CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel, adaylık sonrasında ilk toplantısını yerel basın mensuplarıyla gerçekleştirdi.

Adıgüzel’e programında CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, Basından Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Can Ayvataş’ın yanısıra danışmanları eşlik etti.

HEDEF YENİDEN ATAŞEHİR ve İBB’Yİ KAZANMAK
CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, “31 Mart 2024 yerel seçimlerine 56 gün kaldı. Ataşehir'de partimiz tarafından Ataşehir Belediye Başkan adayı olarak Onursal Adıgüzel gösterildi. Kendisiyle 2008 yılından bugüne partimizin çeşitli kademelerinde yakından çalışıyoruz. Yaklaşık 1 hafta boyunca kendisi ile alanlardayız. İlk buluşmamızı sizlerle yapmak istiyoruz. Ataşehir'de 420 bin nüfuslu bir şehir. Ataşehir 2009 yılından bugüne partimiz tarafından yönetilmektedir. Ataşehir'in kurucu belediye başkanımız Battal İlgezdi'ye hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. İlçemize çok ciddi anlamda eserler kazandırdı. Partimizi hem Ataşehir hemde İstanbul’da yeniden iktidar yapmak için çalışacağız.” İfadelerini kullandı.

PAZAR GÜNÜ SAAT 15:00'TE SEÇİM STARTIMIZI VERİYORUZ
CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel, “Yerel basın ulusal basın kadar değerli. Yarın 15.00’te ilçe başkanlığımız önünde seçim startını veriyoruz. Bugün sizleri de yarın ki programımıza davet etmek istiyorum. 31 Mart’a kadar, çalışacağız” dedi.

Adıgüzel'in konuşmasından satır başları ise şu şekilde;

YEREL BASIN İLE İLETİŞİMİM DAİMA AÇIK OLACAK

Yerel basın ile iletişim halinde olacağız. Sahada olan belediye başkanı olacağım. Yerel basının sorunlarına yardımcı olan, sorunlarını cevaplayan belediye başkanı olacağım. 360 gün sizlerle iletişimim açık olacak. Ataşehir'lilerle birlik sürekli olacağız. Sizlerde bizlerin sesi ve yol arkadaşı olacaksınız.

METRO İSTASYONLARI ÖNEMLİ HİZMETLER VERECEK
Göztepe - Ümraniye Metro hattının 2018 yılında %4 civarında idi. İBB yönetimi bize geçtikten sonra %4 seviyesinde devir aldığımız metro hattı 2024 yılı sonunda hizmete açılmış olacak. Dudulu - Bostancı Metro Hattı ile ilgili istasyonları kapsamında İçerenköy ve Kayışdağı istasyonlarındaki gençlik merkezleri, girişimcilik gibi bir merkez olacak. Ayrıca Kozyatağındaki metronun altındaki otoparkın da hayata geçirilmesi planlanıyor.

YEŞİL, ULAŞILABİLİR BİR ATAŞEHİR
Küçükbakkalköy ve İçerenköy keşişimizdeki meydanda yeniden düzenlenecek, ayrıca Atatürk Kütüphanesi ve Kültür merkezi önündeki park alanı ortak değerlendirilecek. Seçim öncesi veya sonrasında İBB ve Ataşehir Belediyemiz ortak bir çalışma yürütecek. Ataşehir'in ulaşım sorunlarını çözecek vizyon projelerini hayata geçireceğiz. İBB ve Ataşehir Belediyesi ile birlikte hafif raylı sistemler, metro entegrasyonlarının yanısıra farklı çalışmalarımız olacak. Ataşehir'in ulaşım ve diğer alanlarda master planlarını hayata geçireceğiz.

SİGORTALI KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN ÖNCÜSÜ OLACAĞIZ
6 Şubat depreminin yıl dönümünde şunu belirtmek istiyorum. Ataşehir'in imar bilgilendirme, kentsel dönüşüm bilgilendirme ofisleri yanısıra inşaat ruhsatlarının süreçlerinin hızlandırılmasını sağlayacağız. Sosyal donatı, yeşil alanların yanısıra vatandaş en önemlisi hakkını alsın istiyoruz. Bu konuda vatandaşımızın hakkını koruyacağız. Sigortalı kentsel dönüşümün öncüsü olacağız. Vatandaşımızın depreme karşı dayanıklı evlerde olmasını istiyoruz.

İSTİHDAMI ARTTIRACAK, VATANDAŞIMIZIN EKONOMİSİNE KATKI SUNACAĞIZ
Ataşehir finans kentin ve sağlık turizmin yükünü çekiyor. Fintech ve istihdam noktasında projeleri hayata geçireceğiz. Genci ve yaşlısıyla, Ataşehir’in barınma şikâyetleri arttırmış. Mevlana mahallesi'nde 5 kat lira artarken, Atatürk Mahallesi'nde ise kiralar 10 kat artmış durumda. Ataşehir'de her vatandaşımızın yararlanabileceği sosyal tesislerin sayısını arttıracağız. Uygulamalar ile Ataşehir'li vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Uygulama ile vatandaşlarımıza ekonomik hizmetlerle yardımcı olacağız. Ataşehir'de kent kültürü, aidiyet ulaştırmak için hep birlikte çalışmalar yapıyoruz. Göğsümüzü gere gere, “Ataşehirliyiz” demeliyiz. İlkokul ve üniversite öğrencileri barınma sorunu yaşıyor. Yoksullukla mücadeleyi başlatıyor olacağız. Kreş sayılarını arttıracağız. Öğretmen, öğrenci ve velilerin yanında olacağız. Sosyal tesislerin sayılarını arttıracağız.


