DEVA Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Barış Yılmazkaya, CHP 6.Olağan Kongresi sonrasında resmi twitter hesabından paylaşmış olduğu paylaşım ile dikkatleri üzerine çekti! Yılmazkaya 8 Ağustos'ta paylaştığı mesajında; "Ataşehir'de 164 bin oyu tek bir partiye mal etmek ne kadar doğru?" dedi.

Paylaşımı Gelecek Partisi İlçe Başkanı Av. Onur Sönmez yeniden paylaşırken, İYİ Parti İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu'da beğenen isimler arasında yer aldı. Peki Yılmazkaya, bu paylaşımı neden yaptı? neden böyle bir paylaşım yapmaya ihtiyaç duydu. Ataşehir Haber Ajansı olarak, DEVA Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Barış Yılmazkaya'ya bu yaptığı paylaşımı, CHP'nin 6.Olağan Kongresi'nden sonra neden yaptığını sorduk.

163 BİN OYU CHP'NİN ATAŞEHİR'DE İTTİFAKSIZ TEK BAŞINA ALMASI MÜMKÜN DEĞİL!
Yılmazkaya ise, sorularımızı yanıtsız bırakmadı. Yılmazkaya, Altılı masanın ilçe başkanları olarak CHP İlçe Başkanı Celal Yalçın'ı kongre sürecinde yalnız bırakmamak ve heyecanlarını paylaşmak adına katılım sağladık.Ancak kongre'de bizlerin olduğu bir salonda bastıra bastıra 163 Bin oy alarak CHP, Ataşehir'de tek başına birinci olmuştur denilerek millet ittifakı bileşenlerinden uzak yorumlar ve başarıyı tek başlarına mal etmelerini doğru bulmadım. Çünkü, geçtiğimiz 14 Mayıs seçimleri ile 28 Mayıs seçimleri arasında CHP'nin oy oranları açıkça ortadadır.

3 YILDIR BİZ BURADAYIZ, ALANLARDAYIZ
DEVA Partisi, Ataşehir'de partinin kurulması ile birlikte var olan bir partidir. 3 Yıl önce partimizin kurulması hemen akabinde il ve ilçe başkanlıklarımızın kurulmasının ardından aktif olarak Ataşehir'de varız. Partimizin kapısı açık olduğu gibi, yönetim olarak 3 yıldır biz sahadayız. Esnaf ziyaretleri, ev ziyaretleri, stk ve diğer ziyaretlerimizi aralıksız sürdüğümüz gibi pazardayız ve alanlardayız. Millet ittifakı öncesinde parti politikalarımızı, çalışmalarımızı halkımıza anlatmaya gayret gösterdik.

ALTILI MASANIN ORTAK KARARINA BAĞLI ÇALIŞMALARIMIZI AYNI KARARLILIKLA SÜRDÜRDÜK
Genel Merkezimizin almış olduğu karar doğrutusunda, 14 - 28 Mayıs Seçimlerinde Millet İttifakının ortak kararlarına saygı duyan ve bu doğrultuda çalışmalarımızı aynı kararlılıkla sürdüren bir parti olarak alanlardaydık.

KENDİ PARTİ ADIMIZLA MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİNE GİRMEYEREK YARA ALDIK
Önceden açıklanan kendi parti logomuz ve rozetimiz ile seçime girmek yerine, Genel merkezimizin ittifak kapsamında almış olduğu karar doğrultusunda, milletvekili aday listelerimizin CHP'den ortak gösterilmesi sonucunda büyük bir yara aldık. Bugün Ataşehir'de bizden sonra kurulmuş olan ve seçime kendi parti logosu ve adıyla seçime giren partilerin %2-3 oyu varken, biz 3 yıllık çalışmalarımız, kamuoyu araştırmalarımız ile Ataşehir'de en az %5-7 arasında oyumuzun olduğunu biliyorduk. 14 Mayıs'ta oy oranımızı CHP'nin listelerinde girdiğimiz için gösteremedik.

