Aralarında dönemin Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı aynı zamanda Ataşehir Belediye meclis üyesi Livan Gür ve Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Cemalettin Yüksel’in de bulunduğu 10 tutuksuz sanığın yargılandığı “Kent uzlaşısı” davasında karar çıktı.

“Silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçlamasıyla 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın duruşması, İstanbul Adalet Sarayı’ndaki İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya sanıklar ve avukatları katılırken, İBB Başkanvekili Nuri Aslan da destek amacıyla duruşmayı takip etti.

Livan Gür’ün de aralarında bulunduğu 8 sanık beraat etti

Mahkeme heyeti, Ataşehir Belediye meclis üyesi Livan Gür ve Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Cemalettin Yüksel’in de aralarında bulunduğu 8 sanığın beraatine karar verdi.

Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi Elif Gül ile Beyoğlu Belediye Meclis Üyesi Turabi Şen ise 6 yıl 3’er ay hapis cezasına çarptırıldı.

DEVA Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Aydın Dağyapan ve ilçe yönetiminin Ankara temasları dikkat çekti
DEVA Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Aydın Dağyapan ve ilçe yönetiminin Ankara temasları dikkat çekti
İçeriği Görüntüle

Livan Gür'ün hafta sonu yapılacak belediye başkan vekilliği seçiminde ise görevden uzaklaştırılma kararı bulunmasından kaynaklı oy kullanamayacağı öğrenildi.