Ataşehir Belediyesi 2013 yılında "İçerenköy Kapalı Pazar Alanı ve Belediye Hizmet Tesisleri" adı altında bir ihale açtı. Ancak söz konusu inşaatın yapılacağı parsel, imar planlarında pazar alanı olarak ayrılmıştı. Gerekli plan değişikliği yapılarak İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nden onaylatılmadan başlanılan inşaat yarım kaldı.

24 milyon 553 bin liraya ihale edilen inşaat, bodrum katı üzerine çıktığında İBB tarafından durduruldu. İBB'nin, plan değişikliği talebini üç kez kabul etmemesi nedeniyle Kültür Merkezi inşaatı 4 yıl adeta çürümeye terk edildi. İBB Meclisi sonunda inşaatın tamamlanabilmesi için gerekli olan imar planı değişikliğini 2017 yılında kabul etti.



2013 Yılında yapımına başlanan ve yaklaşık 4 yıldır ruhsat nedeniyle adeta kaba inşaatıyla çürümeye terk edilmesinin ardından, kültür merkezinin tamamlanması için yeniden ihale açıldı. 2018'in nisan, mayıs ve haziran aylarında tekrarlanarak açılan ihaleye teklif veren çıkmadı. Temmuz ayında yapılan ihale ise teklif veren firmanın iş deneyim belgesinin uygun olmaması nedeniyle iptal edildi. 2019 Yılının ilk ayında 7'nci kez ihaleye çıkan kültür merkezi inşaatının adı yapılan protokol ile değiştirildi. Kemal Sunal Kültür Merkezi olarak 2013 - 2019 yılları arasında lanse edilen projenin durması, ekonomik kaynakların yetersizliği nedeniyle ve ihaleye katılımların olmaması nedeniyle durmuştu.Ataşehir Belediye Meclisi gündeminde yer alan, “Ataşehir ilçesi İçerenköy Mahallesi Karslı Ahmet Caddesi üzerinde bulunan belediyemiz adına kayıtlı parselde yapılacak olan kültür merkezine ilişkin Hukuk Komisyonunun 09/05/2019 tarihli ve 15 sayılı raporu.” onaylanarak kabul edilmişti. Böylelikle Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'ye İçerenköy'deki Kültür Merkezi'nin şartlı bağış ile protokol yapma yetkisi verilmişti. 16 Mayıs'ta ise Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Gönüllü Hizmet Vakfı’nı temsilen Mehmet İnal Aydınoğlu arasında protokol imzalandı. Yapılan protokol sonucunda; Kemal Sunal Kültür Merkezi adı “Ataşehir Belediyesi Gönüllü Hizmet Vakfı İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi” değişmiş oldu.

Birçok birimi içerisinde barındıracak
Toplam 20 bin 880 metrekare kapalı alana sahip olacak İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi içerisinde; konser, dans, bale ve tiyatro salonu, müze, derslikler, fitness salonu, kütüphane, çocuk oyun ve sergi alanı ile otopark da yer alacak.


Kültür Merkezi Mayıs Ayı Sonunda Hizmete Başlıyor
Ataşehir'in en büyük Kültür Merkezi olma özelliğini taşıyan 657 kişilik tiyatro salonuyla dikkat çeken ve İçerenköylü vatandaşlar tarafından hizmete açılması dört gözle beklenen Kültür Merkezinin ne zaman açılacağı ise merak konusu idi. Ataşehir Haber Ajansı'nın edindiği bilgiye göre; 2023 yılının mayıs ayı sonunda hizmet vermeye başlaması bekleniyor.

İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi Sanat ve Kültür'ün Yeni Adresi Olacak
Ataşehir’de vatandaşların kültür ve sanatla daha çok buluşması için bu merkezin yapımını kısa sürede tamamlayıp halkın kullanımına sunacaklarını belirten Atasehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Hayata geçirdiğimiz kültür ve sanat projelerimizle her yaştan Ataşehirlinin taleplerini gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Kültür merkezimiz film, tiyatro ve dans gösterilerine ev sahipliği yapacak. Merkezimizde aynı zamanda sanatçılarımız için de özgür ve konforlu çalışma ortamları yaratacağız” dedi.

Kültür Merkezi'nin yapısı nasıl oluşuyor?
3. Bodrum Kat ( 2.662 m2 )
- 54 Araçlık otopark ve su depoları.

2. Bodrum Kat ( 2.662 m2 )
- 62 Araçlık otopark.

1. Bodrum Kat ( 2.686 m2 )
- 41 Araçlık otopark, depolar ve teknik odalar.

Zemin Kat ( 2.230 m2)
- Müze, kafeterya, fuaye, danışma ve giriş holü.

1. Kat ( 2.550 m2 )
- Derslikler, idari ofis, öğretmenler odası, fitness salonları, çocuk oyun alanı, sergi alanı ve teraslar.

2. Kat ( 2.743 m2 )
- Konser salonu, teknik alanlar, dans ve bale salonu, derslikler, fuaye ve teraslar.

3. Kat ( 1.778 m2 )
- Derslikler, atölyeler ve teraslar.

4. Kat ( 2.776 m2 )
- Tiyatro salonu ( 657 kişi kapasiteli ), fuaye ve teknik alanlar.