Anadolu Güvercin Yarışması kupa töreni, İçerenköy İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi'nde yoğun katılım ile gerçekleşti. Yarışmanın ödül törenine; Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin yanısıra siyasi parti ilçe başkanları ve belediye başkan adayları katılırken, törende önemli birlik ve beraberlik mesajları verildi. 

Tören alanına Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel ile beraberindekiler birlikte girdiler. İkilinin birlikte girdiğini gören davetliler alkışladılar.

Kupa töreni Ataşehir'de tüm siyasileri buluşturdu

Gerçekleşen kupa törenine; Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Belediye Başkan Yardımcısı Cenan Arslan, birim müdürleri ve belediye meclis üyeleri, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel, Cumhur ittifakı Ataşehir Belediye Başkan Adayı Av. Mustafa Naim Yağcı, Saadet Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Metin Bayraktar, Saadet Partisi Ataşehir Belediye Başkan Adayı Av. Alev Sezen ve meclis üyesi adayları, Memleket Partisi Ataşehir Belediye Başkan Adayı Reşat Şahin Öztürk ve meclis üyesi adayları, İYİ Parti Ataşehir Belediye Başkan adayı Ali Coşkun adına Meclis üyesi adayı İsmail Kabakçı ve diğer meclis üyesi adayları, Demokrat Parti Ataşehir İlçe Başkanı Deniz Finci ve ilçe yönetimi'nin yanısıra İstanbul Güvercin Federasyonu Başkanı Hüseyin Yamadağ, Marmara Güvercin Federasyonu Başkanı Tarık Aygün ile önceki dönem başkanı Orhan Erikçi, mahalle muhtarları ve muhtar adayları, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yanısıra çok sayıda davetli ve yarışmada dereceye giren yarışmacılar ile aileleri katıldı.

Berat Kandili dualarla kutlandı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Berat Kandili nedeniyle İçerenköy Merkez Camii Emekli İmam Hatibi Mahmut Osta tarafından dualar edildi.  Osta, güvercinlerin islamiyetteki önemine dair kısa bir konuşma gerçekleştirmesi de büyük bir alkış aldı.

Biz büyük bir topluluğuz, ama bir türlü kendimizi anlatamıyorduk! Taki Battal İlgezdi'yle tanışana kadar

Sunuculuğunu Cem Özgür'ün üstlendiği organizasyonda açılış konuşmasını ardından Anadolu Güvercin Yarışması Başkanı Niyazi Yaman, "Büyük bir toplululuk olarak kupa törenlerimizi daha önce derneklerimizde yapıyorduk. Ama bir türlü kendimizi anlatamıyorduk. Şimdi bugün buralarda kupa töreni yapıyoruz. Büyük bir topluluk olarak, daha büyük salonlar olsa oralara da sığmayacağımızı biliyoruz. Herhalde bundan sonra biz kendimizi siyasilere kendimizi anlatacağız. Her görüşten, siyasetten arkadaşlarımız var. Bir güvercin sever her hangi bir yerde aday ise, biz güvercin severler onu destekliyoruz. Tüm arkadaşlarıma, arkadaşlarına destek oldukları için teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız Battal İlgezdi'ye bugünlere gelmemize öncülük ettiği için teşekkür ediyorum. Kendisine desteklerinden dolayı teşekkür plaketi vermek istiyorum" dedi.

Güvercin severlerle tanışma hikayesini anlattı

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, "Öncelikle tüm vatandaşlarımızın ve salonda bulunan siz değerli davetlilerin Berat Kandilini kutluyorum. Ben Güvercin Severlerle ne zaman tanıştığımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Bir gün Niyazi Yaman, böyle bir oluşumun olduğunu beni ziyaret ettiğinde anlatmıştı. Sonrasında o dönemdeki arkadaşlarımla birlikte, böyle bir oluşum var mı dedikten sonra var olduğunu gördük. O dönemde belediye başkan yardımcım İsmail (Kabakçı) bey ile birlikte güvercin severlerin yanında olduk ve bugüne kadar destek olduk. Öncelikle böylesine anlamlı bir işi yapan, arkadaşlarımızı kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde sonra 2'nci büyük kültür merkezi burası

Başkan İlgezdi konuşmasını şu şekilde sürdürdü; Öncelikle bu salonda ilk büyük organizasyonumuzu sizlerle yapıyoruz. Salonumuzun hazırlanmasında emeği geçen ekip arkadaşlarıma, siz değerli dernek yöneticilerimize teşekkür ediyorum.  Bu salon Atatürk Kültür Merkezi'nde sonra İstanbul'un 2'nci büyük salonu. Bir üst katta 900 kişilik tiyatro salonumuz var. Bu salon normalde oturarak 1300, ayakta 3000 kişi ağırlıyor. Ayrıca kültür merkezimizde derslikler, kütüphane, özel eğitim alanları var. 30 Gün sonra artık ben yokum. Bundan sonra aday olan ve seçilecek arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.

