Milletçe, Cumhuriyetimizin 100. Yıl dönümünü büyük bir kıvanç ve heyecanla kutlamanın onurunu yaşıyoruz.

Bu onuru bizlere yaşatan başta Cumhuriyetimizin Kurucusu, Kurtuluş Savaşımızın Muzaffer Komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, istiklal ve istikbal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Şanlı tarihi boyunca hür yaşayan Aziz Milletimiz, 29 Ekim 1923 tarihinde hürriyet ve istiklaline asla pranga vurulamayacağını, tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir.

"Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" diyerek Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran kahraman milletimiz; aynı zamanda dünyanın tüm mağdur, mazlum, soydaş ve kardeş topluluklarının da ilham kaynağı olmuş ve her zaman yanlarında durmuştur.

Cumhuriyetimiz, bağımsızlığımızın nişanesi, 'Büyük ve Güçlü Türkiye' hedefimizin miladıdır.

Çok büyük bedeller ödeyerek kazandığımız Millî Mücadele destanımızın en güzel satırıdır Cumhuriyet.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, "Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz." diyerek en büyük eseri olan Cumhuriyetimizi bizlere ve sevgili gençlerimize emanet etmiştir.

Atatürk'ün "Yaptıklarımızı asla kâfi göremeyiz. Çünkü daha çok ve daha büyük işler yapmak mecburiyetinde ve azmindeyiz." sözlerini ilke edinerek; eğitim, bilim, teknoloji, kültür ve sanatta ilerlemek için Cumhuriyetimizin sarsılmaz değerleri ışığında var gücümüzle çalışıyoruz.

Kahraman ecdadımız, bizlere bıraktığı en değerli miras olan cumhuriyetimizin erdem ve faziletinden ödün vermeden yaşatmak, layık olduğu şekilde geleceğe aktarmak milli Ödevimizdir.

Cumhuriyetten aldığımız feyz ve güçle Milli egemenlik çatısı altında; ırk, din, dil ve cemiyet farkı gözetmeksizin milletin kendi egemenliğini kullandığı devlet yapısını, kardeşlik üzerine inşa edilmiş bir ortak değerler bütününü, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi kucaklayan bir yönetim anlayışını koruyarak, farklılıklar ortak zenginlik olarak gören bir düşünce yapısı ile daha nice yüzyıllara kavuşacağız.

Bu bilinç ve inançla; tam bir asır önce bizlere bu toprakları ebedi yurt kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, bütün kahramanlarımızı, Aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Cumhuriyet Bayramımızın 100. Yılı Kutlu Olsun.

Bekir DINKIRCI

Ataşehir Kaymakamı