2022'de vurularak öldürülmesinin ardından Ataşehir'de İYİ Parti Önceki Dönem Ataşehir İlçe Başkanı Mert Kar tarafından Küçükbakkalköy Prestij Caddesi'nde "Sinan Ateş Ruhuna Hayır Lokması" dağıtımı gerçekleştirildi. Hayır Lokması'nın dağıtımı sırasında "Ülkücü Şehit Sinan Ateş'in Posterleri" alanda donatıldı. Ayrıca; olası provokasyonlara karşı Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri'de geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Hayır Lokması'nı dağıtan İYİ Parti Önceki Dönem İlçe Başkanı Mert Kar kısa açıklamasında önemli mesajlar verdi!

“Bugün karşınızda sade bir vatandaş, sade bir ülkücü olarak bulunmaktayım. Malum olaydan ötürü acımız sonsuz. Bizi üzen, bizi kıran ahde vefasızlıktır. Malum olay Türkiye’nin başkenti Ankara’nın en kalabalık ilçelerinden Çankaya ilçesinde Çukurambar semtinde vuku bulmuştur. Bu semtte neredeyse metrekareye bir polisin, bir siyasetçinin düştüğünü biliyoruz. Fakat bu olay gerçekleştiğinde maalesef o gün o saatte sanki hepsi buhar olmuşçasına yoktular. Bu azılı katiller ellerini kollarını sallayarak kendilerine göre icraatlarını yaparak adeta duman olup kayboldular. Bizler devletçi, milletçi bir yapıdan geldiğimiz için her zaman biliriz ki “devlet her zaman 18 yaşındadır” devlete olan güvencemizde ona olan saygımızda en ufak bir kırılma yoktur. Biliyoruz ki er ya da geç bu katiller ve onlara yataklık edenler mutlaka hak ettikleri cezayı alacaktır.”

“O gün de kimilerine göre ülkücü değildik, milliyetçi değildik”

“Konuşmamın başında da zikrettiğim gibi bizi üzen, ahde vefasızlık ve suskunluk olmuştur. Ozan Arif’in Rahmet-i Rahman’a kavuştuğunda da yine bize iş düşmüştü ve biz daha toprağa verilmeden ilk ilçe binamızda Kur’an okutup kilolarca helva dağıtmıştık ama birileri cenazeye bile gitmeyi yasaklamışken biz o gün de kimilerine göre ülkücü değildik, milliyetçi değildik. 12 Eylül kararları ile 9 fidanımız asılarak şehit edilmişti. Tam da burada, bu cadde üzerinde o şehitlerimizin resim sergisini yaparak Kur’an okutup, yine lokma dağıtımı yapmıştık. Ve bizzat ben ortaya çıkarak bütün Ataşehir’e şehit edilen fidanlarımızın isimlerini tek tek yüksek sesle tüm Ataşehir’e duyurmuştuk. Ama biz o gün de kimilerine göre ülkücü ve milliyetçi değildik.”

“Unutmadığımız tek şey geçmişimize olan ahde vefamızdı”

“4 Nisan’da Başbuğumuzun sene-i devriyesinde Başbuğumuzun dev posterini ilçe binamızda asarak Kur’an okutup, helva dağıtımı yapardık. 3 Mayıs Türkçülük Turancılık Günü’nde yine ilçe binamızda dev posterimizi asarak kendimize göre kutlamalar yapardık. Ama biz o gün de kimilerine göre ülkücü ve milliyetçi olamamıştık. Ama asıl bunların unuttukları bir şeyi biz hiç ama hiç unutmamıştık. Unutmadığımız tek şey geçmişimize olan ahde vefamızdı. Tekrar şehidimiz Sinan Ateş’e Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Son sözümü ya devlet başa ya kuzgun leşe.”