CHP KONGRESİ'NDEKİ KONUŞMALAR BİZLERİ ÜZMÜŞTÜR!
6.Olağan kongreye katıldığımızda kürsüde söylenen ifadeler, biz ilçe başkanlarının mensubu olduğu partilerimize yönelik "Onlara gerek yoktu, biz kendi başımıza bu oyları alıyoruz" gibi ifadeler bizleri şahsımızı rahatsız etmiştir ve doğru bulmadığımız nezaket dışı davranışlar bizlerin kongreden erken ayrılmasına ve tepkisine sebep olmuştur. Açıkçası kürsüde söylenen ifadeler, birleştirici olmaktan çok ayrıştırıcı olması bizleri üzmüştür.


HÜKÜMET GÜCÜ, BELEDİYE GÜCÜ OLMADAN EMEKLERİMİZLE ÖZVERİYLE ÇALIŞTIK
Ataşehir'de arkamızda, AK Parti gibi hükümet gücü, yerelde belediye gücü olmadan biz 3 yıldır ışıkları yanan, kapısı açık, sahada karşılığı olan partiyiz. Partideki her arkadaşımız, emek verdiği gibi diğer ilçe başkanlarımızda kendi imkanları, kadroları ile 14 - 28 Mayıs seçim sürecinde özveri ile çalışmıştır. Hepimiz büyük bir emek verdiği bir seçim sonrasında, ittifak bileşenlerini yok saymak ve oyları tek başına kendine mal etmek doğru değildir.


İTTİFAKLAR OLMASAYDI CHP ATAŞEHİR'DE CİDDİ DÜŞÜŞ GÖSTERECEKTİ
Ataşehir'de 14 Mayıs'ta, İYİ Parti, Türkiye İşçi Partisi, Yeşil ve Sol Parti, Zafer Partisi gibi partilerin 14 Mayıs'ta aldığı oylar ortada iken, CHP'nin 14 Mayıs'taki Milletvekilliği oranı %36, 28 Mayıs'taki oy oranı ise Cumhurbaşkanlığı'nda %58,12'dir. Burada ittifakların payı net bir şekilde ortadadır. Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı'da desteklenen CHP, içerisinde ittifaklar olmasaydı oy oranı ciddi oranda gerileme gösterecekti. Ve Ataşehir'de tüm partilerin net oy oranları gelecek seçimin kaderini belirleyecekti. Yani işin özeti, CHP'ye bu seçimde diğer parti tabanlarından ciddi oylar değişim için oy verdi.

ANKETLERDE ATAŞEHİR'DEKİ OYUMUZ %5.5'TU
Seçimden 6 ay önce, ittifaksız biz parti olarak seçime girersek seçmen olarak yaklaşımınız partimize nasıl olurdu? sorusunu ankette sorduk. Anket oranı %5.5 gösteriyordu. Zafer Partisi Ataşehir'de %2.5 oy alıyorsa, DEVA'nın %5 alması normaldir. Çünkü, 3 yıldır biz Ataşehir'de ciddi çalışmalar yaparak partimizi, muhtarlarımıza, STK'lara, esnaflarımıza ve halkımıza anlattık.


KONGRE'DE PARTİ TABANININ TEPKİLİ OLDUĞUNU GÖRDÜK
Kongre sonrasında CHP'den özür telefonu aldınız mı? sorusuna ise, Celal Başkan çok iyi bir dostumuz ve arkadaşımız. Celal Başkan ile 6'lı Masa İlçe Başkanları olarak çok güzel bir diyalogumuz var. Bunu partiler üstü bir dostluk olarak nitelendirebiliriz. Zaten Celal Başkanın böylesine önemli gününde biz yanında bulunmak ve destek olmak istedik. Başarılı çalışmalar yapmasını isterim ama bizim dostluğumuz bir yana CHP'nin tabanında büyük bir tepki olduğunu gördüm. Tabanın bazı şeyleri yanlış anlaması, yanlış bilgilendirilmesinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Ataşehir'de bizim partiler olarak çok güzel bir dostluğumuz var.