15 Yıldır bana inanan güvenen komşularıma, destek veren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum
2009'da Ataşehir Belediye Başkanı seçildiğimde bir masa, bir sandalye ile biz belediyeyi kurduk ve bugünlere gelmesini sağladık. Bana inanan tüm komşularıma, belediyemizin kuruluşundan bugüne emek veren, güvenen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Tüm adaylarımızdan ricam: Objektif ve demokratik bir yarış içinde seçimi geçirmeleri
Önümüzde bir seçim var. Bütün adaylarımızdan ricam, birbirlerinin pankartını, bayraklarını indirerek değil; objektif ve daha demokratik bir yarış olmasını temenni ediyorum. Bütün adaylarımızın bu konuda hassas davranmalarını rica ediyorum.

Ataşehir'in imar sorunlarını çözdük, mülkiyet sorunu olan mahallelerimizin tapuları hazırlanıyor

5 Yıl Ataşehir'in imarlarının çıkması için, komşularımıza söz verdik. Ataşehir'de mecliste grubu bulunan siyasi parti meclis üyelerimizle birlikte; planların çıkması için ciddi mücadele verdik. İçerenköy Mahallemizin 40 yıllık imar sorunu vardı. Geçtiğimiz hafta bu sorunu çözüldü. Aşık Veysel, Mustafa Kemal Mahallelerimizin 1/5000'lik imar planı meclisten geçti, 1/1000'lik imar planı ile ilgili yeni seçilecek belediye başkanı arkadaşımız sürecin takipçisi olması ile tamamlanmış olacaktır. Yeni Çamlıca, Mimar Sinan ve Mevlana Mahallelerinin mülkiyet sorunu vardı. 10 Yıl önceki İBB Yönetimi, 3 yılda bizim iktidarımızdaki İBB yönetimi ile mücadele verdik ve mülkiyet sorununu çözerek, süreci tapu aşamasına getirdik. Şuanda tapu hazırlama işlemleri Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nde süreç devam ediyor. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. 

15 Yılda Ataşehir'in herkesin belediye başkanı oldum. Ayrım yapmadan hizmet ettim

Başkan İlgezdi, "2009'da ilk göreve seçildiğimde herkesin bir kuşkusu vardı. Ataşehir nasıl yönetilecek gibi meraklar vardı. Öncelikle CHP ve Sosyal Belediyecilik anlayışında merkezinde insan vardır. Her siyasi görüşten, hangi anlayıştan olursanız olun, Ataşehir'de 15 yıl boyunca hiç kimseyi yaşam biçimi, kılık kıyafetinden, inancından, dilinden ve renginden dolayı insanlarımızı horlamadım ve dışlamadım. Herkesin bunu bilmesini isterim. Temennimiz, önümüzdeki günlerde de aynı sürecin devam etmesidir. Hiç kimseyi dışlamadan bu kenti her beraber yöneteceğiz. Biz seçilene kadar bir partinin adayı, seçildikten sonra ise Ataşehir'de yaşayan herkesin belediye başkanı olacağız. Bunun böyle bilinmesini istiyorum" diyerek konuşmasını tamamladı.

Başkan İlgezdi'ye teşekkür, dereceye giren isimlere ise kupaları verildi

Konuşmaların ardından, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'ye Anadolu Güvercin Yarışması'na katkılarından dolayı teşekkür plaketi Dernek Başkanı Niyazi Yaman ve tüm belediye başkan adayları birlikte verdi.

Belediye Başkan Adayları Yarışma'da Birinci olan Sami Türk'e ödülünü birlikte verdi.

Yarışma'yı birinci bitiren Sami Türk'ün ardından diğer dereceye giren isimlere kupaları ve plaketleri etkinliğe katılım sağlayan belediye başkan adayları ve davetliler tarafından verildi.

CHP  Ataşehir Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel
Cumhur İttifakı Ataşehir Belediye Başkan Adayı Av. Mustafa Naim Yağcı
Saadet Partisi Ataşehir Belediye Başkan Adayı Av. Alev Sezen
Memleket Partisi Ataşehir Belediye Başkan Adayı Reşat Şahin Öztürk

Belediye Meclis Üyesi Birkan Birol Yıldız

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cenan Arslan

Ataşehir Kastamonu Dernekler Federasyonu Başkan Vekili Yılmaz Sağlamdemir

Ataşehir Gençlik Platformu Başkanı Efe Yaman