14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Seçimlerinde Ataşehir'de oyunu kullanan vekil adaylarının ardından gözler Ataşehir'den meclise giden isimlere çevrildi.

Ataşehirlilerin yakından tanıdığı İsimler Meclis'te
T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevini yürüten Murat Kurum, oyunu TEB Ataşehir Ortaokulu'nda kullandı.CHP Genel Başkan Yardımcısı - İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, oyunu Ataşehir Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kullandı.DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karal, oyunu Ataşehir Celal Yardımcı Ortaokulu'nda kullandı. Milletvekili Adaylığı için istifa eden AK Parti Ataşehir Önceki Dönem İlçe Başkanı İsmail Erdem, oyunu Sancaktepe'de kullandı.CHP İstanbul 1.Bölge Milletvekili Adayı olan Ali Gökçek ve Aysemin Gülmez oyunu Ataşehir'de kullandı.

AK Parti'den 2 İsim Meclis'te Yer Alacak!

AK Parti Listelerinden 1.Sırada Yer Alan Murat Kurum ile 8.Sırada yer alan İsmail Erdem, 28.Dönem'de AK Parti sıralarında TBMM'de görev alacak. Ataşehir'de Belediye Meclis Üyeliği görevlerini yürüten Esma Ersin ve Veli Arslan ise sıralamada geride olmalarından dolayı 28.Dönem'de meclis'te yer alamayacağı öğrenildi.

CHP'den 2 İsim, Devadan 1 İsim Meclis'te Yer Alacak!

Cumhuriyet Halk Partisi Listesinden 2.Sıradan Gamze Akkuş İlgezdi, 8.Sıradan Hasan Karal, 11.Sıradan Ali Gökçek TBMM'de görev alacak. Hasan Karal'ın daha sonra CHP'den istifa ederek DEVA Partisi Grubunun oluşması için DEVA Partisi'ne geçeceği ve TBMM'de görev alacağı öğrenildi. 20.Sırada yer alan Av. Aysemin Gülmez ise partisinin 12 Milletvekili çıkarması ve sıralamada geride olmasından dolayı 28.Dönem'de meclis'te yer alamayacağı öğrenildi.