CHP TABANININ TEPKİLİ OLMASI BİZLERİ ÜZDÜ
Ortak alınan karar doğrultusunda, Ataşehir'deki ittifak içerisinde yer alan partiler gerçek oylarını göremediler. Kongre'de ittifak partilerine yönelik, "Siz ne yaptınız ki, siz ne kadar emek harcadınız ki?" gibi sözler bizleri kırmıştır. Neden mi, emek harcadık ve birlikte mücadele verdik. Bu emeklerin inkar edilmesi ve parti tabanının sözlü olarak tepkilerini dile getirmeleri bizleri üzmüştür. 6'lı masayı seçim öncesinde kurmuştuk. Bu masa dostluğa dayanan bir yapıya sahipti.Celal Başkan kongre sonrasında aradı ve açıklama yaptı.

SAHADA İTTİFAKA KATILMAMIZI İSTEMEYEN SEÇMENLERLE KARŞILAŞTIK
14 Mayıs seçimlerinde ortak listeye girmek, parti olarak millet ittifakında yer aldığımız için sahada çok olumlu bir karşılık bulamadık. Çünkü, organik bir birleşme yerine inorganik bir birleşme olması nedeniyle yeri geldiğinde bizden umutlu olan vatandaşlarımızın tepkisiyle karşılaştık. Kendi partiniz olarak neden seçimde tek başınıza adaylarınızla karşımıza çıkmadınız diyenler oldu.

İTTİFAKLARIN DESTEĞİ İLE CHP ATAŞEHİR'DE BİRİNCİ PARTİ OLDU
Ataşehir'de ilk defa, genel seçimi CHP kazandı. Ama burada ittifakların desteği olmasaydı yine önceki seçimler gibi sonuç değişik olurdu. Millet ittifakının desteği ile CHP, Cumhur ittifakından daha fazla oy aldı. Hem milletvekilliği hemde cumhurbaşkanlığı seçiminde ne kadar CHP Tabanı kabul etmese de ittifaklar olarak bizim ciddi anlamda seçimde katma değerimizin olduğu ortadadır.

ATAŞEHİR'DE BATTAL İLGEZDİ'NİN KENDİNE ÖZGÜ BİR OYU VAR! AMA İTTİFAK ETKENİ GÖZDEN KAÇIRILAMAZ
2019 Yerel seçimlerinde Ataşehir'in ittifaklı ve ittifaksız oy oranları ortadadır. Burada bir gerçek vardır. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin toplumda kendine özgü bir oy oranı, sahada bir sempatisinden kaynaklı seçmeni vardır. Ancak, 2019'un 31 Mart yerel seçiminde Ataşehir Belediye seçimlerindeki oy oranı ile 23 Haziran İBB seçimlerindeki oy oranlarında ittifakların rolü büyük olmuştur. Buda önümüzdeki süreçte, ittifaksız Ataşehir seçimlerinin dengeleri değiştireceğini göstermektedir.

KEŞKE KENDİ BAŞIMIZA SEÇİME GİRSEYDİK, OYUMUZU GÖRSEYDİK
Ortak liste olması nedeniyle, listede yer alan 14 milletvekilimiz var. Ama keşke, kendi logomuz ve partimizin adıyla seçime girseydik ve oy oranlarımızı net bir şekilde görseydik. Genel merkezimizin, genel başkanlarımızın verdiği kararlara yine de saygı duyuyoruz. Emeklerimizin dikkate alınması bundan sonraki süreçte önemli bir unsur.

2024'TE İTTİFAKLI VE İTTİFAKSIZ SEÇİMLERE HAZIRIZ
2024 Yerel seçimlerine dair ise, "Her parti kendi adıyla yerelde adayını çıkarması önümüzdeki süreçte önemlidir. Yine partimizin ittifaklı mı yoksa ittifaksız bir seçime gideceği, önümüzdeki aylarda netleşmeye başlar. Biz, kendi adayımız ve meclis üyelerimizle seçime girmek isteriz. Kadrolarımızla biz seçimlere hazırız. Böylelikle hem partimizin sahadaki net karşılığını hemde adaylarımızın partimize sağlayacağı katkıyı görürüz. 2019'daki gibi bölgesel bazlı, il ve ilçe bazlı ittifaklar yine partimizin vereceği bir karardır. Genel merkezimizin tutumunu bekliyoruz." dedi.