Ataşehir'e bağlı Barbaros Mahallesi'nde özellikle gece kondu önleme bölgesinde yer alan, tahliye edilip yıkılan binaların olduğu boş arazilerdeki molozlar adeta tehlike saçıyor.

Barbaros Mahallesi Mesudiye Sokak ve Atatürk Caddesi'ndeki tahliye edilen binaların yıkımları sonrasında bir türlü temizlenmeyen molozlar sonrasında bölge halkı ciddi anlamda rahatsızlık duymaya başladı.

Yıkılan binaların olduğu arsalarda, evini tadilat eden vatandaşların attığı molozların yanısıra geceleri madde bağımlılarının kullandığı alkol şişeleri, ev dekorasyon atıklarının yanısıra tekstil atıkları gibi malzemeler hem yangın riski teşkil ediyor hemde bölgede ciddi kokuların yayılmasına sebep oluyor.



Ayrıca; haşere türü böceklenmeler ile fareler ise molozların olduğu alanlarda cirit atıyor. Ayrıca molozların olduğu alanlara bu seferde, fen işleri müdürlüğünce yürütülen Barbaros ve diğer mahallelerdeki atık molozlarda boş arsalara yığılmasına vatandaşlar tepki gösteriyor.

Ataşehir Belediye Meclisi'nde sık sık gündeme gelen bu molozlarla ile ilgili her hangi bir sonuç alınmadığı gibi, üzerine yenilerinin eklenmesi ise vatandaşları şaşırtıyor.

Vatandaşlar, tahliye edilip yıkılan binaların arsalarının belediye tarafından temizlenmesini, can güvenliği ve sağlıkları açısından bölgenin molozlara karşı güvenlik tedbirlerinin belediye yetkililerince alınmasını bekliyor.