ATAŞEHİR’İ HER ALANDA GELİŞTİRECEĞİZ
İlk sloganım Ataşehir çocuklar için yeşil, gençler, yetişkinler ve yaşlılar için; erişilebilir bir Ataşehir olacak. %90 oranında dijital mecralarla katılımcı anlayış ile her alanı aktif kullanacağız. Sorunları teker teker çözüyor olacağız. Kentimizi herkes için eşit, modern, adil ve yeşil kent için çalışacağız. Yıllardır, çözülemeyen sorunlar var.

ATAŞEHİR’DE AFET MASTER PLANINI HAYATA GEÇİRECEĞİZ
Ataşehir'in imar ve diğer sorunları merkezi hükümet, İBB meclis yoğunluğundan kaynaklı problemler var. Bunu da hep birlikte çözeceğiz. Ataşehir'in afet master planını hayata geçireceğiz. Vatandaşlarımızın taleplerini yerinde dinleyerek yardımcı olacağız. Kentsel dönüşüm ile ilgili KİPTAŞ ve diğer kurumlarla vatandaşımıza güvenilir evlerde yaşamasını sağlayacağız. Deprem olduğunda binaların dirençli olmasını, iletişim baz istasyonu sorunları, su ve elektrik gibi problemleri 6 Şubat depreminde gördük. Toplanma alanlarının sayısını arttırmak istiyoruz. Olası afet alanında acil yardım ekipmanı, elektrik üretebilecek, temiz suyu barındıracak ekipmanlar yer alacak. Gönül deprem olmasın istiyor. Ancak depremlere karşı, her türlü en iyi şekilde hazırlığımızı yapmak zorundayız.

ATAŞEHİR’DE YENİ NESİL BELEDİYECİLİĞİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

İBB gibi kent lokantaları hayata geçireceğiz. Ataşehir’de girişimcilik merkezlerini arttıracağız. Ataşehir marka değerinden Katma değer almalı. İstihdam ofisi olacak. Gençlik, bilim merkezleri olacak. Dünyada bilgi çok hızlı yayılıyor. 15 yıllık temel belediyecilik anlayışının yanına yeni nesil hizmetler yapmak istiyoruz. Ataşehir'de 420 bin Ataşehirliye eşit hizmet vereceğiz. Mücadele ediyor olacağız. Genç ekibimiz, ilçemize hizmetlerimize devam edeceğiz. Mart ayında hizmetlerimizi tanıtacağımız lansman yapacağız. Battal İlgezdi başkanımız ile sosyal yardımlarını arttıran belediye olacağız.

BATTAL İLGEZDİ BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

2008 yılında ilçemizin kurulması ile gençlik kollarında başlayan siyasi hayatım, partideki çeşitli kademelerinde aktif görev aldık. 2009 Ataşehir'de belediye başkanımız Battal İlgezdi'yle seçimi kazandık. 15 yıldır ilçemize hizmet eden belediye başkanımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Battal İlgezdi başkanımızın istifasına üzüldüm. Kendisi partimizin bir markasıdır. Bizi ziyaretimizde bir abi olarak bizi ağırladı. Kendisinin 15 yıldır, Ataşehir'de yaptıkları hizmetleri ortadadır. En yakın zamanda kendisini partimizde görmek istiyoruz. Seçim öncesi ve sonrasında değerli deneyiminden yararlanmak istiyoruz ve yanımızda olacağına eminim. Battal başkanımız bizim çok değerli. Seçimi kazanacağımdan hiç şüphem yok. Akademisyen bir insanım. Bilime çok inanırım. Anketler yaptırıyoruz. Kazanma ile ilgili problemimiz olacağını düşünmüyorum.

HER MAHALLENİN YERİNDE SORUNLARINA GÖRE PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ
Ataşehir'in 17 mahallesini çok iyi biliyorum. Sorunları hızlı tespit etmiştik. Bazı bölgeleri dönüştürmek yanısıra o bölgelere hizmet götürmek gerekiyor. Her mahallenin kendine göre ihtiyacı var. Kreşler, sosyal tesisler, kadın ve gençlerin hayata katılmasını istiyoruz. Ev ekonomisine katkı sunacak projelerimiz olacak. Ataşehir'de 15 tatilde çocuklar arasında uçurum var. Bir tarafında tiyatroya giden çocuklar, diğer taraftan gidemeyen çocuklar var. Tüm çocuklara hizmet eden belediye başkanı olacağım. Hizmetler arasındaki uçurumları gideren belediye başkanı olacağım. Çocukların yüzlerini güldürebilirsek ne mutlu bize. Muhtarlarımız ile ortak projelerle katılımcı çalışmalar yürüteceğiz. Ataşehir'i gençler, uzmanlarla projeleri hayata geçireceğiz.

DAHA FAZLA YEŞİL ALANLAR
Seçildiğinde ilk yapacağım iş olarak, 6 yaşında kız çocuğu babasıyım. Mevcut parkları daha modern ve yeni sayılarını arttırmalıyız. İBB ve Ataşehir Belediyesi olarak ortak sosyal tesisler yapacağız.

Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.